Kol Böreği Hamuru Nasıl Yapılır

Kol Böreği Hamuru Nasıl Yapılır

Kol böreği, hamurunun zahmetli açılmasına rağmen birçok ev hanımı tarafından en çok tercih edilen börek çeşitleri arasındadır. Ispanaklı, peynirli ve patatesli olarak tercih edilebilen kol böreğinin yöresi tam olarak nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte malzemeleri kolaylıkla marketlerden satın alınabilmektedir. Kalorili bir hamur çeşidi olduğundan şeker ve diyabet hastalarının dikkatle tüketmeleri tavsiye edilmektedir. Hazır yufkadan da yapılabilen kol böreği, her ne kadar görünüm olarak aynı sayılsa da açma hamurun yerini asla tutamayacak niteliktedir. Kol böreğinin hamurunda öncelikle dikkat edilmesi gereken hususlardan biri de hamurun yoğrulma aşamasından sonra 15-20 dk. kadar nemli bir bez ile ağzı kapatılmış yoğurma kabında bekletilmesidir.

Kol böreğinin hamurunun yapılışından ve püf noktalarından bahsedecek olursak;

Kol Böreği Malzemeleri 8-10 Kişilik

  • 1 kg. un
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • Tuz

İç Malzemeleri(Peynirli tercih edenler için)

  • 1 kalıp beyaz peynir
  • 1 yumurta
  • 1/2 demet maydanoz

Kol Böreği'nin Yapılışı

Kol Böreği'nin hamurunun açılması için derin bir karıştırma kabında unu eleyerek karıştırma kabına dökelim. Ortasını havuz olacak şekilde açalım ve eritilmiş tereyağına zeytinyağı da ilave ederek havuzun ortasına dökelim. El ile veya kaşık yardımıyla karıştırdığınız yağlı un karışımının ortasına yumurtayı kıralım, yoğurt ve yağdan 2-3 çorba kaşığı kadar ilave edelim.

Damak zevkinize göre tuz ilave ederek oda sıcaklığında beklettiğiniz içme suyundan ekleyerek, yavaş yavaş malzemelerimizi yoğuralım ve kulak memesi yumuşaklığına erişinceye kadar yoğurmaya devam edelim.

Kol Böreği'nin hamuru kıyır kıyır bir kıvamda olması gerektiğinden hamurumuzu 15-20 dk. kadar nemli bez ile karıştırma kabının ağzını örtüp dinlenmeye alalım. Kişi sayısına göre örneğin 9 kişi için hamuru 27 eşit parçaya bölmemiz gerekmektedir. Elde ettiğiniz parçaları da elimiz ile yuvarlayarak beze haline getirelim.

Açtığınız her bezenin 15 cm. çapına denk gelmesi gerekmektedir. Her bezeyi üçer üçer üst üste koyalım ve her katın arasına 1 çorba kaşığı yağ karışımından dökelim. Kaşığın tersi ile yağı bezenin her tarafına yayalım ve kenarları parmağımızla bastıralım. Sonrasında üç katlı hamuru alarak, un serpiştirerek oklava yardımıyla açalım.

Malzeme koyacağınız kısmı kıvıralım ve üzerine iç malzemeden katarak rulo şeklinde hamurun sonuna kadar kıvırmaya devam edelim. İkiye katlayarak fırın tepsinin içine yerleştirelim.

Tüm hamurları bu şekilde hazırladıktan sonra kalan yağı da tepside dizilen böreklerin üzerinde gezdirelim. Önceden ısıtılmış fırında 180-200 derecede yaklaşık 30 dk. Kadar üstü kızarana kadar pişirelim.

Afiyet Olsun.

Son Güncelleme : 27.11.2018 07:16:25
Kol Böreği Hamuru Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Kol Böreği Hamuru Nasıl Yapılır Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Kol Böreği Hamuru Nasıl Yapılır"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Hamur İşleri
Hamur İşleri
Hamur işleri, bayanların özel günlerinde, beş çaylarında, çocuklarımıza ya da kendimiz için hazırlayabileceğimiz çoğu zaman sofralarımızın baş tacı yiyeceklerindendir. Hamur işleri hazırlanış şekillerine göre sınıflara ayrılır. Hamur işlerine birkaç ...
Tiramisu
Tiramisu
Tiramisu tarifi evde hazırlanabilecek ve misafirlere ikram edilecek, sunumu ve lezzeti ile harikalar yaratacak tariflerden bir tanesidir.Tiramisu Malzemeleri:4 tane yumurta1 çay bardağı toz şeker4 çorba kaşığı labne peynir1 paket kedidili bisküvi1 su...
Kaşarlı Poğaça
Kaşarlı Poğaça
Kaşarlı Poğaça İçin Gerekli Olan Malzemeler4 adet yumurta1 paket oda sıcaklığında margarin1 su bardağı ılık süt1 su bardağı yoğurt1 çay bardağı sıvı yağ1 paket kabartma tozu1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz şeker3.5 su bardağı un1 su bardağı rende...
Kolay Pizza
Kolay Pizza
Kolay Pizza, damak tadınıza uygun olarak evinizde bulunan malzemelerle kolaylıkla hazırlayacağınız ve doyumsuz lezzetiyle akıllarda kalacak bir pizza çeşididir. Kolay Pizza Hamuru İçin Malzemeler: 4 su bardağı un1 çay bardağı sıvıyağ1 paket ...
Milföylü Yufka Böreği
Milföylü Yufka Böreği
Milföylü yufka böreği, Üstü kıtır ve içerisi yumuşacık olan bu börek, puf, puf görüntüsü ile günün kurtarıcısı olarak düşünülebilinir. Üstelik hamur açmak gibi zahmetler de bulunmadan lezzeti kolayca yakalayabileceğiniz bir tariftir. İsterseniz mi...
Ekmek Hamuru
Ekmek Hamuru
Ekmek hamuru evde çocuklarınız için, aileniz için ya da misafirleriniz için dışarıdan aldığınız ekmeklere nazaran daha besleyici bir ekmek yapmanızı sağlayacaktır. Bunun yanı sıra hazırlamış olduğunuz hamur ile farklı tatlar yaratabilmeniz de mümkünd...
Hamur Tatlıları
Hamur Tatlıları
Hamur Tatlıları, bir çok değişik çeşidi olan ve şahane lezzetleri bünyesinde barındıran hamur tatlıları ile mutfaklarınızda harikalar yaratarak davet sofralarında ve hanımların kabul günlerinde hazırlayarak sevdiklerinize ve misafirlerinize mükemmel...
Kurabiye Hamuru
Kurabiye Hamuru
Kurabiye hamuru; kurabiye malzemeler ve hamur malzemelerinin uygun sırayla ve uygun oranlarda karıştırılıp yoğrulmasıyla elde edilir. Diğer hamur türlerinden çok az farkı vardır. Yani; hamur hazırlama ve açma konusunda tecrübeli olanlar rahatça kurab...
Turta Hamuru
Turta Hamuru
Turta hamuru; gerek hazırlanışı gerek şekli itibariyle diğer hamurlardan biraz farklıdır. Zaten işin sonunda poğaça, pizza, bazlama gibi bir hamur işi değil de; gayet lezzetli bir tatlı elde edilmesi; turta hamurunun farklılığı konusunda yeterince ip...
Dereotlu Peynirli Poğaça
Dereotlu Peynirli Poğaça
Dereotlu Peynirli Poğaça İçin Malzemeler125 gram margarin ( oda sıcaklığında )1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı yoğurt1 adet yumurta1 paket kabartma tozu4 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz şeker3 yemek kaşığı dereotu Dereotlu Peynirli...
Elmalı Turta Hamuru
Elmalı Turta Hamuru
Elmalı turta, beş çaylarının baş konuğu olan, lezzetinden ve görünümünden dolayı misafirlerin damaklarını şenlendiren mükemmel bir tatlı çeşididir. Şerbetli tatlı sınıfında olmadığından açma hamurlu tatlılar içinde en hafif olanları arasında sayı...
Pasta Hamuru
Pasta Hamuru
Pasta hamuru; ev yapımı pastalar için en klasik ve en basit hammaddedir. Birkaç tane tipik malzemenin karıştırılmasıyla elde edilen pasta hamuru, daha sonra fırında pişmeye bırakılır ve kek kıvamında bir pasta temeli elde edilir. Sonradan tamamen ist...

 

Hamur İşleri
Tiramisu
Kaşarlı Poğaça
Kolay Pizza
Milföylü Yufka Böreği
Ekmek Hamuru
Hamur Tatlıları
Kurabiye Hamuru
Turta Hamuru
Dereotlu Peynirli Poğaça
Elmalı Turta Hamuru
Pasta Hamuru
Krep Hamuru
Şeker Hamuru
Profiterol Hamuru
Hamur Yoğurma
Tart Hamuru
Şeker Hamuru Malzemeleri
Pasta Şeker Hamuru
Gözleme Hamuru
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Yufka Hamuru Nasıl Yapılır
Mantı Hamuru
Mayasız Pizza Hamuru
Pide Hamuru
Hamur Açma
Börek Hamuru
İçli Köfte Hamuru
Kol Böreği Hamuru Nasıl Yapılır
Ev Ekmeği
Popüler İçerik
Krep Hamuru
Krep Hamuru
Krep hamuru; diğer hamur türlerinden biraz daha farklı, bazı özgün yanları olan bir hamur çeşididir. Hepsinden önce; krep hamurunun kızartılması sonuc...
Şeker Hamuru
Şeker Hamuru
Şeker Hamuru, Şeker hamuru furyasını bugünlerde duymuşsunuzdur. Usanmadan, yorulmadan, sorularımıza yanıt veren, bu işi profesyonel olarak yapıp harik...
Profiterol Hamuru
Profiterol Hamuru
Profiterol hamuru; hazırlaması çok ama çok basit, en sonunda da pastanelerden bilinen güzel profiterol tatlısının elde edildiği bir hamur çeşididir. E...
Hamur Yoğurma
Hamur Yoğurma
Hamur Yoğurma, Hamur yoğurma biz hanımların marifetli ellerinden olursa, hamur yoğurma mükemmel olur, elleriniz dert görmesin, kıvamını ve özdeşmesini...
Tart Hamuru
Tart Hamuru
Tart hamuru; birçok yönüyle diğerlerinden farklı bir hamur çeşididir. Hem hazırlanış şekli farklıdır, hem tarif sonunda aldığı şekil diğer hamurlardan...
Şeker Hamuru Malzemeleri
Şeker Hamuru Malzemeleri
Şeker Hamuru Malzemeleri, Şeker hamuru, herkes tarafından çok beğenilecek ve hanımlarımız tarafından yapılacağına inanıyoruz. Çünkü en kolay ve pratik...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Hamur İşleri
Tiramisu
Kaşarlı Poğaça
Kolay Pizza
Milföylü Yufka Böreği
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019