Şeker Hamuru Kurabiye

Şeker Hamuru Kurabiye

Şeker hamuru kurabiye; diğer kurabiye çeşitlerine göre biraz daha fazla malzeme gerektirse ve adımları biraz daha zahmetli olsa bile, üzerindeki emeğin karşılığını sonuna kadar veren; sadece çocuklarda değil, büyüklerde de tadını damağında bırakan eşsiz kurabiye tariflerinden biridir. Birkaç kendine has kısmı dışında diğer kurabiye tarifleri ile çok benzediği için; kurabiye konusunda tecrübeli olanlar, şeker hamuru kurabiye tarifinde de hiçbir sıkıntı çekmeyeceklerdir. İlk defa deneyecekler için ise mutfak bilgisinin epey artmasını sağlayacak çok güzel bir tecrübe olacaktır. Yazının devamında da; ilk defa deneyeceklere yönelik şeker hamuru kurabiye için gerekli malzemeler ve tarifin adım adım hazırlanışı yazılmıştır.

Şeker hamuru kurabiye için gerekli malzemeler:
  • 1 adet yumurta
  • 200-250 gram tereyağı
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 4-5 su bardağı un
  • 1 paket pudra şekeri
  • Bal
  • Nişasta
  • Su
  • Şeker hamuru
NOT: Son üç malzeme şeker hamuru kurabiyenin üzerini hazırlamak için kullanılacaktır. Miktarları da tamamen keyfi olarak belirlenecektir.

Şeker hamuru kurabiye tarifinin hazırlanışı
  • Şeker hamuru kurabiye tarifine başlamadan önce; malzemelerin belirli bir düzene sokularak hazır edilmesi ve tarifin uygulanacağı ortamın da birtakım hazırlıklardan geçirilmesi gereklidir. Bu ön hazırlıklar; tarifin daha iyi bir tatta sonuçlanmasını ve daha verimli olmasını sağlayacaktır. Öncelikle; yukarıdaki malzemeleri karıştırıp yoğurmak için uygun bir kap temin edilmelidir. Çünkü ilerideki adımlarda görüleceği gibi; şeker hamuru kurabiye tarifinin büyük bir kısmı, malzemelerin karıştırlıp yoğrulması ve hamur oluşturulması ile geçmektedir Hatta tüm tarif bundan ibarettir bile denilebilir. Mutlaka yapılması gereken bir başka hazırlık da; hamur oluşturduktan sonra istenen şekillerde kurabiyeler elde edilmesi için kurabiye kalıpları edinmektir. Bunlar standart kurabiye kalıpları da olabilir; özel şekilli kalıplar da olabilir (özellikle çocuklar için şeker hamuru kurabiye hazırlanıyorsa). Son olarak; marketten hazır olarak alınarak veya evde yapılarak bir şeker hamuru elde edilmelidir.
  • Yukarıdaki hazırlıkların ardından şeker hamuru kurabiye tarifinin ilk adımına başlanabilir. İlk adımda; şeker hamuru kurabiyenin temelini oluşturacak olan hamur kısmı elde edilecektir. Öncelikle seçilmiş olan yoğurma kabı alınır. Bir adet yumurta kırılarak bu kap içerisine dökülür. Ardından da tereyağı konur ve karıştırma işlemine başlanır. Kaptaki karışım şimdilik sıvı kıvamda olduğu için bir çırpı, kaşık, vs. gereç yardımıyla karıştırma yapılacak, yoğurma işlemine sonra başlanacaktır. Yumurta ve tereyağı karıştırıldıktan sonra bir paket pudra şekeri azar azar kabın içine boca edilir. Pudra şekerinin tümünün birden boca edilmesinde tabi ki sakınca yoktur. Fakat her karışımda olduğu gibi; şeker hamuru kurabiyede de tadın daha yoğun olması isteniyorsa, malzemelerin yavaş ve sabırlı bir şekilde karıştırılması gerekir. Pudra şekerinin tamamı eklenip karışımla özleşmesi sağlandıktan sonra iki çay kaşığı tarçının eklenmesiyle şeker hamuru kurabiye tarifine devam edilir. Buraya kadar karışım sıvı kıvamda olduğu için karıştırma işlemi yapıldı, şimdi ise un eklenecek ve karışım katı kıvama gelmeye başlayacaktır. Yani yoğurma işlemi başlayacaktır. Hazırlamış olan unun ilk olarak 3 su bardağı kadarı yoğurma kabına boca edilir ve yoğurmaya başlanır. Buradan itibaren karışımın şeker hamuru kurabiye için istenen kıvama gelmesi için un azar azar eklenecektir. Yani ilk eklenen 3 su bardağı undan sonra bir taraftan yoğrulurken bir taraftan karışıma un eklenmeye devam edilir. Şeker hamuru pasta için istenen kıvam elde edilince de bırakılır. Artık tarif için gereken temel kısım tamamdır. Elde edilen katı kıvamdaki bu hamur direkt olarak bir streç filme sarılır ve 1 saat kadar dinlendirilmek üzere buzdolabına konur.
  • Buzdolabında dinlendirilen şeker hamuru kurabiye, ikinci adımda buzdolabından alınacak ve istenen şekilde kurabiyelere bölünecektir. Öncelikle hamur streç filmden çekilir ve bir zeminde biraz un serpilerek bir merdane, oklava, vs. gereçle açılır. Bu kısım, diğer kurabiye tarifleriyle bire bir aynıdır. Normal bir hamur açma işleminde dikkat edilmesi gereken tüm püf noktalar şeker hamuru kurabiye için de geçerlidir. Açıldıktan sonra önceden edinilen kurabiye kalıpları yardımıyla istenen şekilde kurabiye parçaları koparılır ve bir kenara konur. Parçalar arasında kalan hamurlar tekrar birleştirilip merdane ile açılır ve mümkün olduğunca şeker hamuru kurabiye elde edilmiş olur.
  • Üçüncü adımda ise hazırlanan bu şeker hamuru kurabiyeler fırına verilecektir. Fırın olarak mikro dalga, davul fırın, vs. her çeşit kullanılabilir. Fakat; ne çeşit olursa olsun, kurabiyeler konmadan önce fırın boş konumda mutlaka ısıtılmalıdır. Isıtıldıktan sonra şeker hamuru kurabiyeler 15 dakikalığına fırında pişmeye bırakılır. Kurabiyeler konduğu tepsi tabi ki yağlanmış olmalıdır.
  • Son adım da pişmekte olan temel kısmın üzerine eklenecek olan şeker hamurları elde edilecektir. Bunun için marketten hazır olarak alınan veya el ile yapılan şeker hamurları kullanılabilir. Alınan şeker hamuru tıpkı önceki adımdaki gibi merdane yardımıyla açılır, üzerine nişasta serpilir ve kurabiye kalıpları ile bu şeker hamurundan; fırındaki parçalarla eş kalıplar çıkarılır. Şeker hamurlarının kurabiyeler üzerine yapışması için de bal ve su karışımı kullanılacaktır. Kurabiyeler fırından alındıktan sonra oluşturulan bal-su karışımı üzerlerine sürülür. Bal-su karışımının üzerine de kesilen şeker hamuru kalıpları yapıştırılır. Artık şeker hamuru kurabiye servis etmeye hazırdır.
  • Tepsilerden alınan kurabiyeler tabaklara konur veya ortak bir tabakta servis edilir.
  • Şeker hamuru kurabiye tarifi tamamlanmıştır, afiyet olsun.
Son Güncelleme : 11.11.2018 18:12:36
Şeker Hamuru Kurabiye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Şeker Hamuru Kurabiye Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Şeker Hamuru Kurabiye"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Hamur İşleri
Hamur İşleri
Hamur işleri, bayanların özel günlerinde, beş çaylarında, çocuklarımıza ya da kendimiz için hazırlayabileceğimiz çoğu zaman sofralarımızın baş tacı yiyeceklerindendir. Hamur işleri hazırlanış şekillerine göre sınıflara ayrılır. Hamur işlerine birkaç ...
Tiramisu
Tiramisu
Tiramisu tarifi evde hazırlanabilecek ve misafirlere ikram edilecek, sunumu ve lezzeti ile harikalar yaratacak tariflerden bir tanesidir.Tiramisu Malzemeleri:4 tane yumurta1 çay bardağı toz şeker4 çorba kaşığı labne peynir1 paket kedidili bisküvi1 su...
Kaşarlı Poğaça
Kaşarlı Poğaça
Kaşarlı Poğaça İçin Gerekli Olan Malzemeler4 adet yumurta1 paket oda sıcaklığında margarin1 su bardağı ılık süt1 su bardağı yoğurt1 çay bardağı sıvı yağ1 paket kabartma tozu1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz şeker3.5 su bardağı un1 su bardağı rende...
Kolay Pizza
Kolay Pizza
Kolay Pizza, damak tadınıza uygun olarak evinizde bulunan malzemelerle kolaylıkla hazırlayacağınız ve doyumsuz lezzetiyle akıllarda kalacak bir pizza çeşididir. Kolay Pizza Hamuru İçin Malzemeler: 4 su bardağı un1 çay bardağı sıvıyağ1 paket ...
Milföylü Yufka Böreği
Milföylü Yufka Böreği
Milföylü yufka böreği, Üstü kıtır ve içerisi yumuşacık olan bu börek, puf, puf görüntüsü ile günün kurtarıcısı olarak düşünülebilinir. Üstelik hamur açmak gibi zahmetler de bulunmadan lezzeti kolayca yakalayabileceğiniz bir tariftir. İsterseniz mi...
Ekmek Hamuru
Ekmek Hamuru
Ekmek hamuru evde çocuklarınız için, aileniz için ya da misafirleriniz için dışarıdan aldığınız ekmeklere nazaran daha besleyici bir ekmek yapmanızı sağlayacaktır. Bunun yanı sıra hazırlamış olduğunuz hamur ile farklı tatlar yaratabilmeniz de mümkünd...
Hamur Tatlıları
Hamur Tatlıları
Hamur Tatlıları, bir çok değişik çeşidi olan ve şahane lezzetleri bünyesinde barındıran hamur tatlıları ile mutfaklarınızda harikalar yaratarak davet sofralarında ve hanımların kabul günlerinde hazırlayarak sevdiklerinize ve misafirlerinize mükemmel...
Kurabiye Hamuru
Kurabiye Hamuru
Kurabiye hamuru; kurabiye malzemeler ve hamur malzemelerinin uygun sırayla ve uygun oranlarda karıştırılıp yoğrulmasıyla elde edilir. Diğer hamur türlerinden çok az farkı vardır. Yani; hamur hazırlama ve açma konusunda tecrübeli olanlar rahatça kurab...
Turta Hamuru
Turta Hamuru
Turta hamuru; gerek hazırlanışı gerek şekli itibariyle diğer hamurlardan biraz farklıdır. Zaten işin sonunda poğaça, pizza, bazlama gibi bir hamur işi değil de; gayet lezzetli bir tatlı elde edilmesi; turta hamurunun farklılığı konusunda yeterince ip...
Dereotlu Peynirli Poğaça
Dereotlu Peynirli Poğaça
Dereotlu Peynirli Poğaça İçin Malzemeler125 gram margarin ( oda sıcaklığında )1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı yoğurt1 adet yumurta1 paket kabartma tozu4 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz şeker3 yemek kaşığı dereotu Dereotlu Peynirli...
Elmalı Turta Hamuru
Elmalı Turta Hamuru
Elmalı turta, beş çaylarının baş konuğu olan, lezzetinden ve görünümünden dolayı misafirlerin damaklarını şenlendiren mükemmel bir tatlı çeşididir. Şerbetli tatlı sınıfında olmadığından açma hamurlu tatlılar içinde en hafif olanları arasında sayı...
Pasta Hamuru
Pasta Hamuru
Pasta hamuru; ev yapımı pastalar için en klasik ve en basit hammaddedir. Birkaç tane tipik malzemenin karıştırılmasıyla elde edilen pasta hamuru, daha sonra fırında pişmeye bırakılır ve kek kıvamında bir pasta temeli elde edilir. Sonradan tamamen ist...

 

Hamur İşleri
Tiramisu
Kaşarlı Poğaça
Kolay Pizza
Milföylü Yufka Böreği
Ekmek Hamuru
Hamur Tatlıları
Kurabiye Hamuru
Turta Hamuru
Dereotlu Peynirli Poğaça
Elmalı Turta Hamuru
Pasta Hamuru
Krep Hamuru
Şeker Hamuru
Profiterol Hamuru
Hamur Yoğurma
Tart Hamuru
Şeker Hamuru Malzemeleri
Pasta Şeker Hamuru
Gözleme Hamuru
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Yufka Hamuru Nasıl Yapılır
Mantı Hamuru
Mayasız Pizza Hamuru
Pide Hamuru
Hamur Açma
Börek Hamuru
İçli Köfte Hamuru
Kol Böreği Hamuru Nasıl Yapılır
Ev Ekmeği
Popüler İçerik
Krep Hamuru
Krep Hamuru
Krep hamuru; diğer hamur türlerinden biraz daha farklı, bazı özgün yanları olan bir hamur çeşididir. Hepsinden önce; krep hamurunun kızartılması sonuc...
Şeker Hamuru
Şeker Hamuru
Şeker Hamuru, Şeker hamuru furyasını bugünlerde duymuşsunuzdur. Usanmadan, yorulmadan, sorularımıza yanıt veren, bu işi profesyonel olarak yapıp harik...
Profiterol Hamuru
Profiterol Hamuru
Profiterol hamuru; hazırlaması çok ama çok basit, en sonunda da pastanelerden bilinen güzel profiterol tatlısının elde edildiği bir hamur çeşididir. E...
Hamur Yoğurma
Hamur Yoğurma
Hamur Yoğurma, Hamur yoğurma biz hanımların marifetli ellerinden olursa, hamur yoğurma mükemmel olur, elleriniz dert görmesin, kıvamını ve özdeşmesini...
Tart Hamuru
Tart Hamuru
Tart hamuru; birçok yönüyle diğerlerinden farklı bir hamur çeşididir. Hem hazırlanış şekli farklıdır, hem tarif sonunda aldığı şekil diğer hamurlardan...
Şeker Hamuru Malzemeleri
Şeker Hamuru Malzemeleri
Şeker Hamuru Malzemeleri, Şeker hamuru, herkes tarafından çok beğenilecek ve hanımlarımız tarafından yapılacağına inanıyoruz. Çünkü en kolay ve pratik...
Pasta Şeker Hamuru
Pasta Şeker Hamuru
Pasta Şeker Hamuru özellikle pastahanelerde yapılmış olan figürlü pastalar üzerinde kullanıldığını gördüğümüz bir hamur çeşidi olarak karşımıza çıkmak...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Hamur İşleri
Tiramisu
Kaşarlı Poğaça
Kolay Pizza
Milföylü Yufka Böreği
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019