Şeker Hamurlu Kurabiye

Şeker Hamurlu Kurabiye

Şeker hamurlu kurabiye; özellikle çocukları mutlu etmek ve gerçekten zevk alarak yiyecekleri bir tat elde etmek isteyenler için mükemmel bir kurabiye tarifidir. Tarifin uygulanması diğer kurabiye çeşitlerine göre biraz zahmetli olsa da; sonuçta elde edilen tat gerçekten verilen tüm emeğe değerdir ve işin tüm zahmetini unutturacak niteliktedir. Şeker hamurlu kurabiye yapmak isteyenler; birkeç teferruatlı adımı saymazsak, malzemeleri temin etme konusunda da hiçbir sıkıntı çekmeyecektir. Özel kurabiye kalıpları dışında tüm malzemeler; her türlü tarifte kullanılabilecek ve kolayca bulunabilecek cinstendir. Yazının devamında da; ilk defa deneyecekler veya yeni teknikler geliştirmek isteyenler için şeker hamurlu kurabiye tarifinin adım adım hazırlanışı ve gerekli malzemeler yazılmıştır. Kolay gelsin.

Şeker hamurlu kurabiye için gerekli malzemeler:
  • 1 paket pudra şekeri
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ
  • 200-250 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 4-5 su bardağı un
Üzeri için:
  • Şeker hamuru
  • Bal
  • Su
  • Nişasta
Şeker hamurlu kurabiye tarifinin hazırlanışı:
  • Şeker hamurlu kurabiye tarifine başlamadan önce, tarifin uygulanacağı ortamda bazı hazırlıklar yapılması gereklidir. Bu hazırlıklar; tarifin daha verimli ve daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlayacaktır. Öncelikle; şeker hamurlu kurabiye tarifinin büyük bir kısmı malzemelerin karıştırılıp bir hamur oluşturulmasından ibaret olduğu için, yukarıdaki malzeme miktarlarını alabilecek şekilde, yoğurma işlemine uygun bir kap seçilmelidir. Bu kap, tarifin büyük bir kısmında kullanılacaktır. Ayrıca; fırına verilecek şeker hamurlu kurabiye kalıplarını kesmek için kurabiye kalıpları da edinilmelidir. Bu kalıplar, genelde marketlerde, vs. dükkanlarda hazır olarak satılmaktadır. Üzeri için kullanılacak olan şeker hamuru da marketlerden hazır olarak temin edilebilir.
  • Yukarıdaki hazırlıklar yapıldıktan sonra şeker hamurlu kurabiye tarifine başlanabilir. Tarifin ilk adımda; şeker hamuru oluşturulacaktır. Bunun için; yoğurma işlemi için ayrılan kabın içerisine bir adet yumurta kırılır. Ardında 200-250 gram tereyağı da konur ve hafifçe karıştırılır. Tereyağı, yumurtanın içinde biraz eridikten sonra ise, 1 paket pudra şekeri de yoğurma kabına boca edilir ve karıştırmaya devam edilir. Bu üç malzeme, birbiri arasında iyice çözünerek homojen görünüm alacaktır. Bu görünüm elde edilinceye kadar karıştırmaya devam edilir. Sonrasında ise 2 çay kaşığı tarçın da kabın içine dökülür ve aynı şekilde karıştırma işlemine devam edilir. Tarçın da göz kararınca karışımla özleşince son olarak unun 3-4 su bardağı kadarı da aynı kabın içerisine boca edilir. Un eklendiği andan itibaren kaptaki karışım katılaşmaya başlayacağı için burada karıştırma işleminden yoğurma işlemine geçilebilir. Un ile beraber yoğruldukça şeker hamurlu pasta katılaşacak ve şekil vermeye uygun bir duruma girecektir. Fakat unun eklendiği miktar çok önemlidir. Gereğinden az eklenirse karışım çok cıvık olacağı gibi; gereğinden fazla eklenmesi halinde de şekil verilemeyecek derecede katılaşacaktır. Bunun için; unun ilk olarak üç bardak eklenmesi; daha sonra da bir taraftan yoğrularak bir taraftan da ihtiyaca göre un eklenmesi tavsiye edilir. Böylece şeker hamurlu kurabiye içerisine tam olarak istenen miktarda un eklenmiş olacaktır. Eklenen bu un da karışıma iyice yedirildikten sonra; şeker hamurlu kurabiye hiçbir şekil verilmeden streç filme koyulur ve buzdolabında 45 dk-1 saat kadar dinlenmeye bırakılır.
  • İkinci adımda ise şeker hamurlu kurabiyenin açılması ve istenen şekillerde kesilmesi vardır. İlk adımda buzdolabında dinlendirilen şeker hamurlu kurabiye; unun geri kalanı üzerine ve altına serpilerek bir masa, yer sofrası, vs. yere merdane veya oklava ile açılır. Katlanmış, pürüzlü, vs. kısımların olmamasına dikkat edilmelidir. Açılan bu hamurda ise; hazırlık sırasında temin edilen kurabiye kalıpları yardımıyla çeşitli şekillerde parçalar koparılır. Böylece şeker hamurlu kurabiyenin kabası elde edilmiş olur. Parçalar arasında kalan hamurların da tekrar birleştirilip, tekrar açılıp tekrar kalıplara kesilmesi mümkündür. Yani hamurun ziyan edilmemesi tavsiye edilir.
  • Artık şeker hamurlu pastanın temel kısmı neredeyse hazırdır. Son adım olarak; hazırlanan bu kalıp kurabiyeler; yağlanmış bir tepsiye konarak fırına verilir ve 15-20 dakika kadar pişmeye bırakılır. Burada önemli olan kısım; fırının kullanılmadan önce mutlaka ama mutlaka ısıtılmasıdır.
  • Şeker hamurlu kurabiyenin temel kısmı hazırlandıktan sonra; şeker kısmının hazırlanmasına geçilebilir. Bunun için; alınan şeker hamuru, üzerine yeterince nişasta serpilerek aynı şekilde merdane yardımıyla açılır. Yine aynı kalıplar ile şeker hamurundan parçalar kesilir. Bu parçalar; kendisiyle aynı olan kurabiyelerin üzerlerine iliştirilecektir. Fakat; şeker hamurunun kurabiye üzerinde sabit kalması için yapıştırma görevi görecek bir şey lazım dır. Bunun için de; kurabiyelerin üst yüzeylerine yetecek kadar bal, az miktarda suyla karıştırılır ve şeker hamurlarının üzerine sürülür. Üstte kalan bu bal-su karışımına da şeker hamurları konur. Böylece tam anlamıyla bir şeker hamurlu kurabiye elde edilmiş olur.
  • Son olarak tepside bulunan şeker hamurlu kurabiyeler tabaklara alınır ve servis edilir.
  • Şeker hamurlu kurabiye tarifi tamamlanmıştır, afiyet olsun.
Son Güncelleme : 11.11.2018 08:34:37
Şeker Hamurlu Kurabiye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Şeker Hamurlu Kurabiye Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Şeker Hamurlu Kurabiye"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Hamur İşleri
Hamur İşleri
Hamur işleri, bayanların özel günlerinde, beş çaylarında, çocuklarımıza ya da kendimiz için hazırlayabileceğimiz çoğu zaman sofralarımızın baş tacı yiyeceklerindendir. Hamur işleri hazırlanış şekillerine göre sınıflara ayrılır. Hamur işlerine birkaç ...
Tiramisu
Tiramisu
Tiramisu tarifi evde hazırlanabilecek ve misafirlere ikram edilecek, sunumu ve lezzeti ile harikalar yaratacak tariflerden bir tanesidir.Tiramisu Malzemeleri:4 tane yumurta1 çay bardağı toz şeker4 çorba kaşığı labne peynir1 paket kedidili bisküvi1 su...
Kaşarlı Poğaça
Kaşarlı Poğaça
Kaşarlı Poğaça İçin Gerekli Olan Malzemeler4 adet yumurta1 paket oda sıcaklığında margarin1 su bardağı ılık süt1 su bardağı yoğurt1 çay bardağı sıvı yağ1 paket kabartma tozu1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz şeker3.5 su bardağı un1 su bardağı rende...
Kolay Pizza
Kolay Pizza
Kolay Pizza, damak tadınıza uygun olarak evinizde bulunan malzemelerle kolaylıkla hazırlayacağınız ve doyumsuz lezzetiyle akıllarda kalacak bir pizza çeşididir. Kolay Pizza Hamuru İçin Malzemeler: 4 su bardağı un1 çay bardağı sıvıyağ1 paket ...
Milföylü Yufka Böreği
Milföylü Yufka Böreği
Milföylü yufka böreği, Üstü kıtır ve içerisi yumuşacık olan bu börek, puf, puf görüntüsü ile günün kurtarıcısı olarak düşünülebilinir. Üstelik hamur açmak gibi zahmetler de bulunmadan lezzeti kolayca yakalayabileceğiniz bir tariftir. İsterseniz mi...
Ekmek Hamuru
Ekmek Hamuru
Ekmek hamuru evde çocuklarınız için, aileniz için ya da misafirleriniz için dışarıdan aldığınız ekmeklere nazaran daha besleyici bir ekmek yapmanızı sağlayacaktır. Bunun yanı sıra hazırlamış olduğunuz hamur ile farklı tatlar yaratabilmeniz de mümkünd...
Hamur Tatlıları
Hamur Tatlıları
Hamur Tatlıları, bir çok değişik çeşidi olan ve şahane lezzetleri bünyesinde barındıran hamur tatlıları ile mutfaklarınızda harikalar yaratarak davet sofralarında ve hanımların kabul günlerinde hazırlayarak sevdiklerinize ve misafirlerinize mükemmel...
Kurabiye Hamuru
Kurabiye Hamuru
Kurabiye hamuru; kurabiye malzemeler ve hamur malzemelerinin uygun sırayla ve uygun oranlarda karıştırılıp yoğrulmasıyla elde edilir. Diğer hamur türlerinden çok az farkı vardır. Yani; hamur hazırlama ve açma konusunda tecrübeli olanlar rahatça kurab...
Turta Hamuru
Turta Hamuru
Turta hamuru; gerek hazırlanışı gerek şekli itibariyle diğer hamurlardan biraz farklıdır. Zaten işin sonunda poğaça, pizza, bazlama gibi bir hamur işi değil de; gayet lezzetli bir tatlı elde edilmesi; turta hamurunun farklılığı konusunda yeterince ip...
Dereotlu Peynirli Poğaça
Dereotlu Peynirli Poğaça
Dereotlu Peynirli Poğaça İçin Malzemeler125 gram margarin ( oda sıcaklığında )1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı yoğurt1 adet yumurta1 paket kabartma tozu4 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz şeker3 yemek kaşığı dereotu Dereotlu Peynirli...
Elmalı Turta Hamuru
Elmalı Turta Hamuru
Elmalı turta, beş çaylarının baş konuğu olan, lezzetinden ve görünümünden dolayı misafirlerin damaklarını şenlendiren mükemmel bir tatlı çeşididir. Şerbetli tatlı sınıfında olmadığından açma hamurlu tatlılar içinde en hafif olanları arasında sayı...
Pasta Hamuru
Pasta Hamuru
Pasta hamuru; ev yapımı pastalar için en klasik ve en basit hammaddedir. Birkaç tane tipik malzemenin karıştırılmasıyla elde edilen pasta hamuru, daha sonra fırında pişmeye bırakılır ve kek kıvamında bir pasta temeli elde edilir. Sonradan tamamen ist...

 

Hamur İşleri
Tiramisu
Kaşarlı Poğaça
Kolay Pizza
Milföylü Yufka Böreği
Ekmek Hamuru
Hamur Tatlıları
Kurabiye Hamuru
Turta Hamuru
Dereotlu Peynirli Poğaça
Elmalı Turta Hamuru
Pasta Hamuru
Krep Hamuru
Şeker Hamuru
Profiterol Hamuru
Hamur Yoğurma
Tart Hamuru
Şeker Hamuru Malzemeleri
Pasta Şeker Hamuru
Gözleme Hamuru
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Yufka Hamuru Nasıl Yapılır
Mantı Hamuru
Mayasız Pizza Hamuru
Pide Hamuru
Hamur Açma
Börek Hamuru
İçli Köfte Hamuru
Kol Böreği Hamuru Nasıl Yapılır
Ev Ekmeği
Popüler İçerik
Krep Hamuru
Krep Hamuru
Krep hamuru; diğer hamur türlerinden biraz daha farklı, bazı özgün yanları olan bir hamur çeşididir. Hepsinden önce; krep hamurunun kızartılması sonuc...
Şeker Hamuru
Şeker Hamuru
Şeker Hamuru, Şeker hamuru furyasını bugünlerde duymuşsunuzdur. Usanmadan, yorulmadan, sorularımıza yanıt veren, bu işi profesyonel olarak yapıp harik...
Profiterol Hamuru
Profiterol Hamuru
Profiterol hamuru; hazırlaması çok ama çok basit, en sonunda da pastanelerden bilinen güzel profiterol tatlısının elde edildiği bir hamur çeşididir. E...
Hamur Yoğurma
Hamur Yoğurma
Hamur Yoğurma, Hamur yoğurma biz hanımların marifetli ellerinden olursa, hamur yoğurma mükemmel olur, elleriniz dert görmesin, kıvamını ve özdeşmesini...
Tart Hamuru
Tart Hamuru
Tart hamuru; birçok yönüyle diğerlerinden farklı bir hamur çeşididir. Hem hazırlanış şekli farklıdır, hem tarif sonunda aldığı şekil diğer hamurlardan...
Şeker Hamuru Malzemeleri
Şeker Hamuru Malzemeleri
Şeker Hamuru Malzemeleri, Şeker hamuru, herkes tarafından çok beğenilecek ve hanımlarımız tarafından yapılacağına inanıyoruz. Çünkü en kolay ve pratik...
Pasta Şeker Hamuru
Pasta Şeker Hamuru
Pasta Şeker Hamuru özellikle pastahanelerde yapılmış olan figürlü pastalar üzerinde kullanıldığını gördüğümüz bir hamur çeşidi olarak karşımıza çıkmak...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Hamur İşleri
Tiramisu
Kaşarlı Poğaça
Kolay Pizza
Milföylü Yufka Böreği
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019