Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Milföy Hamuru

Milföy Hamuru

Milföy hamuru; hazırlaması diğerlerine göre daha zor bir hamur çeşididir. Zor olmasının başlıca sebebi; diğer hamurlar sadece bir kez yoğrulup sonra istenen şekle sokulurken, milföy hamurunun defalarca şekil verilerek üzerinde çok titiz çalışmalar yapılmasıdır. Yoksa malzemeler açısından bakılırsa; milföy hamuru malzemeleri de diğerleri gibi son derece sade ve kolay bulunabilir cinstendir. Eğer sade bir milföy böreği yapılacaksa; marketten hazır olarak milföy hamuru alınarak da yapılabilir. Özellikle ilk defa yapacaklar için bu hazır hamur tavsiye edilir. Fakat; olayın en başından itibaren kendi emeği olmasını isteyenler ve evde milföy hamuru yapmayı deneyecek olanlar için; adım adım milföy hamurunun hazırlanışı ve milföy hamuru için gerekli malzemeler aşağıda yazılmıştır. Kolay gelsin.

Milföy hamuru için gerekli malzemeler

  • 3-4 yemek kaşığı su
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu
  • Yarım kilo un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 şişe maden suyu (Bakkallarda satılan tipik şişelerden)
  • 200-250 gram tereyağı

Milföy hamuru tarifi nasıl yapılır?

  • Yukarıdaki malzemeler temin edildikten sonra birkaç hazırlık yapılması ve malzemeler ile ortamın milföy hamuru tarifine uygun hale getirilmesi gereklidir. Öncelikle; 200-250 gram tereyağı bir naylon, streç, vs. Yardımıyla havasız kalacak şekilde kapatılır ve buzdolabına dinlenmeye konulur. Ayrıca her hamur tarifinde olduğu gibi milföy hamurunda da kullanılacak unun elenmiş olması lazımdır. Malzemeler dışında; milföy hamurunu yoğurmak amacıyla uygun bir kap ile lazım olma ihtimaline karşı uygun bir kaşık, vs. Gereç bulundurulmalıdır. Bunlar kesinlikle metal olmamalıdır. Metal; milföy hamurunun tadını bozacaktır. Bu yüzden kap olarak plastik bir leğen, vs.; karıştırma gereci olarak da tahta bir kaşık, vs. Kullanılabilir.
  • Gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra milföy hamuru yapımına başlanabilir. İlk olarak; yarım kilo un yoğurma kabı içerisine boca edilir. Hemen ardından 2 tatlı kaşığı limon suyu ve 2 çay kaşığı tuz da un içerisine eklenir. Tahta kaşık yardımıyla hafifçe karıştırılır ve limon suyu ile tuzun erimesi sağlanır.
  • Limon ve tuz milföy hamuruna yeterince yedirildikten sonra; bir şişe soda da yavaş yavaş kaba dökülür ve bir taraftan da yoğrularak milföy hamuruna yedirilir. Soda; milföy hamurunun kabarmasını sağlayacaktır. Tüm bu malzemeler karıştırıldıktan sonra milföy hamuru iyice yoğrulur ve kulak memesi kıvamına geldikten sonra top şekline dönüştürülür. Top şekline getirilen milföy hamurunun üzerine de bir bıçakla artı şeklinde kesik atılır ve hafifçe oyuk açılır. Milföy hamuru aynı bu şekildeyken bir naylona sarılır ve buzdolabında 15 dakika kadar dinlenmeye bırakılır.
  • Dinlenmeden çıkarıldıktan sonra milföy hamuru; üzerindeki kesiklerden itibaren dört bir yöne merdane ile açılır ve ortası kenarlarına göre biraz daha dolgun; artıyı andıran şekilde bir kalıp elde edilir. Dolapta dinlendirilmekte olan tereyağı da streçten çıkarılmadan ezilir ve milföy hamurunun üzerine yerleştirilebilecek vaziyete getirilir. Milföy hamurunun uçları da tereyağının üzerine katlanır ve böylece milföy hamuruna çiçeğe benzer bir şekil verilmiş olur.
  • Tereyağıyla karıştırılan bu milföy hamuru; masaya ve hamurun üzerine un serpildikten sonra merdaneyle güzelce uzunlamasına açılır. Yeterince inceltilen milföy hamuru üçe katlanır ve bir streç filme sarılarak buzdolabına 20 dakika kadar dinlenmeye bırakılır. Bu aşamalarda milföy hamurunu düzgün bir şekil alıp tarifin sonraki aşamalarına uygun bir hale gelmesi amaçlanmaktadır.
  • Buzdolabında dinlendirilen milföy hamuru streç filmden çıkarılır ve aynı açma ile katlama işlemleri 3 kez daha uygulanır. Sonunda tereyağı içinde güzelce dağılmış ve düzgün şekilli bir milföy hamuru elde edilecektir. Son elde edilen milföy hamurunun et kalınlığı 1 cm'den fazla olmamalıdır. Hatta 0.5 cm'ye kadar inilebilmesi daha makbule geçecektir.
  • Bundan sonra milföy hamurundan elde edilmek istenen şekil her neyse ona göre tarife devam edilir ve milföy hamuruna gerekli işlemler yapılarak mükemmel tatlar elde edilir.
Son Güncelleme : 21.01.2024 01:01:51
Milföy Hamuru ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Milföy Hamuru Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Milföy Hamuru"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Hamur İşleri
Hamur İşleri
Hamur işleri, bayanların özel günlerinde, beş çaylarında, çocuklarımıza ya da kendimiz için hazırlayabileceğimiz çoğu zaman sofralarımızın baş tacı yiyeceklerindendir. Hamur işleri hazırlanış şekillerine göre sınıflara ayrılır. Hamur işlerine birkaç ...
Tiramisu
Tiramisu
Tiramisu tarifi evde hazırlanabilecek ve misafirlere ikram edilecek, sunumu ve lezzeti ile harikalar yaratacak tariflerden bir tanesidir.Tiramisu Malzemeleri4 tane yumurta1 çay bardağı toz şeker4 çorba kaşığı labne peynir1 paket kedidili bisküvi1 su ...
Kaşarlı Poğaça
Kaşarlı Poğaça
Kaşarlı Poğaça İçin Gerekli Olan Malzemeleri4 adet yumurta1 paket oda sıcaklığında margarin1 su bardağı ılık süt1 su bardağı yoğurt1 çay bardağı sıvı yağ1 paket kabartma tozu1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz şeker3.5 su bardağı un1 su bardağı rend...
Kolay Pizza
Kolay Pizza
Kolay Pizza, damak tadınıza uygun olarak evinizde bulunan malzemelerle kolaylıkla hazırlayacağınız ve doyumsuz lezzetiyle akıllarda kalacak bir pizza çeşididir.Kolay Pizza Hamuru İçin Malzemeleri4 su bardağı un1 çay bardağı sıvıyağ1 paket yaş mayaYet...
Milföylü Yufka Böreği
Milföylü Yufka Böreği
Milföylü yufka böreği, Üstü kıtır ve içerisi yumuşacık olan bu börek, puf, puf görüntüsü ile günün kurtarıcısı olarak düşünülebilir. Üstelik hamur açmak gibi zahmetler de bulunmadan lezzeti kolayca yakalayabileceğiniz bir tariftir. İsterseniz milföyl...
Ekmek Hamuru
Ekmek Hamuru
Ekmek hamuru evde çocuklarınız için, aileniz için ya da misafirleriniz için dışarıdan aldığınız ekmeklere nazaran daha besleyici bir ekmek yapmanızı sağlayacaktır. Bunun yanı sıra hazırlamış olduğunuz hamur ile farklı tatlar yaratabilmeniz de mümkünd...
Hamur Tatlıları
Hamur Tatlıları
Hamur Tatlıları, birçok değişik çeşidi olan ve şahane lezzetleri bünyesinde barındıran hamur tatlıları ile mutfaklarınızda harikalar yaratarak davet sofralarında ve hanımların kabul günlerinde hazırlayarak sevdiklerinize ve misafirlerinize mükemmel l...
Kurabiye Hamuru
Kurabiye Hamuru
Kurabiye hamuru; kurabiye malzemeler ve hamur malzemelerinin uygun sırayla ve uygun oranlarda karıştırılıp yoğrulmasıyla elde edilir. Diğer hamur türlerinden çok az farkı vardır. Yani; hamur hazırlama ve açma konusunda tecrübeli olanlar rahatça kurab...
Turta Hamuru
Turta Hamuru
Turta hamuru; gerek hazırlanışı gerek şekli itibariyle diğer hamurlardan biraz farklıdır. Zaten işin sonunda poğaça, pizza, bazlama gibi bir hamur işi değil de gayet lezzetli bir tatlı elde edilmesi; turta hamurunun farklılığı konusunda yeterince ip ...
Dereotlu Peynirli Poğaça
Dereotlu Peynirli Poğaça
Dereotlu Peynirli Poğaça İçin Malzemeleri125 gram margarin (Oda sıcaklığında)1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı yoğurt1 adet yumurta1 paket kabartma tozu4 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz şeker3 yemek kaşığı dereotuDereotlu Peynirli P...
Elmalı Turta Hamuru
Elmalı Turta Hamuru
Elmalı turta, beş çaylarının baş konuğu olan, lezzetinden ve görünümünden dolayı misafirlerin damaklarını şenlendiren mükemmel bir tatlı çeşididir. Şerbetli tatlı sınıfında olmadığından açma hamurlu tatlılar içinde en hafif olanları arasında sayılabi...
Pasta Hamuru
Pasta Hamuru
Pasta hamuru; ev yapımı pastalar için en klasik ve en basit hammaddedir. Birkaç tane tipik malzemenin karıştırılmasıyla elde edilen pasta hamuru, daha sonra fırında pişmeye bırakılır ve kek kıvamında bir pasta temeli elde edilir. Sonradan tamamen ist...

 

Hamur İşleri
Tiramisu
Kaşarlı Poğaça
Kolay Pizza
Milföylü Yufka Böreği
Ekmek Hamuru
Hamur Tatlıları
Kurabiye Hamuru
Turta Hamuru
Dereotlu Peynirli Poğaça
Elmalı Turta Hamuru
Pasta Hamuru
Krep Hamuru
Şeker Hamuru
Profiterol Hamuru
Hamur Yoğurma
Tart Hamuru
Şeker Hamuru Malzemeleri
Pasta Şeker Hamuru
Gözleme Hamuru
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Yufka Hamuru Nasıl Yapılır
Mantı Hamuru
Mayasız Pizza Hamuru
Pide Hamuru
Hamur Açma
Börek Hamuru
İçli Köfte Hamuru
Kol Böreği Hamuru Nasıl Yapılır
Ev Ekmeği
Popüler İçerik
Krep Hamuru
Krep Hamuru
Krep hamuru; diğer hamur türlerinden biraz daha farklı, bazı özgün yanları olan bir hamur çeşididir. Hepsinden önce; krep hamurunun kızartılması sonuc...
Şeker Hamuru
Şeker Hamuru
Şeker Hamuru, Şeker hamuru furyasını bugünlerde duymuşsunuzdur. Usanmadan, yorulmadan, sorularımıza yanıt veren, bu işi profesyonel olarak yapıp harik...
Profiterol Hamuru
Profiterol Hamuru
Profiterol hamuru; hazırlaması çok ama çok basit, en sonunda da pastanelerden bilinen güzel profiterol tatlısının elde edildiği bir hamur çeşididir. E...
Hamur Yoğurma
Hamur Yoğurma
Hamur Yoğurma, Hamur yoğurma biz hanımların marifetli ellerinden olursa, hamur yoğurma mükemmel olur, elleriniz dert görmesin, kıvamını ve özdeşmesini...
Tart Hamuru
Tart Hamuru
Tart hamuru; birçok yönüyle diğerlerinden farklı bir hamur çeşididir. Hem hazırlanış şekli farklıdır, hem tarif sonunda aldığı şekil diğer hamurlardan...
Şeker Hamuru Malzemeleri
Şeker Hamuru Malzemeleri
Şeker Hamuru Malzemeleri, Şeker hamuru, herkes tarafından çok beğenilecek ve hanımlarımız tarafından yapılacağına inanıyoruz. Çünkü en kolay ve pratik...
Pasta Şeker Hamuru
Pasta Şeker Hamuru
Pasta Şeker Hamuru özellikle pastahanelerde yapılmış olan figürlü pastalar üzerinde kullanıldığını gördüğümüz bir hamur çeşidi olarak karşımıza çıkmak...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Hamur İşleri
Tiramisu
Kaşarlı Poğaça
Kolay Pizza
Milföylü Yufka Böreği
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024