Hamur Açma Hamur açma, evde hazırlayacağınız hamurla nasıl yufka açacağınızı gözünüzde büyütmemeniz gerekir. Eğer bazı püf noktalarına dikkat ederseniz, sizlerde evde yapılmış nefis atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz. Hamurunuzu uygun ölçülerdeki malzemelerle hazırladıktan sonra bir süre dinlendirmenizi tavsiye ederiz. Eğer hazırsanız hamurumuzu açmaya başlayalım. Hamurun hazırlanma aşaması Hazırlamış olduğunuz hamurdan yumurtadan daha büyükçe bir parça kopararak alın. Bunu elinizle yuvarlayın. Tezgahın üstüne koyun. Hamurun hem üzerine ve altına un serpin ve elinizle bastırın. Hazırlamış olduğunuz hamurun kıvamı sertse bu ilk aşamada merdane kullanın. Hamurunuz yumuşak bir kıvamdaysa oklava kullanın. Hamurla açılan yufkada en fazla yapılan hata oklavanın yanlış tutulmasıdır. Çoğunlukla oklava düz bir şekilde tutulmakta ve bu şekilde ileriye doğru bastırılmaktadır. Daha sonra hamur ters şekilde çevrilmekte ve aynı işlem yapılmaktadır. Bu şekilde açmaya çalışırsanız hamurunuz yuvarlak bir şekilde olmaz. Peki yufkanızın yuvarlak olması için ne yapmanız gerekir. Kullandığınız merdane ya da oklavayı hamurun üzerine yan olarak koymalısınız. Sol elinizle ileriye doğru baskı yaparken, sağ elinizle hamuru kendinize doğru çekmelisiniz. Bu hareket sayesinde hamurun yavaş şekilde dönmesini sağlarsınız. Fakat bunu yaparken aşırı güçle hamuru bastırmayın. Bu şekilde hamuru döndüremezsiniz. Unutmamanız gereken şeyde, bu aşamada yufkanızın şekli nasıl olursa, açtıktan sonra da aynı şekilde olacaktır. Yani şekli bozuk olursa, sonuna kadar bunu düzeltemezsiniz. Hamurun açılma aşaması Hamurun ilk aşamasında hamuru büyük bir tabak haline getirdiyseniz, hamuru açmanın bu bölümünü başarmış olursunuz. Şimdi hamurun üzerine bir avuç kadar un serpin ve her tarafına yayın. Fakat hazırladığınız hamur sertse, fazla miktarda un serpmeniz gerekmez. Oklavanızı yine hamurun yan tarafına koyarak yufkayı üzerine dolayın. Oklavanızı kendinize doğru çevirerek, ileriye doğru hafif baskı uygulayıp yufkayı ittirin. Bu sayede hamurunuzu büyütmeye başlayacaksınız. İleriye doğru ittirdiğiniz oklavayı bu sefer kendinize doğru hafifçe bastırarak çekin. Yaptığınız her işlemde oklavaya hamurunuzu aynı yerden dolayın. Daha önce yaptığınız işlemi tekrarlayın. Açtığınız hamur mantı hamuru gibi sertse, yufkanızı oklavaya doladıktan sonra elinizle yufkanın orta tarafından dışarıya doğru bastırarak, yufkanızın büyümesini sağlayabilirsiniz. Yumuşak kıvamlı hamurla açtığınız yufkayı daha kolay büyütebilirsiniz. Hamur açmanın püf noktaları nelerdir? - Yufkayı açmak için mutlaka kaliteli ve düzgün bir oklavanız olmalıdır. Oklavanızda olacak en küçük bir eğrilik yufkanın düzgün açılmasını engeller.
- İçinde tuz olan hamur açarken kendisini daha kolay salar ve bunun için rahat açılmaz.
- Merdane kullanarak yufka açamazsınız. Mutlaka bir oklavaya ihtiyacınız vardır.
Son Güncelleme : 24.11.2018 08:40:29 Hamur Açma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Hamur Açma" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Hamur İşleri | Hamur işleri, bayanların özel günlerinde, beş çaylarında, çocuklarımıza ya da kendimiz için hazırlayabileceğimiz çoğu zaman sofralarımızın baş tacı yiyeceklerindendir. Hamur işleri hazırlanış şekillerine göre sınıflara ayrılır. Hamur işlerine birkaç ... | .jpg) | Tiramisu | Tiramisu tarifi evde hazırlanabilecek ve misafirlere ikram edilecek, sunumu ve lezzeti ile harikalar yaratacak tariflerden bir tanesidir.Tiramisu Malzemeleri:4 tane yumurta1 çay bardağı toz şeker4 çorba kaşığı labne peynir1 paket kedidili bisküvi1 su... | .jpg) | Kaşarlı Poğaça | Kaşarlı Poğaça İçin Gerekli Olan Malzemeler4 adet yumurta1 paket oda sıcaklığında margarin1 su bardağı ılık süt1 su bardağı yoğurt1 çay bardağı sıvı yağ1 paket kabartma tozu1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz şeker3.5 su bardağı un1 su bardağı rende... |  | Kolay Pizza | Kolay Pizza, damak tadınıza uygun olarak evinizde bulunan malzemelerle kolaylıkla hazırlayacağınız ve doyumsuz lezzetiyle akıllarda kalacak bir pizza çeşididir. Kolay Pizza Hamuru İçin Malzemeler: 4 su bardağı un1 çay bardağı sıvıyağ1 paket ... | .JPG) | Milföylü Yufka Böreği | Milföylü yufka böreği, Üstü kıtır ve içerisi yumuşacık olan bu börek, puf, puf görüntüsü ile günün kurtarıcısı olarak düşünülebilinir. Üstelik hamur açmak gibi zahmetler de bulunmadan lezzeti kolayca yakalayabileceğiniz bir tariftir. İsterseniz mi... |  | Ekmek Hamuru | Ekmek hamuru evde çocuklarınız için, aileniz için ya da misafirleriniz için dışarıdan aldığınız ekmeklere nazaran daha besleyici bir ekmek yapmanızı sağlayacaktır. Bunun yanı sıra hazırlamış olduğunuz hamur ile farklı tatlar yaratabilmeniz de mümkünd... |  | Hamur Tatlıları | Hamur Tatlıları, bir çok değişik çeşidi olan ve şahane lezzetleri bünyesinde barındıran hamur tatlıları ile mutfaklarınızda harikalar yaratarak davet sofralarında ve hanımların kabul günlerinde hazırlayarak sevdiklerinize ve misafirlerinize mükemmel... |  | Kurabiye Hamuru | Kurabiye hamuru; kurabiye malzemeler ve hamur malzemelerinin uygun sırayla ve uygun oranlarda karıştırılıp yoğrulmasıyla elde edilir. Diğer hamur türlerinden çok az farkı vardır. Yani; hamur hazırlama ve açma konusunda tecrübeli olanlar rahatça kurab... |  | Turta Hamuru | Turta hamuru; gerek hazırlanışı gerek şekli itibariyle diğer hamurlardan biraz farklıdır. Zaten işin sonunda poğaça, pizza, bazlama gibi bir hamur işi değil de; gayet lezzetli bir tatlı elde edilmesi; turta hamurunun farklılığı konusunda yeterince ip... |  | Dereotlu Peynirli Poğaça | Dereotlu Peynirli Poğaça İçin Malzemeler125 gram margarin ( oda sıcaklığında )1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı yoğurt1 adet yumurta1 paket kabartma tozu4 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz şeker3 yemek kaşığı dereotu Dereotlu Peynirli... |  | Elmalı Turta Hamuru | Elmalı turta, beş çaylarının baş konuğu olan, lezzetinden ve görünümünden dolayı misafirlerin damaklarını şenlendiren mükemmel bir tatlı çeşididir. Şerbetli tatlı sınıfında olmadığından açma hamurlu tatlılar içinde en hafif olanları arasında sayı... | .jpg) | Pasta Hamuru | Pasta hamuru; ev yapımı pastalar için en klasik ve en basit hammaddedir. Birkaç tane tipik malzemenin karıştırılmasıyla elde edilen pasta hamuru, daha sonra fırında pişmeye bırakılır ve kek kıvamında bir pasta temeli elde edilir. Sonradan tamamen ist... | | | Hamur İşleri | | Tiramisu | | Kaşarlı Poğaça | | Kolay Pizza | | Milföylü Yufka Böreği | | Ekmek Hamuru | | Hamur Tatlıları | | Kurabiye Hamuru | | Turta Hamuru | | Dereotlu Peynirli Poğaça | | Elmalı Turta Hamuru | | Pasta Hamuru | | Krep Hamuru | | Şeker Hamuru | | Profiterol Hamuru | | Hamur Yoğurma | | Tart Hamuru | | Şeker Hamuru Malzemeleri | | Pasta Şeker Hamuru | | Gözleme Hamuru | | Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır | | Yufka Hamuru Nasıl Yapılır | | Mantı Hamuru | | Mayasız Pizza Hamuru | | Pide Hamuru | | Hamur Açma | | Börek Hamuru | | İçli Köfte Hamuru | | Kol Böreği Hamuru Nasıl Yapılır | | Ev Ekmeği | Popüler İçerik | Krep Hamuru Krep hamuru; diğer hamur türlerinden biraz daha farklı, bazı özgün yanları olan bir hamur çeşididir. Hepsinden önce; krep hamurunun kızartılması sonuc... | Şeker Hamuru Şeker Hamuru, Şeker hamuru furyasını bugünlerde duymuşsunuzdur. Usanmadan, yorulmadan, sorularımıza yanıt veren, bu işi profesyonel olarak yapıp harik... | Profiterol Hamuru Profiterol hamuru; hazırlaması çok ama çok basit, en sonunda da pastanelerden bilinen güzel profiterol tatlısının elde edildiği bir hamur çeşididir. E... | Hamur Yoğurma Hamur Yoğurma, Hamur yoğurma biz hanımların marifetli ellerinden olursa, hamur yoğurma mükemmel olur, elleriniz dert görmesin, kıvamını ve özdeşmesini... | Tart Hamuru Tart hamuru; birçok yönüyle diğerlerinden farklı bir hamur çeşididir. Hem hazırlanış şekli farklıdır, hem tarif sonunda aldığı şekil diğer hamurlardan... | Şeker Hamuru Malzemeleri Şeker Hamuru Malzemeleri, Şeker hamuru, herkes tarafından çok beğenilecek ve hanımlarımız tarafından yapılacağına inanıyoruz. Çünkü en kolay ve pratik... | |