Hamur Yoğurma

Hamur Yoğurma

Hamur Yoğurma, Hamur yoğurma biz hanımların marifetli ellerinden olursa, hamur yoğurma mükemmel olur, elleriniz dert görmesin, kıvamını ve özdeşmesini tutturan hanımların ellerine sağlık diyelim. En başından dedik çünkü, hanımların el becerisine diyecek yoktur. Hamur yoğurma tarifimize başlamadan önce hayırlı, huzurlu, bereketli, sağlıklı haftalar dileriz. Sizlerle hamur yoğurma çeşitleri genellikle iki şekilde yapılır. Sade mayasız hamur ve mayalı hamur olarak yapmak istediğiniz tarife uygun olarak tercih edilir. Yoğurma işlemi ayrıca içinde yarattığı ısıyı eşit miktarda dağıtmaya da yarar sağlamaktadır. Ayrıca iyi bir renk almak için pişmesinde şeker de iyi bir faktör olacaktır. Hamur yoğurma tarifimizin yapımına başlayabiliriz.

Hamur Yoğurma;

Mayanın aktive edilmesi; Mayamızı kuru veya yaş maya, bunu ılık su ekleyerek yapalım.

Karıştırma ve ilk yoğurma; İlk malzemelerle başlamak ve tarifteki uygulamaya göre sırayla eklemek önemlidir. Genelde tuzun karıştırılma aşamasında maya ile temas etmemesi gerekiyor. Tarifte kullanılan unun değişiklik göstereceği açısından bir miktar unu ve suyu hazır edelim. Aynen tarifte belirtilen esnek olması, yumuşak olması, için hamurun kıvamını elde edinceye kadar ekleme gerektirebilir. Hamurunda iyice yoğurulup yoğurulmadığına bakabilmek için hamurdan bir parça koparıp, esnekliğine bakabiliriz. Esneyip kopuyorsa biraz daha yoğurulması gerekiyor.

Mayasız Hamur Yoğurma;

Başlarken hamuru yoğuracağımız kabımızı alalım. Yapılacak hamur işlemine göre belirtilen miktarda unu, yoğurma kabımıza alalım. Ortasına havuz şeklinde çukur açalım. İçine çok az sıvıyağ, tuz, yumurtalı yada yumurtasız ılık su katalım. Gerekliyse, tarifte belirtildiyse yoğurt da ekleyelim. Yapacağınız hamur işlemine göre sert, orta sert yada yumuşak olacak şekilde tüm malzemelerini karıştıralım. Yoğurma şeklini, ununu su ile iyice karıştıralım. Daha sonra parmaklarımız ile hamuru çekip de yada avucumuzun içlerine sürterek yoğuralım. Hamuru ne kadar çok yoğurursak yapacağımız hamur işi o kadar lezzeti olacaktır. Yoğurma işlemimiz bittikten sonra hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp, hamurun üstünün kabuklanmasını engellemiş oluruz.

Mayalı Hamur Yoğurma;

İlk hamur yoğurma kabımızla başlıyoruz. Biraz derince kabımız olursa daha iyi olur. Çünkü kabarması çok uzun sürmeyecektir. Ancak maya köpük, köpük, kabarır ve koyacağımız kabı kaplar. Mayalama işlemini uzun süre bekletirse maya ekşimeye ve sönmeye başlar. Şimdi aktifleştirdiğimiz mayamızı yoğururken ununu ve ılık suyunu azar azar ekleyelim. Hamurumuz kıvamına gelince, mayalı hamur daha yumuşak bir hamur türüdür. Dikkat edeceğimiz kısım, yumuşak az da olsa ele yapışmayacak bir kıvamda olacaktır. Suyunu da buna göre ayarlayalım. Ellerinize yapışması rahatsız ediyorsa, sıvı yağ ile ellerinizi yağlayın. Hamurumuzu top şekline getirip yoğurma kabımıza bıraktığımızda yavaşça yayılmaya başlar. Mayalı hamuru olduğunca uzun süreli yoğurabilirsiniz. Yoğurma sırasında parmaklarımızı kullanmadan doğru olmaz. Hamurumuzun ortasına parmaklarımızla bastırıp, yumruk yapabiliriz. Yoğurma işlemi bittikten sonra hamurumuzun üzerine nemli bir bezle örtüp bir süre dinlenmeye bırakalım.

Son Güncelleme : 27.11.2018 00:07:04
Hamur Yoğurma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Hamur Yoğurma Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Hamur Yoğurma"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Hamur İşleri
Hamur İşleri
Hamur işleri, bayanların özel günlerinde, beş çaylarında, çocuklarımıza ya da kendimiz için hazırlayabileceğimiz çoğu zaman sofralarımızın baş tacı yiyeceklerindendir. Hamur işleri hazırlanış şekillerine göre sınıflara ayrılır. Hamur işlerine birkaç ...
Tiramisu
Tiramisu
Tiramisu tarifi evde hazırlanabilecek ve misafirlere ikram edilecek, sunumu ve lezzeti ile harikalar yaratacak tariflerden bir tanesidir.Tiramisu Malzemeleri:4 tane yumurta1 çay bardağı toz şeker4 çorba kaşığı labne peynir1 paket kedidili bisküvi1 su...
Kaşarlı Poğaça
Kaşarlı Poğaça
Kaşarlı Poğaça İçin Gerekli Olan Malzemeler4 adet yumurta1 paket oda sıcaklığında margarin1 su bardağı ılık süt1 su bardağı yoğurt1 çay bardağı sıvı yağ1 paket kabartma tozu1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz şeker3.5 su bardağı un1 su bardağı rende...
Kolay Pizza
Kolay Pizza
Kolay Pizza, damak tadınıza uygun olarak evinizde bulunan malzemelerle kolaylıkla hazırlayacağınız ve doyumsuz lezzetiyle akıllarda kalacak bir pizza çeşididir. Kolay Pizza Hamuru İçin Malzemeler: 4 su bardağı un1 çay bardağı sıvıyağ1 paket ...
Milföylü Yufka Böreği
Milföylü Yufka Böreği
Milföylü yufka böreği, Üstü kıtır ve içerisi yumuşacık olan bu börek, puf, puf görüntüsü ile günün kurtarıcısı olarak düşünülebilinir. Üstelik hamur açmak gibi zahmetler de bulunmadan lezzeti kolayca yakalayabileceğiniz bir tariftir. İsterseniz mi...
Ekmek Hamuru
Ekmek Hamuru
Ekmek hamuru evde çocuklarınız için, aileniz için ya da misafirleriniz için dışarıdan aldığınız ekmeklere nazaran daha besleyici bir ekmek yapmanızı sağlayacaktır. Bunun yanı sıra hazırlamış olduğunuz hamur ile farklı tatlar yaratabilmeniz de mümkünd...
Hamur Tatlıları
Hamur Tatlıları
Hamur Tatlıları, bir çok değişik çeşidi olan ve şahane lezzetleri bünyesinde barındıran hamur tatlıları ile mutfaklarınızda harikalar yaratarak davet sofralarında ve hanımların kabul günlerinde hazırlayarak sevdiklerinize ve misafirlerinize mükemmel...
Kurabiye Hamuru
Kurabiye Hamuru
Kurabiye hamuru; kurabiye malzemeler ve hamur malzemelerinin uygun sırayla ve uygun oranlarda karıştırılıp yoğrulmasıyla elde edilir. Diğer hamur türlerinden çok az farkı vardır. Yani; hamur hazırlama ve açma konusunda tecrübeli olanlar rahatça kurab...
Turta Hamuru
Turta Hamuru
Turta hamuru; gerek hazırlanışı gerek şekli itibariyle diğer hamurlardan biraz farklıdır. Zaten işin sonunda poğaça, pizza, bazlama gibi bir hamur işi değil de; gayet lezzetli bir tatlı elde edilmesi; turta hamurunun farklılığı konusunda yeterince ip...
Dereotlu Peynirli Poğaça
Dereotlu Peynirli Poğaça
Dereotlu Peynirli Poğaça İçin Malzemeler125 gram margarin ( oda sıcaklığında )1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı yoğurt1 adet yumurta1 paket kabartma tozu4 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz şeker3 yemek kaşığı dereotu Dereotlu Peynirli...
Elmalı Turta Hamuru
Elmalı Turta Hamuru
Elmalı turta, beş çaylarının baş konuğu olan, lezzetinden ve görünümünden dolayı misafirlerin damaklarını şenlendiren mükemmel bir tatlı çeşididir. Şerbetli tatlı sınıfında olmadığından açma hamurlu tatlılar içinde en hafif olanları arasında sayı...
Pasta Hamuru
Pasta Hamuru
Pasta hamuru; ev yapımı pastalar için en klasik ve en basit hammaddedir. Birkaç tane tipik malzemenin karıştırılmasıyla elde edilen pasta hamuru, daha sonra fırında pişmeye bırakılır ve kek kıvamında bir pasta temeli elde edilir. Sonradan tamamen ist...

 

Hamur İşleri
Tiramisu
Kaşarlı Poğaça
Kolay Pizza
Milföylü Yufka Böreği
Ekmek Hamuru
Hamur Tatlıları
Kurabiye Hamuru
Turta Hamuru
Dereotlu Peynirli Poğaça
Elmalı Turta Hamuru
Pasta Hamuru
Krep Hamuru
Şeker Hamuru
Profiterol Hamuru
Hamur Yoğurma
Tart Hamuru
Şeker Hamuru Malzemeleri
Pasta Şeker Hamuru
Gözleme Hamuru
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Yufka Hamuru Nasıl Yapılır
Mantı Hamuru
Mayasız Pizza Hamuru
Pide Hamuru
Hamur Açma
Börek Hamuru
İçli Köfte Hamuru
Kol Böreği Hamuru Nasıl Yapılır
Ev Ekmeği
Popüler İçerik
Krep Hamuru
Krep Hamuru
Krep hamuru; diğer hamur türlerinden biraz daha farklı, bazı özgün yanları olan bir hamur çeşididir. Hepsinden önce; krep hamurunun kızartılması sonuc...
Şeker Hamuru
Şeker Hamuru
Şeker Hamuru, Şeker hamuru furyasını bugünlerde duymuşsunuzdur. Usanmadan, yorulmadan, sorularımıza yanıt veren, bu işi profesyonel olarak yapıp harik...
Profiterol Hamuru
Profiterol Hamuru
Profiterol hamuru; hazırlaması çok ama çok basit, en sonunda da pastanelerden bilinen güzel profiterol tatlısının elde edildiği bir hamur çeşididir. E...
Tart Hamuru
Tart Hamuru
Tart hamuru; birçok yönüyle diğerlerinden farklı bir hamur çeşididir. Hem hazırlanış şekli farklıdır, hem tarif sonunda aldığı şekil diğer hamurlardan...
Şeker Hamuru Malzemeleri
Şeker Hamuru Malzemeleri
Şeker Hamuru Malzemeleri, Şeker hamuru, herkes tarafından çok beğenilecek ve hanımlarımız tarafından yapılacağına inanıyoruz. Çünkü en kolay ve pratik...
Pasta Şeker Hamuru
Pasta Şeker Hamuru
Pasta Şeker Hamuru özellikle pastahanelerde yapılmış olan figürlü pastalar üzerinde kullanıldığını gördüğümüz bir hamur çeşidi olarak karşımıza çıkmak...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Hamur İşleri
Tiramisu
Kaşarlı Poğaça
Kolay Pizza
Milföylü Yufka Böreği
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019