Baklava Hamuru

Baklava Hamuru

Baklava hamuru; hazırlaması son derece basit, hem de diğer hamur türlerine göre sonucunda çok daha besleyici ve lezzetli yemek veren bir hamur çeşididir. Poğaça, pizza, bazlama, profiterol, vb. birçok yemeğin hamuruyla aynı malzemelerden yapılmasına rağmen baklava hamuru; ihamur tarifine dahil olmayan aşamalardaki özgünlüklerden dolayı bambaşka bir tada dönüşmekte, kendine has lezzetini kazanmaktadır. Çoğu yerde hazır baklava hamuru bulunabilir, hatta dışarı çıkıp direkt olarak baklava da yenebilir. Fakat tüm bunlara rağmen evde işin en başından, baklava hamurundan itibaren kendisi yapmak isteyenler için, baklava hamuru tarifi mutlaka gereklidir. İşte bu yazının devamında da ilk defa deneyeceklere bir yardım olması adına; baklava hamuru için gerekli malzemeler ve adım adım baklava hamuru tarifinin hazırlanışı yazılmıştır. Kolay gelsin.

Baklava hamuru için gerekli malzemeler:
  • 2 adet yumurta
  • 170-200 gram tereyağı
  • Bir tutam tuz
  • 2 su bardağı un
  • 2 çay bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı su
Baklava hamuru tarifinin hazırlanışı:
  • Yukarıdaki malzemeler temin edildikten sonra bazı ön hazırlıklar yapılmalı ve malzemeler ile tarifin uygulanacağı ortam, baklava hamuru hazırlamaya uygun bir hale sokulmalıdır. Öncelikle malzemeler hazırlanacak olursa; kullanılacak olan un mutlaka ama mutlaka elenmelidir. Kabından alındığı gibi öylece asla kullanılmamalıdır. Aksi halde baklava hamuru hiç de istenen tatta olmayacaktır. Su da kesinlikle soğuk olmamalı; hatta sıcaklığı oda sıcaklığını bile geçmemelidir. Garantiye almak için su kullanılmadan önce bir cezvede kısa süreliğine ısıtılabilir, kaynatmadan. Suyun sıcaklığına dikkat edilmesinin sebebi de; baklava hamuru için düşük sıcaklığın uygun olmamasıdır. Yani; tüm hamurlar gibi baklava hamuru için de biraz sıcak bir ortam lazımdır. Tereyağının da bir bütün olarak değil de peynir doğrar gibi küp küp küçük parçalar haline getirilmesi ve bu şekilde bekletilmesi daha karlı olacaktır. Son olarak; baklava hamuru malzemelerini karıştırmak üzere plastik bir kap ile karıştırma ihtimaline karşı tahta bir kaşık, vs. bulundurulması yararlı olacaktır.
  • Hazırlıklar tamamlandıktan sonra baklava hamuru tarifine başlanabilir. İlk olarak malzemeler kapta karıştırılacaktır. Bunun için; seçilmiş olan kaba ilk olarak 2 su bardağı un dökülür. Un kabın tabanına güzelce dağıtılır ve son olarak ortasında bir delik açılır. Bu delik; kabın tabanı gözükecek şekilde düzgün açılmalıdır ve geri kalan malzemeleri alabilecek şekilde olmalıdır. Geri kalan malzemeler buraya eklenecek ve baklana hamuru karışımı oluşturulmaya başlanacaktır. Ortası açılmış unun arasına ilk önce 1 çay bardağı su ile küp küp doğranmış tereyağı konur. Su ile tereyağı fazla yayılmasına sebep olmadan, tahta kaşıkla şöyle bir karıştırılarak hafifçe eritilir. Ardından da 2 çay bardağı nişasta ile tuz eklenir ve yine tahta kaşıkla hafifçe karıştırılır. Şimdi; baklava hamurunda kullanılacak tüm malzemeler kabın içindedir. Burada; hamura kıvamı verecek olan malzeme un; hamurun kabarmasını ve istenen boyutlara gelmesini sağlayan malzeme de sudur. Diğer malzemeler aroma veya temel tatları vermek amacıyla kullanılmıştır.
  • Kapta karıştırılan tüm malzemeler ilk olarak kaşıkla özleştirilir. Çünkü; malzemeler hala ayrı ayrıdır ve yeterince katı değildir. Kaşıkla karıştırdıkça; karışım yavaş yavaş baklava hamurunun ilk halini almaya başlayacak ve elle yoğrulmaya uygun bir kıvama girecektir. Kaşık baklava hamuru için yeterli gelmediği andan itibaren elle yoğurma işlemine başlanır ve baklava hamuru tarifine böyle devam edilir. Burada baklava hamurunun kıvamını belirleyen malzeme un olacağından; eğer baklava hamuru istenenden daha sıvı kıvamda olursa az miktarda un eklenerek kıvam karıştırılabilir. Eğer istenenden çok çok katı ise; az miktarda ısıtılmış su katılarak kıvam biraz yumuşatılabilir. Sonuç olarak; baklava hamuru için kulak memesi kıvamında bir kıvam elde etmek gereklidir ve bu elde edilinceye kadar anlatılan işlemlere devam edilir.
  • Kulak memesi kıvamına geldikten sonra baklava hamuru; istenen şekillerde parçalara koparılır ve baklava hazırlamak üzere; baklava yapım tarifindeki talimatlara göre gerekli adımlar uygulanır.
Son Güncelleme : 18.11.2018 21:42:47
Baklava Hamuru ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Baklava Hamuru Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Baklava Hamuru"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Hamur İşleri
Hamur İşleri
Hamur işleri, bayanların özel günlerinde, beş çaylarında, çocuklarımıza ya da kendimiz için hazırlayabileceğimiz çoğu zaman sofralarımızın baş tacı yiyeceklerindendir. Hamur işleri hazırlanış şekillerine göre sınıflara ayrılır. Hamur işlerine birkaç ...
Tiramisu
Tiramisu
Tiramisu tarifi evde hazırlanabilecek ve misafirlere ikram edilecek, sunumu ve lezzeti ile harikalar yaratacak tariflerden bir tanesidir.Tiramisu Malzemeleri:4 tane yumurta1 çay bardağı toz şeker4 çorba kaşığı labne peynir1 paket kedidili bisküvi1 su...
Kaşarlı Poğaça
Kaşarlı Poğaça
Kaşarlı Poğaça İçin Gerekli Olan Malzemeler4 adet yumurta1 paket oda sıcaklığında margarin1 su bardağı ılık süt1 su bardağı yoğurt1 çay bardağı sıvı yağ1 paket kabartma tozu1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz şeker3.5 su bardağı un1 su bardağı rende...
Kolay Pizza
Kolay Pizza
Kolay Pizza, damak tadınıza uygun olarak evinizde bulunan malzemelerle kolaylıkla hazırlayacağınız ve doyumsuz lezzetiyle akıllarda kalacak bir pizza çeşididir. Kolay Pizza Hamuru İçin Malzemeler: 4 su bardağı un1 çay bardağı sıvıyağ1 paket ...
Milföylü Yufka Böreği
Milföylü Yufka Böreği
Milföylü yufka böreği, Üstü kıtır ve içerisi yumuşacık olan bu börek, puf, puf görüntüsü ile günün kurtarıcısı olarak düşünülebilinir. Üstelik hamur açmak gibi zahmetler de bulunmadan lezzeti kolayca yakalayabileceğiniz bir tariftir. İsterseniz mi...
Ekmek Hamuru
Ekmek Hamuru
Ekmek hamuru evde çocuklarınız için, aileniz için ya da misafirleriniz için dışarıdan aldığınız ekmeklere nazaran daha besleyici bir ekmek yapmanızı sağlayacaktır. Bunun yanı sıra hazırlamış olduğunuz hamur ile farklı tatlar yaratabilmeniz de mümkünd...
Hamur Tatlıları
Hamur Tatlıları
Hamur Tatlıları, bir çok değişik çeşidi olan ve şahane lezzetleri bünyesinde barındıran hamur tatlıları ile mutfaklarınızda harikalar yaratarak davet sofralarında ve hanımların kabul günlerinde hazırlayarak sevdiklerinize ve misafirlerinize mükemmel...
Kurabiye Hamuru
Kurabiye Hamuru
Kurabiye hamuru; kurabiye malzemeler ve hamur malzemelerinin uygun sırayla ve uygun oranlarda karıştırılıp yoğrulmasıyla elde edilir. Diğer hamur türlerinden çok az farkı vardır. Yani; hamur hazırlama ve açma konusunda tecrübeli olanlar rahatça kurab...
Turta Hamuru
Turta Hamuru
Turta hamuru; gerek hazırlanışı gerek şekli itibariyle diğer hamurlardan biraz farklıdır. Zaten işin sonunda poğaça, pizza, bazlama gibi bir hamur işi değil de; gayet lezzetli bir tatlı elde edilmesi; turta hamurunun farklılığı konusunda yeterince ip...
Dereotlu Peynirli Poğaça
Dereotlu Peynirli Poğaça
Dereotlu Peynirli Poğaça İçin Malzemeler125 gram margarin ( oda sıcaklığında )1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı yoğurt1 adet yumurta1 paket kabartma tozu4 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz şeker3 yemek kaşığı dereotu Dereotlu Peynirli...
Elmalı Turta Hamuru
Elmalı Turta Hamuru
Elmalı turta, beş çaylarının baş konuğu olan, lezzetinden ve görünümünden dolayı misafirlerin damaklarını şenlendiren mükemmel bir tatlı çeşididir. Şerbetli tatlı sınıfında olmadığından açma hamurlu tatlılar içinde en hafif olanları arasında sayı...
Pasta Hamuru
Pasta Hamuru
Pasta hamuru; ev yapımı pastalar için en klasik ve en basit hammaddedir. Birkaç tane tipik malzemenin karıştırılmasıyla elde edilen pasta hamuru, daha sonra fırında pişmeye bırakılır ve kek kıvamında bir pasta temeli elde edilir. Sonradan tamamen ist...

 

Hamur İşleri
Tiramisu
Kaşarlı Poğaça
Kolay Pizza
Milföylü Yufka Böreği
Ekmek Hamuru
Hamur Tatlıları
Kurabiye Hamuru
Turta Hamuru
Dereotlu Peynirli Poğaça
Elmalı Turta Hamuru
Pasta Hamuru
Krep Hamuru
Şeker Hamuru
Profiterol Hamuru
Hamur Yoğurma
Tart Hamuru
Şeker Hamuru Malzemeleri
Pasta Şeker Hamuru
Gözleme Hamuru
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Yufka Hamuru Nasıl Yapılır
Mantı Hamuru
Mayasız Pizza Hamuru
Pide Hamuru
Hamur Açma
Börek Hamuru
İçli Köfte Hamuru
Kol Böreği Hamuru Nasıl Yapılır
Ev Ekmeği
Popüler İçerik
Krep Hamuru
Krep Hamuru
Krep hamuru; diğer hamur türlerinden biraz daha farklı, bazı özgün yanları olan bir hamur çeşididir. Hepsinden önce; krep hamurunun kızartılması sonuc...
Şeker Hamuru
Şeker Hamuru
Şeker Hamuru, Şeker hamuru furyasını bugünlerde duymuşsunuzdur. Usanmadan, yorulmadan, sorularımıza yanıt veren, bu işi profesyonel olarak yapıp harik...
Profiterol Hamuru
Profiterol Hamuru
Profiterol hamuru; hazırlaması çok ama çok basit, en sonunda da pastanelerden bilinen güzel profiterol tatlısının elde edildiği bir hamur çeşididir. E...
Hamur Yoğurma
Hamur Yoğurma
Hamur Yoğurma, Hamur yoğurma biz hanımların marifetli ellerinden olursa, hamur yoğurma mükemmel olur, elleriniz dert görmesin, kıvamını ve özdeşmesini...
Tart Hamuru
Tart Hamuru
Tart hamuru; birçok yönüyle diğerlerinden farklı bir hamur çeşididir. Hem hazırlanış şekli farklıdır, hem tarif sonunda aldığı şekil diğer hamurlardan...
Şeker Hamuru Malzemeleri
Şeker Hamuru Malzemeleri
Şeker Hamuru Malzemeleri, Şeker hamuru, herkes tarafından çok beğenilecek ve hanımlarımız tarafından yapılacağına inanıyoruz. Çünkü en kolay ve pratik...
Pasta Şeker Hamuru
Pasta Şeker Hamuru
Pasta Şeker Hamuru özellikle pastahanelerde yapılmış olan figürlü pastalar üzerinde kullanıldığını gördüğümüz bir hamur çeşidi olarak karşımıza çıkmak...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Hamur İşleri
Tiramisu
Kaşarlı Poğaça
Kolay Pizza
Milföylü Yufka Böreği
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019