Sigara böreği hamurunu hazırlarken özellikle ilk adım olan unun elenmesi çok önemli. Unu eleyerek havalandırırsak, hamurun pürüzsüz olmasını sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda daha iyi kabarmasını da desteklemiş oluruz. Hamuru yoğururken, ne kadar süre yoğurursak, o kadar elastik bir kıvam elde edeceğiz. Dinlendirme süresi de hiç azımsanacak bir aşama değil; hamurun daha iyi açılması için bu süreye mutlaka uyulmalı. Ayrıca yufkaları ince açmak, böreklerin çıtırlığını artıracak ve lezzetini katlayacaktır. Klasik iç harçlar dışında, denemeleri sevenler için farklı malzemelerle de zenginleştirilebileceğini düşünüyorum. Yani bu tarifle sigara böreği yapmak oldukça keyifli ve sonuçların lezzeti de bir o kadar tatmin edici!
Sigara böreği hamurunu hazırlarken özellikle ilk adım olan unun elenmesi çok önemli. Unu eleyerek havalandırırsak, hamurun pürüzsüz olmasını sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda daha iyi kabarmasını da desteklemiş oluruz. Hamuru yoğururken, ne kadar süre yoğurursak, o kadar elastik bir kıvam elde edeceğiz. Dinlendirme süresi de hiç azımsanacak bir aşama değil; hamurun daha iyi açılması için bu süreye mutlaka uyulmalı. Ayrıca yufkaları ince açmak, böreklerin çıtırlığını artıracak ve lezzetini katlayacaktır. Klasik iç harçlar dışında, denemeleri sevenler için farklı malzemelerle de zenginleştirilebileceğini düşünüyorum. Yani bu tarifle sigara böreği yapmak oldukça keyifli ve sonuçların lezzeti de bir o kadar tatmin edici!
Cevap yaz