Pide hamurunun hazırlanışı gerçekten çok önemli bir konu. Mayayı aktif hale getirme aşamasının, hamurun kabarması için ne kadar kritik olduğunu hiç düşündünüz mü? Ayrıca, unun eleyerek kullanılması, hamurun dokusunu nasıl etkiliyor? Ben de her zaman hamuru yoğururken, yumuşak ve elastik bir kıvam elde etmeye çalışırım ama bazen istediğim gibi olmuyor. Dinlendirme süresi de hamurun kabarmasında ne kadar etkili, bu konuda farklı deneyimleriniz var mı? Fırında pişirme aşamasında ise, alt kısımda su bulundurmanın farkını denediniz mi? Pidenin daha lezzetli ve kabarık olması için bu gibi detaylar gerçekten önemli gibi görünüyor.
Pide hamurunun hazırlanışı gerçekten çok önemli bir konu. Mayayı aktif hale getirme aşamasının, hamurun kabarması için ne kadar kritik olduğunu hiç düşündünüz mü? Ayrıca, unun eleyerek kullanılması, hamurun dokusunu nasıl etkiliyor? Ben de her zaman hamuru yoğururken, yumuşak ve elastik bir kıvam elde etmeye çalışırım ama bazen istediğim gibi olmuyor. Dinlendirme süresi de hamurun kabarmasında ne kadar etkili, bu konuda farklı deneyimleriniz var mı? Fırında pişirme aşamasında ise, alt kısımda su bulundurmanın farkını denediniz mi? Pidenin daha lezzetli ve kabarık olması için bu gibi detaylar gerçekten önemli gibi görünüyor.
Cevap yaz