Evde waffle hamuru yaparken en çok zorlandığım kısım, hamurun kıvamı oldu. Ne çok katı ne de fazla sıvı olması gerektiğini öğrenmek, bende bir soru işareti yaratmıştı. Hamurun akışkan ama yoğun bir görünümde olması gerektiğini bilmek bana yardımcı oldu. Ayrıca, waffle makinesinin önceden ısınması da önemli bir noktaydı; bu sayede waffle'larım dışı çıtır, içi yumuşak oluyor. Eğer damak tadıma göre şeker miktarını ayarlayabilirsem, daha tatlı ve lezzetli waffle'lar elde edebiliyorum. Son olarak, üzerine ekleyeceğim pudra şekeri veya çikolata sosu da waffle'larımı daha da güzel hale getiriyor. Kendi tarifimi oluştururken bu ipuçlarını dikkate almak çok faydalı oldu!
Evde waffle hamuru yaparken en çok zorlandığım kısım, hamurun kıvamı oldu. Ne çok katı ne de fazla sıvı olması gerektiğini öğrenmek, bende bir soru işareti yaratmıştı. Hamurun akışkan ama yoğun bir görünümde olması gerektiğini bilmek bana yardımcı oldu. Ayrıca, waffle makinesinin önceden ısınması da önemli bir noktaydı; bu sayede waffle'larım dışı çıtır, içi yumuşak oluyor. Eğer damak tadıma göre şeker miktarını ayarlayabilirsem, daha tatlı ve lezzetli waffle'lar elde edebiliyorum. Son olarak, üzerine ekleyeceğim pudra şekeri veya çikolata sosu da waffle'larımı daha da güzel hale getiriyor. Kendi tarifimi oluştururken bu ipuçlarını dikkate almak çok faydalı oldu!
Cevap yaz