Çarşaf böreği hamurunu yaparken en çok dikkat ettiğim şey hamurun kıvamı oluyor. Ele yapışmayan bir kıvama geldiğinde hamurun dinlendirilmesi de önemliymiş, bunu denemek iyi fikir. Hamur katmanlarını açarken ince açmaya çalışmak da güzel bir detay, çünkü böreğimin lezzeti gerçekten bu katmanların ne kadar ince olduğuna bağlı. İç harcını hazırlarken de farklı malzemeler kullanabilmek güzel; kıymalı ve peynirli çeşitlerle misafirlerimi etkilemek için sabırsızlanıyorum. Son aşamada böreği fırında pişirirken dikkat etmek gerekiyormuş, altın rengini alana kadar pişirmek şart. Gerçekten Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olacak gibi görünüyor, şimdiden aklımda pek çok fikir var!
Çarşaf böreği hamurunu yaparken en çok dikkat ettiğim şey hamurun kıvamı oluyor. Ele yapışmayan bir kıvama geldiğinde hamurun dinlendirilmesi de önemliymiş, bunu denemek iyi fikir. Hamur katmanlarını açarken ince açmaya çalışmak da güzel bir detay, çünkü böreğimin lezzeti gerçekten bu katmanların ne kadar ince olduğuna bağlı. İç harcını hazırlarken de farklı malzemeler kullanabilmek güzel; kıymalı ve peynirli çeşitlerle misafirlerimi etkilemek için sabırsızlanıyorum. Son aşamada böreği fırında pişirirken dikkat etmek gerekiyormuş, altın rengini alana kadar pişirmek şart. Gerçekten Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olacak gibi görünüyor, şimdiden aklımda pek çok fikir var!
Cevap yaz