Yufka Hamuru Nasıl Yapılır

Yufka Hamuru Nasıl Yapılır, Böreklerin hası, özel günlerimizin baş tacı yufkalı böreklerini sevmeyen yoktur. Evinizde, kendi elinizle açacağınız yufkayla yapılmış böreklerin tadına doyum olmaz. Eskiden Anadolu'muzda eli kınalı başı yazmalı ninelerimiz, teyzelerimiz hamurdan yufka açar, saç üzerinde pişirir, güneşte kurutur, kara kış gelince yufkaları ıslatır bu yufkalardan sabahları ve misafir geldiğinde birbirinden leziz börekler yapıp yenilirdi.
Tabii bol köpüklü ve kaymaklı ayranla ikram ederlermiş. Ayrıca şimdi de yapıp, dondurucuda muhafaza edilip, misafirleriniz için pratik ve güzel yemekler ortaya çıkarabilirsiniz. Genelde yufka hamurunu yapmak zor bir şey olduğu düşünülür ama bir, iki denemeden sonra usta olarak çıkarsınız. Bu lezzeti yakalamanız için hiç tereddüt etmeden denemenizi öneririz. Sonunda başardığınızı göreceksiniz ve sonra hiç vazgeçemeyecek yufka hamurunu hep siz kendiniz açmak isteyeceksiniz. Hünerli hanımların ziyadesiyle ellerine ve yüreklerine sağlık. Buyurun tarifimize başlayabiliriz.

Yufka Hamuru Nasıl Yapılır?


Malzemeleri

  • 1 kg yufkalık un
  • 50 gr tuz
  • Su

Nasıl Yapılır?


Öncelikle derince yoğurma kabımıza, unumuzu, içine tuzunu ve suyla yoğurmaya başlayalım. Hamurumuzun kıvamını ne cıvık ne de sert olsun. Orta yumuşaklığında yapalım. Daha sonra hamurumuzdan her birinden 10 cm bezeler yapıp, bolca unumuzla birlikte istifleyelim. Unumuz her zaman kullanıla unlardan olmayacak, Yüksek randımanlı, sert buğdaydan olması gerekiyor.
Ayrıca bu 10 cm'lik hazırladığımız bezeleri yaklaşık 60 cm'lik bir yufka hamuru elde edersiniz. Evinizde o denli büyük sacınız olmayabilir. Bu yüzden pişireceğiniz sacı düşünüp, ona göre hamurdan bezeleri hazırlamanız gerekiyor.

Mayalandırmaya gerek kalmadan, sadece oklavayla açma işlemine geçebiliriz. Yufka hamurumuzu açarken cıvık olmaması için serinliğini de muhafaza edecek bir mermerin üzerinde veya granit bir tezgâhta hamurumuzu yapabilirsiniz. Hamurumuzu açmaya başlarken, bezelerin ortasından kenarlarına doğru açmak gerekiyor, aksi halde bozuk bir yufka hamuru olur. Sacı kısık ateşin üzerine oturtalım. Isındığı zaman açtığımız ilk yufkamızı koyalım. Onu pişirirken ardından ikinci yufkamızı birinci yufkanın üzerine koyup, alt üst edelim. O sırada üçüncü yufkamızı da üstüne koyup, tekrar alt üst edip, en son koyduğumuzu pişirmeye başlayalım. Yufkalarımız her daim tek tarafını pişirelim. Yufkalarımızı pişirirken acele edilmesi gerektiğinden, açma işlemimizin tümünü ya aynı anda bitirip ardı ardına pişirelim veya tane tane pişirip daha sonra üst üste koyalım. Yufka hamurumuzu dilediğinizce ister böreklerinizde ve ekmeklerinizde zevkle hem ailenize hem de misafirlerinize ikramlarda bulunabilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 00:47:07
Yufka Hamuru Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Yufka Hamuru Nasıl Yapılır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Yufka Hamuru Nasıl Yapılır"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Hamur İşleri

Hamur işleri, bayanların özel günlerinde, beş çaylarında, çocuklarımıza ya da kendimiz için hazırlayabileceğimiz çoğu zaman sofralarımızın baş tacı yiye...
Devamını Oku

Tiramisu

Tiramisu tarifi evde hazırlanabilecek ve misafirlere ikram edilecek, sunumu ve lezzeti ile harikalar yaratacak tariflerden bir tanesidir....
Devamını Oku

Kolay Pizza

Kolay Pizza, damak tadınıza uygun olarak evinizde bulunan malzemelerle kolaylıkla hazırlayacağınız ve doyumsuz lezzetiyle akıllarda kalacak bir pizza çe...
Devamını Oku

Milföylü Yufka Böreği

Milföylü yufka böreği, Üstü kıtır ve içerisi yumuşacık olan bu börek, puf, puf görüntüsü ile günün kurtarıcısı olarak düşünülebilir. Üstelik hamur açmak...
Devamını Oku

Ekmek Hamuru

Ekmek hamuru evde çocuklarınız için, aileniz için ya da misafirleriniz için dışarıdan aldığınız ekmeklere nazaran daha besleyici bir ekmek yapmanızı sağlayac...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur Tatlıları, birçok değişik çeşidi olan ve şahane lezzetleri bünyesinde barındıran hamur tatlıları ile mutfaklarınızda harikalar yaratarak davet sof...
Devamını Oku

Kurabiye Hamuru

Kurabiye hamuru; kurabiye malzemeler ve hamur malzemelerinin uygun sırayla ve uygun oranlarda karıştırılıp yoğrulmasıyla elde edilir. Diğer hamur türlerinden çok az...
Devamını Oku

Turta Hamuru

Turta hamuru; gerek hazırlanışı gerek şekli itibariyle diğer hamurlardan biraz farklıdır. Zaten işin sonunda poğaça, pizza, bazlama gibi bir hamur işi değil de...
Devamını Oku

Elmalı Turta Hamuru

Elmalı turta, beş çaylarının baş konuğu olan, lezzetinden ve görünümünden dolayı misafirlerin damaklarını şenlendiren mükemmel bir tatlı çeşididir. Şerb...
Devamını Oku

Pasta Hamuru

Pasta hamuru; ev yapımı pastalar için en klasik ve en basit hammaddedir. Birkaç tane tipik malzemenin karıştırılmasıyla elde edilen pasta hamuru, daha sonra fı...
Devamını Oku

Krep Hamuru

Krep hamuru; diğer hamur türlerinden biraz daha farklı, bazı özgün yanları olan bir hamur çeşididir. Hepsinden önce; krep hamurunun kızartılması sonucunda; sab...
Devamını Oku

Şeker Hamuru

Şeker Hamuru, Şeker hamuru furyasını bugünlerde duymuşsunuzdur. Usanmadan, yorulmadan, sorularımıza yanıt veren, bu işi profesyonel olarak yapıp harika sunum...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru

Profiterol hamuru; hazırlaması çok ama çok basit, en sonunda da pastanelerden bilinen güzel profiterol tatlısının elde edildiği bir hamur çeşididir. En büyük a...
Devamını Oku

Hamur Yoğurma

Hamur Yoğurma, Hamur yoğurma biz hanımların marifetli ellerinden olursa, hamur yoğurma mükemmel olur, elleriniz dert görmesin, kıvamını ve özdeşmesini t...
Devamını Oku

Tart Hamuru

Tart hamuru; birçok yönüyle diğerlerinden farklı bir hamur çeşididir. Hem hazırlanış şekli farklıdır hem tarif sonunda aldığı şekil diğer hamurlardan farklıdır, vb....
Devamını Oku

Şeker Hamuru Malzemeleri

Şeker Hamuru Malzemeleri, Şeker hamuru, herkes tarafından çok beğenilecek ve hanımlarımız tarafından yapılacağına inanıyoruz. Çünkü en kolay ve pratik ş...
Devamını Oku

Pasta Şeker Hamuru

Pasta Şeker Hamuru özellikle pastanelerde yapılmış olan figürlü pastalar üzerinde kullanıldığını gördüğümüz bir hamur çeşidi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu...
Devamını Oku

Gözleme Hamuru

Gözleme hamuru; lezzetli ve afiyetle yenecek bir gözleme yapmak için en önemli kısımdır. Çünkü; tarifin büyük bir kısmı gözleme hamurunun hazırlanmasından ibarettir...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hamur İşleri
Tiramisu
Kaşarlı Poğaça
Kolay Pizza
Milföylü Yufka Böreği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024