Waffle Hamuru
Waffle Hamuru tahmin edilenden daha da kolaydır. Az malzemeye sahip olan hamurun hazırlanışı da en az malzemesinin bulunması kadar kolaydır. Benzetme yapılacak olur ise bilinen krep hamurunun bir nebze daha koyu sudur. Son zamanların en popüler tatlısı olan hatta yedikçe yedirten waffle övgülere layık bir tatlıdır. Meyve yemeyen çocuklar için süslenince cazip hale gelecek bir meyve tabağı gibidir.
Saklama koşulları, waffle hazırlandığı zaman en uzun bir saat süre içerisinde tüketilmelidir.
Waffle Hamuru İçin Gerekli Malzemeleri- 2 adet oda sıcaklığında bekletilmiş yumurta
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı elenmiş un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Waffle Hamuru Nasıl Yapılır?
Waffle hamurunun hazırlığı için iki ayrı çırpma kabı alıyoruz. Kabın bir tanesinin içerisine yumurtaların akını diğerinin içine ise yumurtaların sarısını koyup, şekeri her ikisine de aynı miktarda ekliyoruz. Mikser ile yumurta akını köpük halini alana dek çırpıyoruz. Aynı işlemi yumurtaların sarıları içinde yapıp ön hazırlığı tamamlıyoruz. Her iki karışımın tamamını derin bir çırpma kabına döküp, karışıma süt, un, kabartma tozu, vanilya, sıvı yağ ve tuzu ilave edip çırpıyoruz. Bu çırpma işlemini mikserle değil tahta kaşıkla gerçekleştiriyoruz.
Waffle makinesini çok az miktarda sıvı yağ ile yağlayıp makine iyice ısındığı zaman ilk waffle hamurunu makineye döküyoruz.
Waffle makinesi olmayanlar için, yapışmaz özelliği bulunan tavada aynı işlemi gerçekleştirebilir. Tavada yapacaklar için önemli bir uyarı. Wafflenin çökmesini önleme adına hamuru tavaya döktükten sonra kesinlikle üzerini düzleştirmeyin. Bırakın piştikçe kendiliğinden yayılsın. Waffleler piştiğinde arzuya göre hazırlanıp tüketilebilir.
Waffle İçinin malzemeleri- 1 su bardağı çikolata sosu ya da saralle
- 2 top dondurma
- 2 adet muz
- 1 adet armut
- 1 adet kivi
- 6 adet çilek
- 1 çay bardağı çekirdeksiz vişne
- 1 çay bardağı çekirdeksiz kiraz
- 2 dilim ananas
- 1 yemek kaşığı fındık içi
- 1 yemek kaşığı kavrulmuş susam
- 1 yemek kaşığı Antep fıstığı
Waffle İçi Nasıl Yapılır?
Muzu, kiviyi, armudu, çilekleri ve ananası dilimleyelim. Waffle henüz ılık durumdayken üzerine çikolata sosunu ya da sarelleyi sürelim. Sosun üzerine muz dilimlerini sıralayalım ve muz dilimlerinin üzerine çilekleri ekleyelim. Çileklerin üzerine dondurmayı pay edelim ve dondurmanın üzerine armut, ananas ve kivi dilimlerini de sıralayalım. En üste vişneleri ve kirazları da sıraladıktan sonra fındık içini, Antep fıstığını serpelim. Wafflenin son olarak susamını da serpelim. Waffle servise hazırdır.
Afiyet olsun.
18.01.2024 22:55:23
Waffle Hamuru ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|