Turta Hamuru

Turta hamuru; gerek hazırlanışı gerek şekli itibariyle diğer hamurlardan biraz farklıdır. Zaten işin sonunda poğaça, pizza, bazlama gibi bir hamur işi değil de gayet lezzetli bir tatlı elde edilmesi; turta hamurunun farklılığı konusunda yeterince ip ucu vermektedir. Başlıca farkları ise; turta hamurunun tek parça bir kıvamda değil, toz halinde oluşmasıdır ve mayalanan diğer hamurların kapalı kapta bekletilmesinin aksine, turta hamurunu soğutularak dinlendirilmesidir.

Tüm bu farklarına rağmen pastanelerde hazır olarak satılan turtalara karşı evinde kendi turtasını elde etmek isteyenler için; adım adım turta hamuru tarifi ve turta hamuru için gerekli malzemeler yazılmıştır. Kolay gelsin.

Turta hamuru için gerekli malzemeler

  • 200-250 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • Yarım kilo un
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Turta hamuru tarifi nasıl yapılır?

  • Turta hamuru yapımına başlamadan önce yukarıdaki malzemelerin üzerinde birtakım hazırlıklar yapılmalı ve turta hamuru için uygun hale getirilmelidir. Öncelikle; kullanılacak olan un mutlaka elenmiş olmalı, kesinlikle kabından alındığı gibi kullanılmamalıdır. Aksi takdirde turta hamurunun mayalanması istendiği gibi olmayacaktır. Tereyağı da soğuk durumdayken küçük parçalara kesilirse; turta hamuruna eklenme sırası geldiğinde bu aşama daha kolay gerçekleştirilebilecektir. Malzemeler üzerinde yapılacak hazırlıklar bunlardır.
    Son olarak; turta hamurunun hazırlanabileceği metal olmayan uygun bir kap ile lazım olma ihtimaline karşı metal olmayan kaşık, vs. Bir gerecin de şimdiden bulundurulmasında fayda vardır.
  • Yukarıdaki hazırlıklar yapıldıktan sonra turta hamuru yapımına başlanabilir. İlk adımda; yoğurma kabına yarım kilo un dökülür. Unun ortasında, kabın tabanı gözükecek şekilde bir boşluk açılır ve bu boşluğa 2 yemek kaşığı pudra şekeri ile 1 çay kaşığı tuz konur. Böylece turta hamurunun malzemeleri sırayla karıştırılmakta ve hamur elde edilmesine doğru gidilmektedir.
  • Pudra şekeri ile tuzdan sonra; öncesinde küçük parçalara kesilmiş tereyağının eklenmesiyle turta hamuruna devam edilir. Son olarak 1 adet yumurta da kırılarak karışıma dahil edilir. Böylece turta hamuru için gereken tüm malzemeler bir araya getirilmiş olur. Şimdi; turta hamuru güzelce yoğrulur ve küçük tanecikli bir hamur elde edilir. Turta hamurunun avuca alınıp hafifçe döküldüğünde, çok çok küçük tespih taneleri gibi bir görüntüye sahip olmalıdır. Turta hamuru bu kıvama geldikten sonra, tarifin sıradaki aşamalarına geçilebilir.
  • Tanecikli kıvama getirilen turta hamuru; yoğurma kabından bir tahta kaşık, vs. Gereç yardımıyla alınır ve uygun bir zemine serilen streç film üzerine dökülür. Burada turta hamuru güzelce ezilir ve dairesel bir şekil alması sağlanır. Dairesel şekli verilen turta hamuru güzelce sarılır ve buzdolabında iki saat kadar dinlenmeye bırakılır.
  • Yeterince dinlendikten sonra turta hamuru kullanılmaya hazırdır. Hangi tarif için ne şekilde kullanılacaksa; ona göre adımlara devam edilir.
21.01.2024 14:02:01
Turta Hamuru ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Turta Hamuru Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Turta Hamuru"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Hamur İşleri

Hamur işleri, bayanların özel günlerinde, beş çaylarında, çocuklarımıza ya da kendimiz için hazırlayabileceğimiz çoğu zaman sofralarımızın baş tacı yiye...
Devamını Oku

Tiramisu

Tiramisu tarifi evde hazırlanabilecek ve misafirlere ikram edilecek, sunumu ve lezzeti ile harikalar yaratacak tariflerden bir tanesidir....
Devamını Oku

Kolay Pizza

Kolay Pizza, damak tadınıza uygun olarak evinizde bulunan malzemelerle kolaylıkla hazırlayacağınız ve doyumsuz lezzetiyle akıllarda kalacak bir pizza çe...
Devamını Oku

Milföylü Yufka Böreği

Milföylü yufka böreği, Üstü kıtır ve içerisi yumuşacık olan bu börek, puf, puf görüntüsü ile günün kurtarıcısı olarak düşünülebilir. Üstelik hamur açmak...
Devamını Oku

Ekmek Hamuru

Ekmek hamuru evde çocuklarınız için, aileniz için ya da misafirleriniz için dışarıdan aldığınız ekmeklere nazaran daha besleyici bir ekmek yapmanızı sağlayac...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur Tatlıları, birçok değişik çeşidi olan ve şahane lezzetleri bünyesinde barındıran hamur tatlıları ile mutfaklarınızda harikalar yaratarak davet sof...
Devamını Oku

Kurabiye Hamuru

Kurabiye hamuru; kurabiye malzemeler ve hamur malzemelerinin uygun sırayla ve uygun oranlarda karıştırılıp yoğrulmasıyla elde edilir. Diğer hamur türlerinden çok az...
Devamını Oku

Elmalı Turta Hamuru

Elmalı turta, beş çaylarının baş konuğu olan, lezzetinden ve görünümünden dolayı misafirlerin damaklarını şenlendiren mükemmel bir tatlı çeşididir. Şerb...
Devamını Oku

Pasta Hamuru

Pasta hamuru; ev yapımı pastalar için en klasik ve en basit hammaddedir. Birkaç tane tipik malzemenin karıştırılmasıyla elde edilen pasta hamuru, daha sonra fı...
Devamını Oku

Krep Hamuru

Krep hamuru; diğer hamur türlerinden biraz daha farklı, bazı özgün yanları olan bir hamur çeşididir. Hepsinden önce; krep hamurunun kızartılması sonucunda; sab...
Devamını Oku

Şeker Hamuru

Şeker Hamuru, Şeker hamuru furyasını bugünlerde duymuşsunuzdur. Usanmadan, yorulmadan, sorularımıza yanıt veren, bu işi profesyonel olarak yapıp harika sunum...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru

Profiterol hamuru; hazırlaması çok ama çok basit, en sonunda da pastanelerden bilinen güzel profiterol tatlısının elde edildiği bir hamur çeşididir. En büyük a...
Devamını Oku

Hamur Yoğurma

Hamur Yoğurma, Hamur yoğurma biz hanımların marifetli ellerinden olursa, hamur yoğurma mükemmel olur, elleriniz dert görmesin, kıvamını ve özdeşmesini t...
Devamını Oku

Tart Hamuru

Tart hamuru; birçok yönüyle diğerlerinden farklı bir hamur çeşididir. Hem hazırlanış şekli farklıdır hem tarif sonunda aldığı şekil diğer hamurlardan farklıdır, vb....
Devamını Oku

Şeker Hamuru Malzemeleri

Şeker Hamuru Malzemeleri, Şeker hamuru, herkes tarafından çok beğenilecek ve hanımlarımız tarafından yapılacağına inanıyoruz. Çünkü en kolay ve pratik ş...
Devamını Oku

Pasta Şeker Hamuru

Pasta Şeker Hamuru özellikle pastanelerde yapılmış olan figürlü pastalar üzerinde kullanıldığını gördüğümüz bir hamur çeşidi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu...
Devamını Oku

Gözleme Hamuru

Gözleme hamuru; lezzetli ve afiyetle yenecek bir gözleme yapmak için en önemli kısımdır. Çünkü; tarifin büyük bir kısmı gözleme hamurunun hazırlanmasından ibarettir...
Devamını Oku

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır, Ekmek kadayıfı güzel yurdumuzda hemen hemen herkesin çok sevdiğinden emin olduğumuz ve de genellikle hazır alınıp t...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hamur İşleri
Tiramisu
Kaşarlı Poğaça
Kolay Pizza
Milföylü Yufka Böreği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024