Su Böreği Hamuru

Su Böreği Hamuru, az malzeme ve kısa zamanda yapılabilir. Sabah kahvaltılarında büyük bir beğeni ile tüketilen su böreğinin yapılışı meşakkatli olsa da börek yapıldıktan sonra yorgunluğa değecek kadar lezzetlidir. Her evde bulunan malzemelere sahip olan bu börek özellikle ramazan aylarında çok daha fazla yapılmaktadır. Tok tutma özelliği olan bu böreğin kıymalısı da yapılmaktadır.
Ramazan aylarında yapanlar için ufak bir öneri, böreğiniz de kullanacağınız peynirin az tuzlu olmasına ya da mevcut olan peynirinizin ılık suda bekletilmesine dikkat ediniz. Böylece börek su satmayacaktır.

Su Böreği Hamuru İçin malzemeleri

  • 6 adet yumurta
  • 8 su bardağı elenmiş un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Gerektiği kadar su

Su Böreği Hamuru Nasıl Yapılır?


Derin bir yoğurma kabının içerisine elenmiş unu koyup içerisine yumurtaları ve tuzu ilave ediyoruz. Hamuru bir süre yoğurup İhtiyaç halinde su ilave ediyoruz. Su böreği hamurunun diğer hamurlardan farkı oldukça sert olmasıdır. Böylelikle hamurlar haşlanma esnasında parçalanmazlar. İyice yoğurduğumuz hamurun üzerine nemli bir bez örtüp 15 dakika bekletip, hamurun kendisini salmasını sağlıyoruz. Dinlenmiş ve yumuşamış olan hamuru bezeler halinde bir temsi içerisine sıralıyoruz. Yine tepside dinlenmeye alınmış hamur bezelerinin üzerine nemli bir bez örtüyoruz. Böylece hamur bezelerinin üzerleri kurumayacak ve açma esnasında yırtılmalar yaşanmayacaktır.

Su Böreği İçin Gerekli Malzemeleri

  • 500 kg beyaz peynir
  • 100 kg kaşar peyniri
  • 1 demet maydanoz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
Su Böreği Nasıl Yapılır?

Böreğin içerisinde kullanılacak olan iç malzemenin ön hazırlığı olarak maydanozları yıkayıp ince ince kıyıyoruz.
Bir kabın içerisine kaşar peynirini rendenin iri gözenekli bölümünden rendeliyor ve maydanozların içerisine ekliyoruz. Beyaz peyniri iri parçalar halinde didikliyoruz. İç malzemeli harmanlayıp hazır hale getiriyoruz.

Derin bir tencerenin içerisine sıcak su koyup, bir yemek kaşığı tuzu ve bir yemek kaşığı sıvı yağı ilave ediyoruz. Haşlama suyunun kaynama süresinde hazırlamış olduğumuz bezeleri pişirme kabının boyutunda açıyoruz ve hafif kurumaları için geniş bir alana seriyoruz. Böreğin ilk hamurunu kaynamakta olan suyun içerisine bırakıyoruz. Börek hamuru kaynayan suyun yüzeyine çıktığında hazır demektir. Bunu tahmin edemeyenler için 2 dakika süre tutmaları önerilir. Bir süzgeç yardımı ile kaynamakta olan suyun içerisinden ilk hamuru çıkarıp direkt soğuk suyun içerisine bırakıyoruz. Soğuk suda soğutulan hamuru elimiz ile suyunu süzdürerek alıp önceden yağlanmış olan fırın kabına seriyoruz. Serdiğimiz hamuru fırça ile iyice yağlıyoruz. Bu işlemi üç defa tekrarlayıp ilk katı oluşturuyoruz. Üç kat hamurun üzerine hazırlamış olduğumuz peynirden tercihe göre seriyoruz. Üç kat hamuru yine aynı işlemlerden geçirerek yapıp son kata yine peynir seriyoruz. Böreğin son katını da aynı şekilde yapıp börek yapımını sonlandırıyoruz.

Fırın kabına yerleştirdiğimiz böreği kürdan ile 4 veya 6 yerinden deliyoruz. Pişmeye hazır olan su böreğini önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırına koyuyoruz. Böreğin pişme süreği 45 dakikadır. Su böreğinin üst kısmı kızarana dek pişiriyoruz. Pişme işlemini tamamlamış olan böreğin yumuşak olması için üzerine yine nemli bir bez örtüyoruz. Nemli bez örtülmüş olan su böreği 10 dakika bekledikten sonra servise hazırdır.

Afiyet olsun.
21.01.2024 17:12:01
Su Böreği Hamuru ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Su Böreği Hamuru Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Su Böreği Hamuru"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Hamur İşleri

Hamur işleri, bayanların özel günlerinde, beş çaylarında, çocuklarımıza ya da kendimiz için hazırlayabileceğimiz çoğu zaman sofralarımızın baş tacı yiye...
Devamını Oku

Tiramisu

Tiramisu tarifi evde hazırlanabilecek ve misafirlere ikram edilecek, sunumu ve lezzeti ile harikalar yaratacak tariflerden bir tanesidir....
Devamını Oku

Kolay Pizza

Kolay Pizza, damak tadınıza uygun olarak evinizde bulunan malzemelerle kolaylıkla hazırlayacağınız ve doyumsuz lezzetiyle akıllarda kalacak bir pizza çe...
Devamını Oku

Milföylü Yufka Böreği

Milföylü yufka böreği, Üstü kıtır ve içerisi yumuşacık olan bu börek, puf, puf görüntüsü ile günün kurtarıcısı olarak düşünülebilir. Üstelik hamur açmak...
Devamını Oku

Ekmek Hamuru

Ekmek hamuru evde çocuklarınız için, aileniz için ya da misafirleriniz için dışarıdan aldığınız ekmeklere nazaran daha besleyici bir ekmek yapmanızı sağlayac...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur Tatlıları, birçok değişik çeşidi olan ve şahane lezzetleri bünyesinde barındıran hamur tatlıları ile mutfaklarınızda harikalar yaratarak davet sof...
Devamını Oku

Kurabiye Hamuru

Kurabiye hamuru; kurabiye malzemeler ve hamur malzemelerinin uygun sırayla ve uygun oranlarda karıştırılıp yoğrulmasıyla elde edilir. Diğer hamur türlerinden çok az...
Devamını Oku

Turta Hamuru

Turta hamuru; gerek hazırlanışı gerek şekli itibariyle diğer hamurlardan biraz farklıdır. Zaten işin sonunda poğaça, pizza, bazlama gibi bir hamur işi değil de...
Devamını Oku

Elmalı Turta Hamuru

Elmalı turta, beş çaylarının baş konuğu olan, lezzetinden ve görünümünden dolayı misafirlerin damaklarını şenlendiren mükemmel bir tatlı çeşididir. Şerb...
Devamını Oku

Pasta Hamuru

Pasta hamuru; ev yapımı pastalar için en klasik ve en basit hammaddedir. Birkaç tane tipik malzemenin karıştırılmasıyla elde edilen pasta hamuru, daha sonra fı...
Devamını Oku

Krep Hamuru

Krep hamuru; diğer hamur türlerinden biraz daha farklı, bazı özgün yanları olan bir hamur çeşididir. Hepsinden önce; krep hamurunun kızartılması sonucunda; sab...
Devamını Oku

Şeker Hamuru

Şeker Hamuru, Şeker hamuru furyasını bugünlerde duymuşsunuzdur. Usanmadan, yorulmadan, sorularımıza yanıt veren, bu işi profesyonel olarak yapıp harika sunum...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru

Profiterol hamuru; hazırlaması çok ama çok basit, en sonunda da pastanelerden bilinen güzel profiterol tatlısının elde edildiği bir hamur çeşididir. En büyük a...
Devamını Oku

Hamur Yoğurma

Hamur Yoğurma, Hamur yoğurma biz hanımların marifetli ellerinden olursa, hamur yoğurma mükemmel olur, elleriniz dert görmesin, kıvamını ve özdeşmesini t...
Devamını Oku

Tart Hamuru

Tart hamuru; birçok yönüyle diğerlerinden farklı bir hamur çeşididir. Hem hazırlanış şekli farklıdır hem tarif sonunda aldığı şekil diğer hamurlardan farklıdır, vb....
Devamını Oku

Şeker Hamuru Malzemeleri

Şeker Hamuru Malzemeleri, Şeker hamuru, herkes tarafından çok beğenilecek ve hanımlarımız tarafından yapılacağına inanıyoruz. Çünkü en kolay ve pratik ş...
Devamını Oku

Pasta Şeker Hamuru

Pasta Şeker Hamuru özellikle pastanelerde yapılmış olan figürlü pastalar üzerinde kullanıldığını gördüğümüz bir hamur çeşidi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu...
Devamını Oku

Gözleme Hamuru

Gözleme hamuru; lezzetli ve afiyetle yenecek bir gözleme yapmak için en önemli kısımdır. Çünkü; tarifin büyük bir kısmı gözleme hamurunun hazırlanmasından ibarettir...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hamur İşleri
Tiramisu
Kaşarlı Poğaça
Kolay Pizza
Milföylü Yufka Böreği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024