Şeker Hamurlu Kurabiye

Şeker hamurlu kurabiye; özellikle çocukları mutlu etmek ve gerçekten zevk alarak yiyecekleri bir tat elde etmek isteyenler için mükemmel bir kurabiye tarifidir. Tarifin uygulanması diğer kurabiye çeşitlerine göre biraz zahmetli olsa da sonuçta elde edilen tat gerçekten verilen tüm emeğe değerdir ve işin tüm zahmetini unutturacak niteliktedir. Şeker hamurlu kurabiye yapmak isteyenler; birkeç teferruatlı adımı saymazsak, malzemeleri temin etme konusunda da hiçbir sıkıntı çekmeyecektir.
Özel kurabiye kalıpları dışında tüm malzemeler; her türlü tarifte kullanılabilecek ve kolayca bulunabilecek cinstendir. Yazının devamında da ilk defa deneyecekler veya yeni teknikler geliştirmek isteyenler için şeker hamurlu kurabiye tarifinin adım adım hazırlanışı ve gerekli malzemeler yazılmıştır. Kolay gelsin.

Şeker hamurlu kurabiye için gerekli malzemeler

  • 1 paket pudra şekeri
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ
  • 200-250 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 4-5 su bardağı un

Üzeri için

  • Şeker hamuru
  • Bal
  • Su
  • Nişasta

Şeker hamurlu kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Şeker hamurlu kurabiye tarifine başlamadan önce, tarifin uygulanacağı ortamda bazı hazırlıklar yapılması gereklidir. Bu hazırlıklar; tarifin daha verimli ve daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlayacaktır. Öncelikle; şeker hamurlu kurabiye tarifinin büyük bir kısmı malzemelerin karıştırılıp bir hamur oluşturulmasından ibaret olduğu için, yukarıdaki malzeme miktarlarını alabilecek şekilde, yoğurma işlemine uygun bir kap seçilmelidir.
    Bu kap, tarifin büyük bir kısmında kullanılacaktır. Ayrıca; fırına verilecek şeker hamurlu kurabiye kalıplarını kesmek için kurabiye kalıpları da edinilmelidir. Bu kalıplar, genelde marketlerde, vs. Dükkanlarda hazır olarak satılmaktadır. Üzeri için kullanılacak olan şeker hamuru da marketlerden hazır olarak temin edilebilir.
  • Yukarıdaki hazırlıklar yapıldıktan sonra şeker hamurlu kurabiye tarifine başlanabilir. Tarifin ilk adımda; şeker hamuru oluşturulacaktır. Bunun için; yoğurma işlemi için ayrılan kabın içerisine bir adet yumurta kırılır. Ardında 200-250 gram tereyağı da konur ve hafifçe karıştırılır. Tereyağı, yumurtanın içinde biraz eridikten sonra ise 1 paket pudra şekeri de yoğurma kabına boca edilir ve karıştırmaya devam edilir. Bu üç malzeme, birbiri arasında iyice çözünerek homojen görünüm alacaktır. Bu görünüm elde edilinceye kadar karıştırmaya devam edilir. Sonrasında ise 2 çay kaşığı tarçın da kabın içine dökülür ve aynı şekilde karıştırma işlemine devam edilir. Tarçın da göz kararınca karışımla özleşince son olarak unun 3-4 su bardağı kadarı da aynı kabın içerisine boca edilir. Un eklendiği andan itibaren kaptaki karışım katılaşmaya başlayacağı için burada karıştırma işleminden yoğurma işlemine geçilebilir. Un ile yoğruldukça şeker hamurlu pasta katılaşacak ve şekil vermeye uygun bir duruma girecektir. Fakat unun eklendiği miktar çok önemlidir. Gereğinden az eklenirse karışım çok cıvık olacağı gibi; gereğinden fazla eklenmesi halinde de şekil verilemeyecek derecede katılaşacaktır. Bunun için; unun ilk olarak üç bardak eklenmesi; daha sonra da bir taraftan yoğrularak bir taraftan da ihtiyaca göre un eklenmesi tavsiye edilir. Böylece şeker hamurlu kurabiye içerisine tam olarak istenen miktarda un eklenmiş olacaktır. Eklenen bu un da karışıma iyice yedirildikten sonra; şeker hamurlu kurabiye hiçbir şekil verilmeden streç filme koyulur ve buzdolabında 45 dk-1 saat kadar dinlenmeye bırakılır.
  • İkinci adımda ise şeker hamurlu kurabiyenin açılması ve istenen şekillerde kesilmesi vardır. İlk adımda buzdolabında dinlendirilen şeker hamurlu kurabiye; unun geri kalanı üzerine ve altına serpilerek bir masa, yer sofrası, vs. Yere merdane veya oklava ile açılır. Katlanmış, pürüzlü, vs. Kısımların olmamasına dikkat edilmelidir. Açılan bu hamurda ise; hazırlık sırasında temin edilen kurabiye kalıpları yardımıyla çeşitli şekillerde parçalar koparılır. Böylece şeker hamurlu kurabiyenin kabası elde edilmiş olur. Parçalar arasında kalan hamurların da tekrar birleştirilip, tekrar açılıp tekrar kalıplara kesilmesi mümkündür. Yani hamurun ziyan edilmemesi tavsiye edilir.
  • Artık şeker hamurlu pastanın temel kısmı neredeyse hazırdır. Son adım olarak; hazırlanan bu kalıp kurabiyeler; yağlanmış bir tepsiye konarak fırına verilir ve 15-20 dakika kadar pişmeye bırakılır. Burada önemli olan kısım; fırının kullanılmadan önce mutlaka ama mutlaka ısıtılmasıdır.
  • Şeker hamurlu kurabiyenin temel kısmı hazırlandıktan sonra; şeker kısmının hazırlanmasına geçilebilir. Bunun için; alınan şeker hamuru, üzerine yeterince nişasta serpilerek aynı şekilde merdane yardımıyla açılır. Yine aynı kalıplar ile şeker hamurundan parçalar kesilir. Bu parçalar; kendisiyle aynı olan kurabiyelerin üzerlerine iliştirilecektir. Fakat; şeker hamurunun kurabiye üzerinde sabit kalması için yapıştırma görevi görecek bir şey lazımdır. Bunun için de kurabiyelerin üst yüzeylerine yetecek kadar bal, az miktarda suyla karıştırılır ve şeker hamurlarının üzerine sürülür. Üstte kalan bu bal-su karışımına da şeker hamurları konur. Böylece tam anlamıyla bir şeker hamurlu kurabiye elde edilmiş olur.
  • Son olarak tepside bulunan şeker hamurlu kurabiyeler tabaklara alınır ve servis edilir.
  • Şeker hamurlu kurabiye tarifi tamamlanmıştır, afiyet olsun.
20.01.2024 12:22:45
Şeker Hamurlu Kurabiye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Şeker Hamurlu Kurabiye Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Şeker Hamurlu Kurabiye"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Hamur İşleri

Hamur işleri, bayanların özel günlerinde, beş çaylarında, çocuklarımıza ya da kendimiz için hazırlayabileceğimiz çoğu zaman sofralarımızın baş tacı yiye...
Devamını Oku

Tiramisu

Tiramisu tarifi evde hazırlanabilecek ve misafirlere ikram edilecek, sunumu ve lezzeti ile harikalar yaratacak tariflerden bir tanesidir....
Devamını Oku

Kolay Pizza

Kolay Pizza, damak tadınıza uygun olarak evinizde bulunan malzemelerle kolaylıkla hazırlayacağınız ve doyumsuz lezzetiyle akıllarda kalacak bir pizza çe...
Devamını Oku

Milföylü Yufka Böreği

Milföylü yufka böreği, Üstü kıtır ve içerisi yumuşacık olan bu börek, puf, puf görüntüsü ile günün kurtarıcısı olarak düşünülebilir. Üstelik hamur açmak...
Devamını Oku

Ekmek Hamuru

Ekmek hamuru evde çocuklarınız için, aileniz için ya da misafirleriniz için dışarıdan aldığınız ekmeklere nazaran daha besleyici bir ekmek yapmanızı sağlayac...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur Tatlıları, birçok değişik çeşidi olan ve şahane lezzetleri bünyesinde barındıran hamur tatlıları ile mutfaklarınızda harikalar yaratarak davet sof...
Devamını Oku

Kurabiye Hamuru

Kurabiye hamuru; kurabiye malzemeler ve hamur malzemelerinin uygun sırayla ve uygun oranlarda karıştırılıp yoğrulmasıyla elde edilir. Diğer hamur türlerinden çok az...
Devamını Oku

Turta Hamuru

Turta hamuru; gerek hazırlanışı gerek şekli itibariyle diğer hamurlardan biraz farklıdır. Zaten işin sonunda poğaça, pizza, bazlama gibi bir hamur işi değil de...
Devamını Oku

Elmalı Turta Hamuru

Elmalı turta, beş çaylarının baş konuğu olan, lezzetinden ve görünümünden dolayı misafirlerin damaklarını şenlendiren mükemmel bir tatlı çeşididir. Şerb...
Devamını Oku

Pasta Hamuru

Pasta hamuru; ev yapımı pastalar için en klasik ve en basit hammaddedir. Birkaç tane tipik malzemenin karıştırılmasıyla elde edilen pasta hamuru, daha sonra fı...
Devamını Oku

Krep Hamuru

Krep hamuru; diğer hamur türlerinden biraz daha farklı, bazı özgün yanları olan bir hamur çeşididir. Hepsinden önce; krep hamurunun kızartılması sonucunda; sab...
Devamını Oku

Şeker Hamuru

Şeker Hamuru, Şeker hamuru furyasını bugünlerde duymuşsunuzdur. Usanmadan, yorulmadan, sorularımıza yanıt veren, bu işi profesyonel olarak yapıp harika sunum...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru

Profiterol hamuru; hazırlaması çok ama çok basit, en sonunda da pastanelerden bilinen güzel profiterol tatlısının elde edildiği bir hamur çeşididir. En büyük a...
Devamını Oku

Hamur Yoğurma

Hamur Yoğurma, Hamur yoğurma biz hanımların marifetli ellerinden olursa, hamur yoğurma mükemmel olur, elleriniz dert görmesin, kıvamını ve özdeşmesini t...
Devamını Oku

Tart Hamuru

Tart hamuru; birçok yönüyle diğerlerinden farklı bir hamur çeşididir. Hem hazırlanış şekli farklıdır hem tarif sonunda aldığı şekil diğer hamurlardan farklıdır, vb....
Devamını Oku

Şeker Hamuru Malzemeleri

Şeker Hamuru Malzemeleri, Şeker hamuru, herkes tarafından çok beğenilecek ve hanımlarımız tarafından yapılacağına inanıyoruz. Çünkü en kolay ve pratik ş...
Devamını Oku

Pasta Şeker Hamuru

Pasta Şeker Hamuru özellikle pastanelerde yapılmış olan figürlü pastalar üzerinde kullanıldığını gördüğümüz bir hamur çeşidi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu...
Devamını Oku

Gözleme Hamuru

Gözleme hamuru; lezzetli ve afiyetle yenecek bir gözleme yapmak için en önemli kısımdır. Çünkü; tarifin büyük bir kısmı gözleme hamurunun hazırlanmasından ibarettir...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hamur İşleri
Tiramisu
Kaşarlı Poğaça
Kolay Pizza
Milföylü Yufka Böreği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024