Profiterol Hamuru

Profiterol hamuru; hazırlaması çok ama çok basit, en sonunda da pastanelerden bilinen güzel profiterol tatlısının elde edildiği bir hamur çeşididir. En büyük avantajı; hamurunun yoğrulmak zorunda olmamasıdır. Yani; profiterol hamuru hazırlamak için malzemeleri tencerede karıştırmak ve kaynatmak yeterli olmaktadır. Daha önce profiterol hazırlamış olanlar zaten bu tarife bakmaya dahi ihtiyaç duymayacaklardır.
Fakat ilk defa deneyeceklere temel bilgiler açısından bir yardım olması adına; profiterol hamuru için gerekli malzemeler ve adım adım profiterol hamuru hazırlanışı aşağıda yazılmıştır. Kolay gelsin.

Profiterol hamuru için gerekli malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 100-150 gram margarin

Profiterol hamuru tarifi nasıl yapılır?

  • Profiterol hamuru yapımına başlamadan önce birtakım hazırlıklar yapılarak malzemeler ve ortamın tarife uygun bir hale sokulması gereklidir. Öncelikle; 1 su bardağı un kullanılmadan önce mutlaka elenmeli, kesinlikle kaptan çıkarıldığı gibi kullanılmamalıdır. 1 su bardağı suda kesinlikle soğuk olarak kullanılmamalı, sıcaklığı oda sıcaklığı geçmemelidir. Ayrıca; kaynatma ve yoğurma işlemi yapmak üzere bir tencere ile karıştırma işlemi yapmak üzere tahta bir kaşık edinilmelidir.
  • Yukarıdaki hazırlıklar yapıldıktan sonra profiterol hamuru yapımına başlanabilir. İlk olarak su ile margarin karışımı yaratılacaktır. 100-150 gram margarin, 1 su bardağı su ile beraber; profiterol hamurunun yapılacağı tencereye atılır ve ocağa konarak iyice eriyip homojen olmaları sağlanır.
    Bu kaynatma esnasında karışım tabi ki tahta kaşık ile karıştırılmalıdır.
  • Su ile margarin tamamen birbirine karıştıktan sonra elenmiş un da bu tencereye eklenir ve karıştırma işlemine devam edilir. Un karışıma iyice yedirildiğinde; profiterol hamuru katılaşacak, sarımsı bir renk alacaktır. Böyle olduğunda; profiterol hamuru istenen kıvama gelmiş demektir ve sonraki aşamalara geçilebilir.
  • Şimdiki adımda; profiterol hamuruna yumurtalar eklenecek ve son hali verilecektir. İlk olarak yumurtalarda biri tencerenin içine kırılı ve karıştırılır. İyice karıştırılıp yumurta profiterol hamuruna yedirildikten sonra ise ikinci yumurta kırılır. İkincisi için de aynı işlemler yapıldıktan sonra son olarak üçüncü yumurta da kırılır ve profiterol hamuruyla özleşinceye kadar karıştırılır.
  • Yumurtalar da profiterol hamuruna katıldıktan sonra tencereye dinlenmeye bırakılır ve hamurun soğuması sağlanır. 10-15 dakikalık bir dinlendirme yeterli olacaktır.
  • Profiterol hamuru yeterince dinlendikten sonra istenen şekil verilerek istenen tarifi elde etmek üzere kullanılır.
19.01.2024 21:07:31
Profiterol Hamuru ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Profiterol Hamuru Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Profiterol Hamuru"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Hamur İşleri

Hamur işleri, bayanların özel günlerinde, beş çaylarında, çocuklarımıza ya da kendimiz için hazırlayabileceğimiz çoğu zaman sofralarımızın baş tacı yiye...
Devamını Oku

Tiramisu

Tiramisu tarifi evde hazırlanabilecek ve misafirlere ikram edilecek, sunumu ve lezzeti ile harikalar yaratacak tariflerden bir tanesidir....
Devamını Oku

Kolay Pizza

Kolay Pizza, damak tadınıza uygun olarak evinizde bulunan malzemelerle kolaylıkla hazırlayacağınız ve doyumsuz lezzetiyle akıllarda kalacak bir pizza çe...
Devamını Oku

Milföylü Yufka Böreği

Milföylü yufka böreği, Üstü kıtır ve içerisi yumuşacık olan bu börek, puf, puf görüntüsü ile günün kurtarıcısı olarak düşünülebilir. Üstelik hamur açmak...
Devamını Oku

Ekmek Hamuru

Ekmek hamuru evde çocuklarınız için, aileniz için ya da misafirleriniz için dışarıdan aldığınız ekmeklere nazaran daha besleyici bir ekmek yapmanızı sağlayac...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur Tatlıları, birçok değişik çeşidi olan ve şahane lezzetleri bünyesinde barındıran hamur tatlıları ile mutfaklarınızda harikalar yaratarak davet sof...
Devamını Oku

Kurabiye Hamuru

Kurabiye hamuru; kurabiye malzemeler ve hamur malzemelerinin uygun sırayla ve uygun oranlarda karıştırılıp yoğrulmasıyla elde edilir. Diğer hamur türlerinden çok az...
Devamını Oku

Turta Hamuru

Turta hamuru; gerek hazırlanışı gerek şekli itibariyle diğer hamurlardan biraz farklıdır. Zaten işin sonunda poğaça, pizza, bazlama gibi bir hamur işi değil de...
Devamını Oku

Elmalı Turta Hamuru

Elmalı turta, beş çaylarının baş konuğu olan, lezzetinden ve görünümünden dolayı misafirlerin damaklarını şenlendiren mükemmel bir tatlı çeşididir. Şerb...
Devamını Oku

Pasta Hamuru

Pasta hamuru; ev yapımı pastalar için en klasik ve en basit hammaddedir. Birkaç tane tipik malzemenin karıştırılmasıyla elde edilen pasta hamuru, daha sonra fı...
Devamını Oku

Krep Hamuru

Krep hamuru; diğer hamur türlerinden biraz daha farklı, bazı özgün yanları olan bir hamur çeşididir. Hepsinden önce; krep hamurunun kızartılması sonucunda; sab...
Devamını Oku

Şeker Hamuru

Şeker Hamuru, Şeker hamuru furyasını bugünlerde duymuşsunuzdur. Usanmadan, yorulmadan, sorularımıza yanıt veren, bu işi profesyonel olarak yapıp harika sunum...
Devamını Oku

Hamur Yoğurma

Hamur Yoğurma, Hamur yoğurma biz hanımların marifetli ellerinden olursa, hamur yoğurma mükemmel olur, elleriniz dert görmesin, kıvamını ve özdeşmesini t...
Devamını Oku

Tart Hamuru

Tart hamuru; birçok yönüyle diğerlerinden farklı bir hamur çeşididir. Hem hazırlanış şekli farklıdır hem tarif sonunda aldığı şekil diğer hamurlardan farklıdır, vb....
Devamını Oku

Şeker Hamuru Malzemeleri

Şeker Hamuru Malzemeleri, Şeker hamuru, herkes tarafından çok beğenilecek ve hanımlarımız tarafından yapılacağına inanıyoruz. Çünkü en kolay ve pratik ş...
Devamını Oku

Pasta Şeker Hamuru

Pasta Şeker Hamuru özellikle pastanelerde yapılmış olan figürlü pastalar üzerinde kullanıldığını gördüğümüz bir hamur çeşidi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu...
Devamını Oku

Gözleme Hamuru

Gözleme hamuru; lezzetli ve afiyetle yenecek bir gözleme yapmak için en önemli kısımdır. Çünkü; tarifin büyük bir kısmı gözleme hamurunun hazırlanmasından ibarettir...
Devamını Oku

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır, Ekmek kadayıfı güzel yurdumuzda hemen hemen herkesin çok sevdiğinden emin olduğumuz ve de genellikle hazır alınıp t...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hamur İşleri
Tiramisu
Kaşarlı Poğaça
Kolay Pizza
Milföylü Yufka Böreği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024