Pasta Şeker Hamuru

Pasta Şeker Hamuru özellikle pastanelerde yapılmış olan figürlü pastalar üzerinde kullanıldığını gördüğümüz bir hamur çeşidi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu hamur çeşidi ile pastalara şekil vermek hem daha kolay olduğundan hem de bu şekilde hazırlanan pastaların görsel zenginliğe sahip olması nedeniyle tercih edildiğini görebilmek mümkündür.

Pasta Şeker Hamuru İçin Gerekli Malzemeleri

  • 900 ile 1100 gram arası pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı toz jelatin
  • 8 yemek kaşığı glikoz
  • 1 çay kaşığı tylose-c (İsteğe bağlı olarak kullanılabilir)

Pasta Şeker Hamuru Nasıl Yapılır?


Öncelikle 4 yemek kaşığı suyu ısıya dayanıklı bir kabın içine koyuyor ve ardından toz jelatini bu suya ekliyoruz. Toz jelatinin biraz şişmesini bekledikten sonra tamamen eriyebilmesi için benmari usulü eritmemiz gerekecek. Bu sebeple öncelikle ocağımız yeterli miktarda suyu tencereye koyarak kaynatmaya başlıyoruz. Suyun miktarını ayarlarken toz jelatinimizin bulunduğu kabı göz önünde bulundurmanız gerekir, çünkü benmari usulünde eritme yaparken kabımızın bu suya değmemesi gerekmektedir. Rahat bir kullanım için de eritme kabımızı tencere üzerine bırakıp rahatlıkla hareket edebilmemiz gerekmektedir. Su buharı sayesinde eriyen toz jelatinimizin üzerine glikozumuzu da ekliyoruz. Sürekli olarak karıştırarak toz jelatin ve glikozun erimesini sağlıyoruz. Tamamen eriyen ve akışkan bir hal alan karışımımızı ocaktan alıyoruz.

Pudra şekerimizi karıştırma kabının içine alıyoruz ve ortasını açıyoruz. Erittiğimiz toz jelatin ve glikoz karışımını pudra şekerinin ortasına döküyoruz. Karışım sıcak olduğundan öncelikle spatula ya da kaşık yardımıyla karıştırıyoruz, daha sonra tamamen bir hamur haline getirebilmek için elimizle yoğurmaya başlıyoruz. Elimize yapışmayacak hale gelene kadar yoğurduktan sonra isteğe bağlı olarak tylose-c'yi de ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz. Daha sonra hazırladığımız pasta şeker hamuru hava almasın diye jelatinle sararak bir gün serin bir yerde bekletiyoruz.

Hamurunuzu jel gıda boyası kullanarak renklendirebilmeniz mümkündür. Bunu yaparken küçük parçalar halinde yapmanız önem taşır. Çünkü küçük parçaları boyayarak daha büyük bir parçayı renklendirmek daha kolay olacaktır. Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı gıda boyaları üç şekilde bulunmaktadır. Toz halinde bulunanlar hamura tam anlamıyla nüfus edemeyebilmektedir, sıvı olanlar ise hamurunuzun kıvamını bozabilmektedir. Bu sebeple en iyisi jel boya kullanmak olacaktır. Bunu yaparken hamurunuza direk boya dökmeniz yanlış olacaktır.

Renklendirilmiş hamurunuzu kurabiye hamuru açar gibi merdane yardımıyla açtıktan sonra pastanızın şekline göre kalıplaştırabilirsiniz. Dilerseniz kurabiye kalıpları kullanarak pastanızın üzerine farklı şekiller halinde yerleştirebilirsiniz. Bu hamurları kurabiyelerinizi süslemek için de kullanabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
19.01.2024 10:05:21
Pasta Şeker Hamuru ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Pasta Şeker Hamuru Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Pasta Şeker Hamuru"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Hamur İşleri

Hamur işleri, bayanların özel günlerinde, beş çaylarında, çocuklarımıza ya da kendimiz için hazırlayabileceğimiz çoğu zaman sofralarımızın baş tacı yiye...
Devamını Oku

Tiramisu

Tiramisu tarifi evde hazırlanabilecek ve misafirlere ikram edilecek, sunumu ve lezzeti ile harikalar yaratacak tariflerden bir tanesidir....
Devamını Oku

Kolay Pizza

Kolay Pizza, damak tadınıza uygun olarak evinizde bulunan malzemelerle kolaylıkla hazırlayacağınız ve doyumsuz lezzetiyle akıllarda kalacak bir pizza çe...
Devamını Oku

Milföylü Yufka Böreği

Milföylü yufka böreği, Üstü kıtır ve içerisi yumuşacık olan bu börek, puf, puf görüntüsü ile günün kurtarıcısı olarak düşünülebilir. Üstelik hamur açmak...
Devamını Oku

Ekmek Hamuru

Ekmek hamuru evde çocuklarınız için, aileniz için ya da misafirleriniz için dışarıdan aldığınız ekmeklere nazaran daha besleyici bir ekmek yapmanızı sağlayac...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur Tatlıları, birçok değişik çeşidi olan ve şahane lezzetleri bünyesinde barındıran hamur tatlıları ile mutfaklarınızda harikalar yaratarak davet sof...
Devamını Oku

Kurabiye Hamuru

Kurabiye hamuru; kurabiye malzemeler ve hamur malzemelerinin uygun sırayla ve uygun oranlarda karıştırılıp yoğrulmasıyla elde edilir. Diğer hamur türlerinden çok az...
Devamını Oku

Turta Hamuru

Turta hamuru; gerek hazırlanışı gerek şekli itibariyle diğer hamurlardan biraz farklıdır. Zaten işin sonunda poğaça, pizza, bazlama gibi bir hamur işi değil de...
Devamını Oku

Elmalı Turta Hamuru

Elmalı turta, beş çaylarının baş konuğu olan, lezzetinden ve görünümünden dolayı misafirlerin damaklarını şenlendiren mükemmel bir tatlı çeşididir. Şerb...
Devamını Oku

Pasta Hamuru

Pasta hamuru; ev yapımı pastalar için en klasik ve en basit hammaddedir. Birkaç tane tipik malzemenin karıştırılmasıyla elde edilen pasta hamuru, daha sonra fı...
Devamını Oku

Krep Hamuru

Krep hamuru; diğer hamur türlerinden biraz daha farklı, bazı özgün yanları olan bir hamur çeşididir. Hepsinden önce; krep hamurunun kızartılması sonucunda; sab...
Devamını Oku

Şeker Hamuru

Şeker Hamuru, Şeker hamuru furyasını bugünlerde duymuşsunuzdur. Usanmadan, yorulmadan, sorularımıza yanıt veren, bu işi profesyonel olarak yapıp harika sunum...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru

Profiterol hamuru; hazırlaması çok ama çok basit, en sonunda da pastanelerden bilinen güzel profiterol tatlısının elde edildiği bir hamur çeşididir. En büyük a...
Devamını Oku

Hamur Yoğurma

Hamur Yoğurma, Hamur yoğurma biz hanımların marifetli ellerinden olursa, hamur yoğurma mükemmel olur, elleriniz dert görmesin, kıvamını ve özdeşmesini t...
Devamını Oku

Tart Hamuru

Tart hamuru; birçok yönüyle diğerlerinden farklı bir hamur çeşididir. Hem hazırlanış şekli farklıdır hem tarif sonunda aldığı şekil diğer hamurlardan farklıdır, vb....
Devamını Oku

Şeker Hamuru Malzemeleri

Şeker Hamuru Malzemeleri, Şeker hamuru, herkes tarafından çok beğenilecek ve hanımlarımız tarafından yapılacağına inanıyoruz. Çünkü en kolay ve pratik ş...
Devamını Oku

Gözleme Hamuru

Gözleme hamuru; lezzetli ve afiyetle yenecek bir gözleme yapmak için en önemli kısımdır. Çünkü; tarifin büyük bir kısmı gözleme hamurunun hazırlanmasından ibarettir...
Devamını Oku

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır, Ekmek kadayıfı güzel yurdumuzda hemen hemen herkesin çok sevdiğinden emin olduğumuz ve de genellikle hazır alınıp t...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hamur İşleri
Tiramisu
Kaşarlı Poğaça
Kolay Pizza
Milföylü Yufka Böreği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024