Pandispanya Hamuru

Pandispanya hamuru özellikle pasta yapımı için en önemli noktalardan biridir. Her ne kadar marketlerde hazır olarak satılan pandispanya kekleri bulunuyor olsa da elde hazırlanmış olan ile hazır olarak alınmış olan kek arasında dağlar kadar fark bulunmaktadır. Pek çok kişi zor geldiğini düşündüğünden ya da hamurunu hazırlama konusunda vakit kaybedeceğini düşündüğünden hazır kekler alabilmektedir.
Ancak evde yapacağınız pandispanya yani pasta keki daha sağlıklı ve kesinlikle daha leziz olacaktır. Üstelik bu şekilde hazırlamış olduğunuz pastalar hazırladığınız kişiler için de daha özel olacaktır. Bu yüzden özel günlerinizde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bu hamur ile sevdiğiniz meyvelere ve diğer unsurlara sahip bir pasta hazırlamanız daha iyi olacaktır.

Pandispanya Hamuru Malzemeleri

  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı şeker
  • 5 yumurta

Pandispanya Hamuru Nasıl Yapılır?


Karıştırma kabımızı alıyoruz. Üzerine eleğimizi koyuyoruz. Eleğimizin içine kabartma tozunu ve unumuzu koyarak elekten geçirip karıştırma kabımıza alıyoruz. Bir kenarda da başka bir kabın içine kırdığımız yumurtaların hem sarısını hem de beyazını alıyoruz. İçine şeker ve vanilya da ekledikten sonra eğer mikseriniz varsa 15 dakika boyunca köpüklenene kadar çırpıyoruz. Eğer mikseriniz yoksa da çatal yardımıyla ya da el çırpıcısıyla köpüklendiğinden emin olana kadar çırpın.
Bu sırada rengi de beyazımsı olacaktır. Daha sonra bu karışımın içine kabartma tozu bulunan unumuzu da ekleyerek tahta kaşık yardımı ile düzgün bir hamur elde edene kadar karıştırın. Bu karışım tıpkı kek hazırlarken hazırlamış olduğunuz hamur gibi bir kıvama sahip olmalıdır.

Hazırladığımız hamuru çapı yaklaşık olarak 22-24 cm olan bir kelepçeli kalıba dökün. 180 derecede bulunan ve daha önceden ısıtılmış olan fırına koyduğumuz kek yaklaşık 15 dakika sonra istediğimiz gibi pişecektir. Fırından çıkardıktan sonra pasta tabanı olarak kullanmak için hazırladığınız keki enine şekilde keserek üç parça elde edin. Eğer çok büyük çaplı bir kalıpta pişirdiyseniz kekinizi iki parçaya da bölebilirsiniz. Bundan sonra Pandispanya hamuru ile elde etmiş olduğunuz keki kullanarak dilerseniz meyveli dilerseniz çikolatalı pastalar hazırlayabilirsiniz. Eğer pastanızı çikolatalı yapmak istiyorsanız hamurunuzu hazırlarken arzunuza göre bir kaşık ya da iki kaşık kakao kullanabilirsiniz. Kekinizin kıvamı bozulmasın diye kakaolu yapacaksanız içine kakao koyduğunuz kadar süt de koyabilirsiniz. Ancak bu malzemeleri yumurta, şeker ve vanilya ile karıştırmayı unutmayın.

Afiyet olsun.
20.01.2024 17:04:30
Pandispanya Hamuru ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Pandispanya Hamuru Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Pandispanya Hamuru"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Hamur İşleri

Hamur işleri, bayanların özel günlerinde, beş çaylarında, çocuklarımıza ya da kendimiz için hazırlayabileceğimiz çoğu zaman sofralarımızın baş tacı yiye...
Devamını Oku

Tiramisu

Tiramisu tarifi evde hazırlanabilecek ve misafirlere ikram edilecek, sunumu ve lezzeti ile harikalar yaratacak tariflerden bir tanesidir....
Devamını Oku

Kolay Pizza

Kolay Pizza, damak tadınıza uygun olarak evinizde bulunan malzemelerle kolaylıkla hazırlayacağınız ve doyumsuz lezzetiyle akıllarda kalacak bir pizza çe...
Devamını Oku

Milföylü Yufka Böreği

Milföylü yufka böreği, Üstü kıtır ve içerisi yumuşacık olan bu börek, puf, puf görüntüsü ile günün kurtarıcısı olarak düşünülebilir. Üstelik hamur açmak...
Devamını Oku

Ekmek Hamuru

Ekmek hamuru evde çocuklarınız için, aileniz için ya da misafirleriniz için dışarıdan aldığınız ekmeklere nazaran daha besleyici bir ekmek yapmanızı sağlayac...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur Tatlıları, birçok değişik çeşidi olan ve şahane lezzetleri bünyesinde barındıran hamur tatlıları ile mutfaklarınızda harikalar yaratarak davet sof...
Devamını Oku

Kurabiye Hamuru

Kurabiye hamuru; kurabiye malzemeler ve hamur malzemelerinin uygun sırayla ve uygun oranlarda karıştırılıp yoğrulmasıyla elde edilir. Diğer hamur türlerinden çok az...
Devamını Oku

Turta Hamuru

Turta hamuru; gerek hazırlanışı gerek şekli itibariyle diğer hamurlardan biraz farklıdır. Zaten işin sonunda poğaça, pizza, bazlama gibi bir hamur işi değil de...
Devamını Oku

Elmalı Turta Hamuru

Elmalı turta, beş çaylarının baş konuğu olan, lezzetinden ve görünümünden dolayı misafirlerin damaklarını şenlendiren mükemmel bir tatlı çeşididir. Şerb...
Devamını Oku

Pasta Hamuru

Pasta hamuru; ev yapımı pastalar için en klasik ve en basit hammaddedir. Birkaç tane tipik malzemenin karıştırılmasıyla elde edilen pasta hamuru, daha sonra fı...
Devamını Oku

Krep Hamuru

Krep hamuru; diğer hamur türlerinden biraz daha farklı, bazı özgün yanları olan bir hamur çeşididir. Hepsinden önce; krep hamurunun kızartılması sonucunda; sab...
Devamını Oku

Şeker Hamuru

Şeker Hamuru, Şeker hamuru furyasını bugünlerde duymuşsunuzdur. Usanmadan, yorulmadan, sorularımıza yanıt veren, bu işi profesyonel olarak yapıp harika sunum...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru

Profiterol hamuru; hazırlaması çok ama çok basit, en sonunda da pastanelerden bilinen güzel profiterol tatlısının elde edildiği bir hamur çeşididir. En büyük a...
Devamını Oku

Hamur Yoğurma

Hamur Yoğurma, Hamur yoğurma biz hanımların marifetli ellerinden olursa, hamur yoğurma mükemmel olur, elleriniz dert görmesin, kıvamını ve özdeşmesini t...
Devamını Oku

Tart Hamuru

Tart hamuru; birçok yönüyle diğerlerinden farklı bir hamur çeşididir. Hem hazırlanış şekli farklıdır hem tarif sonunda aldığı şekil diğer hamurlardan farklıdır, vb....
Devamını Oku

Şeker Hamuru Malzemeleri

Şeker Hamuru Malzemeleri, Şeker hamuru, herkes tarafından çok beğenilecek ve hanımlarımız tarafından yapılacağına inanıyoruz. Çünkü en kolay ve pratik ş...
Devamını Oku

Pasta Şeker Hamuru

Pasta Şeker Hamuru özellikle pastanelerde yapılmış olan figürlü pastalar üzerinde kullanıldığını gördüğümüz bir hamur çeşidi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu...
Devamını Oku

Gözleme Hamuru

Gözleme hamuru; lezzetli ve afiyetle yenecek bir gözleme yapmak için en önemli kısımdır. Çünkü; tarifin büyük bir kısmı gözleme hamurunun hazırlanmasından ibarettir...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hamur İşleri
Tiramisu
Kaşarlı Poğaça
Kolay Pizza
Milföylü Yufka Böreği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024