Mayasız Pizza Hamuru

Mayasız pizza hamuru; hazırlaması konusunda diğer hamur türlerinden hiçbir farkı olmayan, en temel mutfak bilgisindekileri bile hiç zorlamayacak cinsten basit bir tariftir. Dışarıda yenen hazır pizzalara karşı bir kere de evde kendim pizza yapmayı deneyeyim diyenler için; mayasız pizza hamuru mutlaka ama mutlaka öğrenilmesi gereken bir tariftir.
Öncesinden tecrübeli olanlar zaten zorlanmayacaktır. Fakat ilk defa deneyeceklere teorik bir temel olması adına; aşağıda mayasız pizza hamuru için gerekli malzemeler ve adım adım mayasız pizza hamurunun hazırlanışı yazılmıştır. Kolay gelsin.

Mayasız pizza hamuru için gerekli malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 100-150 gram margarin
  • Tuz
  • 2-2,5 su bardağı un
  • 1-1,5 çay bardağı süt

Mayasız pizza hamuru nasıl yapılır?

  • Mayasız pizza hamurun yapmaya başlamadan önce malzemeler bazı hazırlıklardan geçirilmelidir. Öncelikle kullanılacak olan un mutlaka elenmiş olmalı; kesinlikle paketten çıktığı gibi kullanılmamalıdır. Aynı şekilde kullanılacak olan süt de soğuk olmamalı; hatta oda sıcaklığından dahi yüksek olmamalıdır. Bu şartlar sağlandığında mayasız pizza hamuru daha güzel olacaktır. Ayrıca; yoğurma işlemi için metal olmayan uygun bir kap ile karıştırma işlemi için de metal olmayan bir kaşık, vs. Gereç bulunmalıdır. Metal; mayasız pizza hamuruna zarar verebileceğinden, kesinlikle kullanılmamalıdır.
  • Yukarıdaki hazırlıklar tamamlandıktan sonra mayasız pizza hamuru tarifine başlanabilir.
    İlk olarak; yoğurma kabın içerisine unun 2 su bardağı kadarı konur ve tahta kaşık yardımıyla tam ortasında bir boşluk açılır. Kabın tabanı gözükecek şekilde açılan bu boşluk; diğer mayasız pizza hamuru malzemeleriyle doldurulacak ve sonrasında karışım yaratılacaktır.
  • Buna göre; açılan bu boşluğa ilk olarak 1 yumurta kırılarak konur. Ardından da 100-150 gram kadar margarin de buraya atılır.
  • Son olarak 1-1,5 çay bardağı süt ve 1 paket kabartma tozu da eklenir. Tuz da istenen miktarda eklenir ve mayasız pizza hamuru tarifine devam edilir.
  • Buraya kadar malzemeler karıştırılmış ve mayasız pizza hamuru oluşturmak üzere uygun hale getirilmiş. Şimdi ise sırada bu malzemelerin uygun bir şekilde yoğrulması ve mayasız pizza hamurunun hazırlanması vardır.
  • Eklenen malzemeler direkt olarak elle yoğrulmaya başlanır ve kıvamı gittikçe katılaşana, karışım tek parça gözükünceye kadar yoğrulmaya devam edilir. Fakat burada; un yarım su bardağı kadar eksik eklendiği için; mayasız pizza hamuru beklenenden daha yumuşak bir kıvamda olacaktır. Bu; istemeden fazla un eklemeye karşı alınan bir tedbirdir. 2 su bardağından sonra kalan yarım su bardağı azar azar mayasız pizza hamuruna eklenir ve bir taraftan yoğrularak kıvamı değiştirmeleri sağlanır. Böylece mayasız pizza hamuru için ideale en yakın kıvam elde edilmiş olur.
  • Un da yeterince eklenip yoğrulduktan sonra; mayasız pizza hamurunun bulunduğu kap bir örtü, poşet, vs. Yardımıyla kapatılır ve kısa bir süre bu şekilde bırakılır. Bu esnada bilindiği üzere mayalanma olayı olmaktadır. Bu olayı gerçekleştiren maya bakterileri de sıcak ve havasız ortamda daha iyi tepkimeler gerçekleştirmektedir. Kabın üzerinin kapatılmasındaki amaç da budur.
  • Mayasız pizza hamuru; boyutları yaklaşık iki katına çıkıncaya kadar bekletilir ve sorasında kaptan alınarak istenen pizza tarifi uygulanır.
22.01.2024 00:04:13
Mayasız Pizza Hamuru ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Mayasız Pizza Hamuru Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Mayasız Pizza Hamuru"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Hamur İşleri

Hamur işleri, bayanların özel günlerinde, beş çaylarında, çocuklarımıza ya da kendimiz için hazırlayabileceğimiz çoğu zaman sofralarımızın baş tacı yiye...
Devamını Oku

Tiramisu

Tiramisu tarifi evde hazırlanabilecek ve misafirlere ikram edilecek, sunumu ve lezzeti ile harikalar yaratacak tariflerden bir tanesidir....
Devamını Oku

Kolay Pizza

Kolay Pizza, damak tadınıza uygun olarak evinizde bulunan malzemelerle kolaylıkla hazırlayacağınız ve doyumsuz lezzetiyle akıllarda kalacak bir pizza çe...
Devamını Oku

Milföylü Yufka Böreği

Milföylü yufka böreği, Üstü kıtır ve içerisi yumuşacık olan bu börek, puf, puf görüntüsü ile günün kurtarıcısı olarak düşünülebilir. Üstelik hamur açmak...
Devamını Oku

Ekmek Hamuru

Ekmek hamuru evde çocuklarınız için, aileniz için ya da misafirleriniz için dışarıdan aldığınız ekmeklere nazaran daha besleyici bir ekmek yapmanızı sağlayac...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur Tatlıları, birçok değişik çeşidi olan ve şahane lezzetleri bünyesinde barındıran hamur tatlıları ile mutfaklarınızda harikalar yaratarak davet sof...
Devamını Oku

Kurabiye Hamuru

Kurabiye hamuru; kurabiye malzemeler ve hamur malzemelerinin uygun sırayla ve uygun oranlarda karıştırılıp yoğrulmasıyla elde edilir. Diğer hamur türlerinden çok az...
Devamını Oku

Turta Hamuru

Turta hamuru; gerek hazırlanışı gerek şekli itibariyle diğer hamurlardan biraz farklıdır. Zaten işin sonunda poğaça, pizza, bazlama gibi bir hamur işi değil de...
Devamını Oku

Elmalı Turta Hamuru

Elmalı turta, beş çaylarının baş konuğu olan, lezzetinden ve görünümünden dolayı misafirlerin damaklarını şenlendiren mükemmel bir tatlı çeşididir. Şerb...
Devamını Oku

Pasta Hamuru

Pasta hamuru; ev yapımı pastalar için en klasik ve en basit hammaddedir. Birkaç tane tipik malzemenin karıştırılmasıyla elde edilen pasta hamuru, daha sonra fı...
Devamını Oku

Krep Hamuru

Krep hamuru; diğer hamur türlerinden biraz daha farklı, bazı özgün yanları olan bir hamur çeşididir. Hepsinden önce; krep hamurunun kızartılması sonucunda; sab...
Devamını Oku

Şeker Hamuru

Şeker Hamuru, Şeker hamuru furyasını bugünlerde duymuşsunuzdur. Usanmadan, yorulmadan, sorularımıza yanıt veren, bu işi profesyonel olarak yapıp harika sunum...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru

Profiterol hamuru; hazırlaması çok ama çok basit, en sonunda da pastanelerden bilinen güzel profiterol tatlısının elde edildiği bir hamur çeşididir. En büyük a...
Devamını Oku

Hamur Yoğurma

Hamur Yoğurma, Hamur yoğurma biz hanımların marifetli ellerinden olursa, hamur yoğurma mükemmel olur, elleriniz dert görmesin, kıvamını ve özdeşmesini t...
Devamını Oku

Tart Hamuru

Tart hamuru; birçok yönüyle diğerlerinden farklı bir hamur çeşididir. Hem hazırlanış şekli farklıdır hem tarif sonunda aldığı şekil diğer hamurlardan farklıdır, vb....
Devamını Oku

Şeker Hamuru Malzemeleri

Şeker Hamuru Malzemeleri, Şeker hamuru, herkes tarafından çok beğenilecek ve hanımlarımız tarafından yapılacağına inanıyoruz. Çünkü en kolay ve pratik ş...
Devamını Oku

Pasta Şeker Hamuru

Pasta Şeker Hamuru özellikle pastanelerde yapılmış olan figürlü pastalar üzerinde kullanıldığını gördüğümüz bir hamur çeşidi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu...
Devamını Oku

Gözleme Hamuru

Gözleme hamuru; lezzetli ve afiyetle yenecek bir gözleme yapmak için en önemli kısımdır. Çünkü; tarifin büyük bir kısmı gözleme hamurunun hazırlanmasından ibarettir...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hamur İşleri
Tiramisu
Kaşarlı Poğaça
Kolay Pizza
Milföylü Yufka Böreği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024