Krep Hamuru

Krep hamuru; diğer hamur türlerinden biraz daha farklı, bazı özgün yanları olan bir hamur çeşididir. Hepsinden önce; krep hamurunun kızartılması sonucunda; sabah kahvaltıları için vazgeçilmez bir tat elde edilmektedir. Yani; poğaça, pizza gibi yoğun hamurlu gıdalar ile karşılaştırılırsa, krep hamuru için verilen emek çok daha değerlidir. Ayrıca bir iki denemeden sonra hazırlaması da çok basittir.
Daha önce denemiş olanlar zaten tarifi uygulamayı bilecektir. Fakat ilk defa deneyecek olanlar için teorik bir temel olması adına; aşağıda krep hamuru için gerekli malzemeler ile adım adım krep hamurunun hazırlanışı yazılmıştır. Kolay gelsin.

Krep hamuru için gerekli malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 2 adet yumurta
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Krep hamuru tarifi nasıl yapılır?

  • Krep hamuru yapımına başlamadan önce birtakım ön hazırlıklar yapılmalı; gerek malzemeler gerekse ortam, krep hamuru hazırlamaya uygun bir hale sokulmalıdır. Malzemeler üzerinde yapılacak hazırlıklarla başlanırsa; öncelikle kullanılacak olan un mutlaka elenmeli, krep hamurunu yoğurmaya uygun bir şekilde temizlenmelidir. Un; kesinlikle paketinden çıkarıldığı gibi öylece kullanılmamalıdır. Aksi halde krep hamuru, hiç de istenen tatta olmayacaktır. Ayrıca; kullanılacak olan sütün ve suyun da sıcaklığı çok önemlidir. Su ve süt; kesinlikle buzdolabından alındığı gibi veya soğuk bir yerden temin edildiği gibi kullanılmamalıdır.
    Çünkü düşük sıcaklık, hazırlanmakta olan krep hamurunun sonunu getirecektir. Su ve sütün sıcaklığı, oda sıcaklığının üzerine çıkmamalıdır. Gerekirse; cezvede veya uygun bir kapta kaynatmadan, hafifçe ısıtılabilirler. Malzemelerden bağımsız olarak; krep hamuru için gerekli karşımı elde etmek üzere bir kap ve bu karışımı karıştırmak üzere bir kaşık, vs. Gerecin de bulundurulması gereklidir. Kap kesinlikle metal olmamalıdır. Plastik bir leğen; saklama kabı, vs. Cinsi uygun olacaktır. Kaşık için de mayalı tariflerde kullanılan tahta kaşıklar en uygunu olacaktır. Son olarak; hazırlanacak olan krep hamurunu kızartmak üzere bir tavanın da şimdiden hazır edilmesinde yarar vardır.
  • Hazırlıklar tamamlandıktan sonra krep hamuru yapımına başlanabilir. Öncelikle krep hamuru için gerekli olan malzemeler bir araya getirilip karıştırılacaktır. Bunun için; karışım işlemi yapmak üzere ayarlanan plastik kap ayarlanır ve ilk olarak Yarım su bardağı su ile 2 su bardağı süt bu kabın içerisine konur. Ilık sıcaklıkta olan bu sıvılar hafifçe tahta kaşıkla karıştırıldıktan sonra 2 adet yumurta da kırılır ve karışım kabına eklenir. Yumurta da tahta kaşık yardımıyla iyice dağıtılır ve krep hamuru malzemelerinin özleşmesi, homojen bir hale gelmesi sağlanır. Yumurtalar da yeterince yedirildikten sonra, 2 çay kaşığı tuz ile 2 yemek kaşığı zeytinyağı da aynı karışıma ilave edilir. Tuz zaten hemen çözünecek ve krep hamuru içinde kaybolacaktır. Zeytinyağı için ise biraz karıştırma işlemi yapmak faydalı olacaktır. 1-2 dakika kadar karıştırmak yeterli olacaktır.
  • Şimdiye kadar eklenen malzemeler yeterince karıştırıldıktan sonra geri kalan son malzeme; 3 çay bardağı un da krep hamuruna eklenecektir. Fakat burada unun miktarı çok önemlidir ve 3 çay bardağından daha az gerekebilir. Bu yüzden; ilk olarak 2 çay bardağı unun boca edilmesi tavsiye edilir. Bu un ilavesiyle beraber krep hamuru malzemeleri biraz bir araya gelecek; fakat hala çok sıvı kıvamda olacaktır. Bu aşamadan sonra kalan 1. Ay bardağı un; bir taraftan azar azar eklenip bir taraftan da tahta kaşık ile krep hamuruna yedirilir; sonunda da istenen krep hamuru kıvamı elde edilir. Krep hamuru; diğer hamurlar gibi kulak memesi kıvamında değil de en azından akış yapabilecek kadar sıvı kıvamda olmalıdır.
  • Yukarıdaki talimatlara göre krep hamuru elde edildikten sonra; kızartma işlemi için ayrılan tavaya yeterli miktarda tereyağı konur ve ocakta erimeye bırakılır. Tereyağı eriyip tavanın tüm yüzeyini kapladıktan sonra ise; krep hamurunun kızartılmasına başlanabilir. Krep hamuru; aşamalar şeklinde kızartılacaktır. Bunun için; bir çorba kepçesi, vs. Gereç yardımıyla tavanın tüm yüzeyini kaplayıp kızaracak kadar krep hamuru alınır ve tavaya dökülür. Krep hamuru bu şekilde tavada kızarmaktayken; bilekten hareketler yardımıyla tava hafifçe sallanır ve krep hamurunun her köşeye eşit olarak dağılması sağlanır. Alt taraf bu şekilde kızardıktan sonra tahta kaşık, vs. Yardımıyla krep hamuru ters çevrilir ve diğer tarafı da kızartılır. Ustalığına güvenen; krep hamurunu havaya atarak da ters çevirebilir. Fakat, ilk defa deneyeceklere tavsiye edilmez.
  • Yukarıdaki işlem sırasına göre tüm krep hamuru kullanılıp kızartılır ve sonrasında tabaklara konarak servis edilir.
  • Krep hamuru tarifi tamamlanmıştır, afiyet olsun.
19.01.2024 13:01:12
Krep Hamuru ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Krep Hamuru Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Krep Hamuru"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Hamur İşleri

Hamur işleri, bayanların özel günlerinde, beş çaylarında, çocuklarımıza ya da kendimiz için hazırlayabileceğimiz çoğu zaman sofralarımızın baş tacı yiye...
Devamını Oku

Tiramisu

Tiramisu tarifi evde hazırlanabilecek ve misafirlere ikram edilecek, sunumu ve lezzeti ile harikalar yaratacak tariflerden bir tanesidir....
Devamını Oku

Kolay Pizza

Kolay Pizza, damak tadınıza uygun olarak evinizde bulunan malzemelerle kolaylıkla hazırlayacağınız ve doyumsuz lezzetiyle akıllarda kalacak bir pizza çe...
Devamını Oku

Milföylü Yufka Böreği

Milföylü yufka böreği, Üstü kıtır ve içerisi yumuşacık olan bu börek, puf, puf görüntüsü ile günün kurtarıcısı olarak düşünülebilir. Üstelik hamur açmak...
Devamını Oku

Ekmek Hamuru

Ekmek hamuru evde çocuklarınız için, aileniz için ya da misafirleriniz için dışarıdan aldığınız ekmeklere nazaran daha besleyici bir ekmek yapmanızı sağlayac...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur Tatlıları, birçok değişik çeşidi olan ve şahane lezzetleri bünyesinde barındıran hamur tatlıları ile mutfaklarınızda harikalar yaratarak davet sof...
Devamını Oku

Kurabiye Hamuru

Kurabiye hamuru; kurabiye malzemeler ve hamur malzemelerinin uygun sırayla ve uygun oranlarda karıştırılıp yoğrulmasıyla elde edilir. Diğer hamur türlerinden çok az...
Devamını Oku

Turta Hamuru

Turta hamuru; gerek hazırlanışı gerek şekli itibariyle diğer hamurlardan biraz farklıdır. Zaten işin sonunda poğaça, pizza, bazlama gibi bir hamur işi değil de...
Devamını Oku

Elmalı Turta Hamuru

Elmalı turta, beş çaylarının baş konuğu olan, lezzetinden ve görünümünden dolayı misafirlerin damaklarını şenlendiren mükemmel bir tatlı çeşididir. Şerb...
Devamını Oku

Pasta Hamuru

Pasta hamuru; ev yapımı pastalar için en klasik ve en basit hammaddedir. Birkaç tane tipik malzemenin karıştırılmasıyla elde edilen pasta hamuru, daha sonra fı...
Devamını Oku

Şeker Hamuru

Şeker Hamuru, Şeker hamuru furyasını bugünlerde duymuşsunuzdur. Usanmadan, yorulmadan, sorularımıza yanıt veren, bu işi profesyonel olarak yapıp harika sunum...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru

Profiterol hamuru; hazırlaması çok ama çok basit, en sonunda da pastanelerden bilinen güzel profiterol tatlısının elde edildiği bir hamur çeşididir. En büyük a...
Devamını Oku

Hamur Yoğurma

Hamur Yoğurma, Hamur yoğurma biz hanımların marifetli ellerinden olursa, hamur yoğurma mükemmel olur, elleriniz dert görmesin, kıvamını ve özdeşmesini t...
Devamını Oku

Tart Hamuru

Tart hamuru; birçok yönüyle diğerlerinden farklı bir hamur çeşididir. Hem hazırlanış şekli farklıdır hem tarif sonunda aldığı şekil diğer hamurlardan farklıdır, vb....
Devamını Oku

Şeker Hamuru Malzemeleri

Şeker Hamuru Malzemeleri, Şeker hamuru, herkes tarafından çok beğenilecek ve hanımlarımız tarafından yapılacağına inanıyoruz. Çünkü en kolay ve pratik ş...
Devamını Oku

Pasta Şeker Hamuru

Pasta Şeker Hamuru özellikle pastanelerde yapılmış olan figürlü pastalar üzerinde kullanıldığını gördüğümüz bir hamur çeşidi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu...
Devamını Oku

Gözleme Hamuru

Gözleme hamuru; lezzetli ve afiyetle yenecek bir gözleme yapmak için en önemli kısımdır. Çünkü; tarifin büyük bir kısmı gözleme hamurunun hazırlanmasından ibarettir...
Devamını Oku

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır, Ekmek kadayıfı güzel yurdumuzda hemen hemen herkesin çok sevdiğinden emin olduğumuz ve de genellikle hazır alınıp t...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hamur İşleri
Tiramisu
Kaşarlı Poğaça
Kolay Pizza
Milföylü Yufka Böreği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024