Kahvaltılık Hamur İşleri

Kahvaltılık Hamur İşleri, özellikle tüm ailenin bir arada olduğu hafta sonu kahvaltılarında hanımların keyifli bir kahvaltı için hazırladıkları pek çok çeşidi olan kahvaltılık hamur işlerinden birkaçını sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu birbirinden lezzetli ve nefis olan kahvaltılık hamur işleriyle sizlerde sevdikleriniz ve kendiniz için mükemmel bir kahvaltı sofrası hazırlayabilirsiniz.

Kahvaltılık Hamur İşleri Arasında Yer Alan Kaşarlı Dilimlerle Başlayalım


Kaşarlı Dilimler İçin Gerekli Malzemeler:
  • 5 su bardağı elenmiş un
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 200 gr tereyağı veya margarin
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • Yeteri kadar tuz

Kaşarlı Dilimlerin Üzeri için

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri

Kaşarlı Dilimlerin Nasıl Yapılır?


Kaşarlı dilimleri hazırlamaya öncelikle karıştırma kabımıza 5 su bardağı elenmiş un, yeteri kadar tuz ve 1 paket kabartma tozunu ilave edip iyice karıştırarak harmanlayalım. Ardından oda sıcaklığında bekletilerek yumuşatılmış 200 gr margarini ekleyip avuç içimizde ovuşturarak un ve margarini granüller şekline getirelim. Üzerine 1 adet yumurtayı çırparak ilave etikten sonra 1 su bardağı sütü yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım. İyice Yoğrularak pürüzsüz bir kıvam alan hamurumuzu Toplayarak tek beze şekline getirelim. Ardından un serpiştirilmiş tezgâhın üzerine hamuru alarak 5 cm kalınlığında olacak şekilde bir merdane yardımı ile açalım.
Açılan hamurun üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürdükten sonra rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirerek hamurumuzu 10 cm eninde ve 10 cm boyunda kareler şeklinde keserek yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Fırınımızı180 derecede önceden ısıttıktan sonra kaşarlı dilimleri fırına vererek 15-20 dakika kadar kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirerek sıcak olarak servise sunalım.

Afiyet olsun.

Kahvaltılık Hamur İşleri Kıymalı Börek

Kıymalı Börek İçin Gerekli Malzemeleri

Kıymalı Böreğin Hamuru İçin:
  • 5 su bardağı un
  • 200 gr margarin
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yeteri kadar tuz
Kıymalı Böreğin İç Harcı için
  • 300 gr kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 tutam kıyılmış maydanoz
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Kıymalı Böreğin Üzeri için
  • 2 adet çırpılmış yumurta sarısı:
  • Çörek otu veya susam
Kıymalı Börek Nasıl Yapılır?

Kıymalı börek hazırlamaya öncelikle hamurumuzu yoğurarak başlayalım. Karıştırma kabımıza 5 su bardağı elenmiş un, yeteri kadar tuz 1 paket kabartma tozunu ilave edip iyice karıştırarak harmanlayalım. Ardından oda sıcaklığında yumuşatılmış 200 gr margarin, 1 adet yumurta ve 1 su bardağı sütü azar azar ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Yoğrularak kulak memesi yumuşaklığına gelen hamurun üzerine nemli temiz bir bez kapatarak 10 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.

Hamurumuz dinlenirken bizde iç harcımızı hazırlayalım. Bir tavaya 1 çorba kaşığı kadar margarini ekleyerek ocağa koyalım ve margarin eridikten sonra üzerine kabukları soyularak incecik doğranmış kuru soğanları ilave ederek pembeleşinceye kadar kavuralım. Kavrulmakta olan soğanların üzerine 300 gr kıymayı ilave ederek kıyma bıraktığı suyu çekene kadar kavurmaya devam edelim. Üzerine 1 tutam ince kıyılmış maydanoz, yeteri kadar tuz ve 1 çay kaşığı kadar karabiber ekleyip karıştırarak iç harcımızı ocaktan alalım.

Daha sonra dinlenmekte olan hamurdan mandalina iriliğinde parçalar kopartarak bezeler şekline getirelim ve her bir bezeyi un serpiştirilmiş tezgâhın üzerinde tatlı tabağı büyüklüğünde açarak içine kıymalı harçtan koyup yarım ay şeklinde kenarları açılmayacak halde kapatalım. Tüm bezelere aynı işlemleri uyguladıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim ve hamurların üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörek otu veya susam serpiştirelim. Fırınımızı 185 derecede önceden ısıtarak tepsiyi fırına verip böreklerin üzerleri kızarıncaya kadar pişirerek sıcak sıcak servise sunalım. Afiyet olsun.

Kahvaltılık Hamur İşleri Lorlu Kurabiye:
Lorlu Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler:
  • 200 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 300 gr lor peyniri
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yeteri kadar un
  • Lorlu Kurabiyenin Üzeri İçin:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam veya çörek otu
Lorlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Lorlu kurabiye hazırlamaya ilk olarak kurabiye hamurumuzu yoğurarak başlayalım. Karıştırma kabımıza oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağını ekledikten sonra üzerine 1 çay bardağı yoğurt, 2 adet yumurta, 300 gr lor peynir, yeteri kadar tuz ve 1 paket kabartma tozunu ilave ederek iyice harmanlayarak karıştıralım ve üzerine azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğuralım. Hazır hale gelen hamurun üzerine nemli bir bez kapatarak 5-10 dakika kadar dinlenmesi için bekletelim. Ardından fırın tepsimizin tabanına yağlı kâğıt yayalım ve dinlenen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopartıp avuç içimizde yuvarlayarak fırın tepsimize döşeyelim. Hazır hale gelen lorlu kurabiyelerin üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürdükten sonra susam veya çörek otu serpiştirerek önceden 185 derecede ısıtılmış fırına verelim ve kurabiyelerin üzeri kızarana kadar pişirerek sıcak olarak servise sunalım.

Afiyet olsun.
19.01.2024 16:22:12
Kahvaltılık Hamur İşleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kahvaltılık Hamur İşleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kahvaltılık Hamur İşleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Hamur İşleri

Hamur işleri, bayanların özel günlerinde, beş çaylarında, çocuklarımıza ya da kendimiz için hazırlayabileceğimiz çoğu zaman sofralarımızın baş tacı yiye...
Devamını Oku

Tiramisu

Tiramisu tarifi evde hazırlanabilecek ve misafirlere ikram edilecek, sunumu ve lezzeti ile harikalar yaratacak tariflerden bir tanesidir....
Devamını Oku

Kolay Pizza

Kolay Pizza, damak tadınıza uygun olarak evinizde bulunan malzemelerle kolaylıkla hazırlayacağınız ve doyumsuz lezzetiyle akıllarda kalacak bir pizza çe...
Devamını Oku

Milföylü Yufka Böreği

Milföylü yufka böreği, Üstü kıtır ve içerisi yumuşacık olan bu börek, puf, puf görüntüsü ile günün kurtarıcısı olarak düşünülebilir. Üstelik hamur açmak...
Devamını Oku

Ekmek Hamuru

Ekmek hamuru evde çocuklarınız için, aileniz için ya da misafirleriniz için dışarıdan aldığınız ekmeklere nazaran daha besleyici bir ekmek yapmanızı sağlayac...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur Tatlıları, birçok değişik çeşidi olan ve şahane lezzetleri bünyesinde barındıran hamur tatlıları ile mutfaklarınızda harikalar yaratarak davet sof...
Devamını Oku

Kurabiye Hamuru

Kurabiye hamuru; kurabiye malzemeler ve hamur malzemelerinin uygun sırayla ve uygun oranlarda karıştırılıp yoğrulmasıyla elde edilir. Diğer hamur türlerinden çok az...
Devamını Oku

Turta Hamuru

Turta hamuru; gerek hazırlanışı gerek şekli itibariyle diğer hamurlardan biraz farklıdır. Zaten işin sonunda poğaça, pizza, bazlama gibi bir hamur işi değil de...
Devamını Oku

Elmalı Turta Hamuru

Elmalı turta, beş çaylarının baş konuğu olan, lezzetinden ve görünümünden dolayı misafirlerin damaklarını şenlendiren mükemmel bir tatlı çeşididir. Şerb...
Devamını Oku

Pasta Hamuru

Pasta hamuru; ev yapımı pastalar için en klasik ve en basit hammaddedir. Birkaç tane tipik malzemenin karıştırılmasıyla elde edilen pasta hamuru, daha sonra fı...
Devamını Oku

Krep Hamuru

Krep hamuru; diğer hamur türlerinden biraz daha farklı, bazı özgün yanları olan bir hamur çeşididir. Hepsinden önce; krep hamurunun kızartılması sonucunda; sab...
Devamını Oku

Şeker Hamuru

Şeker Hamuru, Şeker hamuru furyasını bugünlerde duymuşsunuzdur. Usanmadan, yorulmadan, sorularımıza yanıt veren, bu işi profesyonel olarak yapıp harika sunum...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru

Profiterol hamuru; hazırlaması çok ama çok basit, en sonunda da pastanelerden bilinen güzel profiterol tatlısının elde edildiği bir hamur çeşididir. En büyük a...
Devamını Oku

Hamur Yoğurma

Hamur Yoğurma, Hamur yoğurma biz hanımların marifetli ellerinden olursa, hamur yoğurma mükemmel olur, elleriniz dert görmesin, kıvamını ve özdeşmesini t...
Devamını Oku

Tart Hamuru

Tart hamuru; birçok yönüyle diğerlerinden farklı bir hamur çeşididir. Hem hazırlanış şekli farklıdır hem tarif sonunda aldığı şekil diğer hamurlardan farklıdır, vb....
Devamını Oku

Şeker Hamuru Malzemeleri

Şeker Hamuru Malzemeleri, Şeker hamuru, herkes tarafından çok beğenilecek ve hanımlarımız tarafından yapılacağına inanıyoruz. Çünkü en kolay ve pratik ş...
Devamını Oku

Pasta Şeker Hamuru

Pasta Şeker Hamuru özellikle pastanelerde yapılmış olan figürlü pastalar üzerinde kullanıldığını gördüğümüz bir hamur çeşidi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu...
Devamını Oku

Gözleme Hamuru

Gözleme hamuru; lezzetli ve afiyetle yenecek bir gözleme yapmak için en önemli kısımdır. Çünkü; tarifin büyük bir kısmı gözleme hamurunun hazırlanmasından ibarettir...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hamur İşleri
Tiramisu
Kaşarlı Poğaça
Kolay Pizza
Milföylü Yufka Böreği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024