Hamur Tatlıları

Hamur Tatlıları, birçok değişik çeşidi olan ve şahane lezzetleri bünyesinde barındıran hamur tatlıları ile mutfaklarınızda harikalar yaratarak davet sofralarında ve hanımların kabul günlerinde hazırlayarak sevdiklerinize ve misafirlerinize mükemmel lezzetler sunabilirsiniz.

Hamur Tatlıları Fındıklı Pare

>

Fındık Pare İçin Gerekli Malzemeleri

  • 200 gr tereyağı veya margarin
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı dolusu pudra şekeri
  • 1 su bardağı dövülmüş toz fıstık
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı kadar un
  • Fındıklı Pare Şerbeti İçin:
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon suyu

Fındık Pare Nasıl Yapılır?


Fındık pare tatlımızı hazırlamaya ilk olarak hamurumuzu yoğurarak başlayalım. Karıştırma kabımıza oda sıcaklığında yumuşatılmış 200 gr tereyağını alıp elimizle mıncıklayarak ezelim ve üzerine 1 su bardağı pudra şekeri ekleyerek iyice karıştırarak harmanlayalım. Ardından karışımın üzerine 2 adet tüm yumurta ve diğer yumurtanın sarısını ayırarak akını,1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ilave ederek karıştıralım. Üzerine azar azar un ilave ederek karıştırarak yoğuralım ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Yoğrularak hazır hale gelen hamurun üzerine nemli bir bez kapatarak 10 dakika kadar dinlenmesi için bekletelim.

Bizde bu arada şerbetimizi hazırlayalım.
Uygun bir tencereye 3,5 su bardağı toz şeker ve 3,5 su bardağı su ilave ettikten sonra karıştırarak ocağa koyalım. Şerbet kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra ise kısık ateşte 15 dakika kadar kaynatarak üzerine 1 dilim limon suyu ekleyelim. Ardından şerbeti birkaç taşım daha kaynatarak ocaktan alalım.

Daha sonra dinlenen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar alarak avuç içimizde yuvarlayalım ve yuvarlanan hamurları ilk önce çırpılmış yumurta sarısına sonrasında ise dövülmüş fındığa batırarak yağlanmış fırın tepsisine döşeyelim. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırladıktan sonra fırınımızı 180 derecede önceden ısıtarak tepsiyi fırına verip hamurlar pembeleşinceye kadar pişirerek fırından çıkartalım. Fırından çıkan fındık parelerin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine sıcak şerbeti dökelim ve tatlı şerbetini çekene kadar bekleterek servise sunalım.

Afiyet olsun.

Hamur Tatlıları Kaşık Tatlısı

Kaşık Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
  • 3 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket karbonat
  • Aldığı kadar un
Kaşık Tatlısının Şerbeti için
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon suyu
Kaşık Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kaşık tatlısı, hazırlamaya öncelikle şerbetimizi hazırlayarak başlayalım. Uygun bir tencereye 2,5 su bardağı toz şeker ve 2,5 su bardağı su ilave ettikten sonra ocağa koyalım. Ardından şerbet kaynayıncaya kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra ise kısık ateşte 15 dakika kadar kaynatalım ve üzerine 1 dilim limon suyu ekleyerek 2-3 dakika kadar kaynatarak şerbeti ocaktan alarak soğumaya bırakalım.

Daha sonra hamurumuzu yoğurmak için karıştırma kabımıza 3 çorba kaşığı yoğurt, 3 adet yumurta, 1 kahve fincanı sıvı yağ, bir paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu ilave ederek harmanlayalım. Karışımın üzerine unu azar azar ekleyerek krep hamuru kıvamından biraz daha koyu bir hamur elde edelim.

Daha sonra çukur bir tavaya bolca sıvı yağ ilave ederek yağı kızdıralım ve kızgın yağın içine bir tatlı kaşığı yardımıyla hamuru döküp pembeleştirerek soğuk şerbetin içine çıkartalım. Tatlılar şerbetini çektikten sonra servis tabağına çıkartarak servise sunalım.

Afiyet olsun.

Hamur Tatlıları Revani

Revani İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Revaninin Şerbeti için
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Yarım limon suyu
Revani Nasıl Yapılır?

Revani tatlımızı hazırlamaya ilk olarak şerbeti hazırlayarak başlayalım. Bir tencereye 3,5 su bardağı toz şeker ve 3,5 su bardağı su ilave ettikten sonra karıştırarak ocağa koyalım. Şerbetimiz kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra ise kısık ateşte 15 dakika kadar kaynatarak üzerine yarım limon suyu ekleyelim. Şerbetimizi 3-4 taşım daha kaynatarak ocaktan alarak soğumaya bırakalım.

Daha sonra karıştırma kabımıza ilk olarak yumurta ve şekeri ekleyerek karışım kar haline gelene kadar çırpalım. Ardından karışımın üzerine 1 su bardağı yoğurt, yarım su bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı irmik, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozunu ekleyerek karışımı harmanlayalım. Karışımın üzerine 1 su bardağı unu azar azar ilave ederek kek hamuru kıvamında bir hamur elde edelim.

Hazır hale gelen hamuru yağlanmış fırın tepsisine dökerek yayalım ve fırınımızı önceden 185 derecede ısıtarak tepsiyi fırına verelim. Revaninin üzeri nar gibi kızarana kadar pişirerek tatlımızı fırından çıkartalım. Revaninin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökelim ve revani şerbeti çekene kadar bekletelim. Hazır hale gelen revaniyi dilimledikten sonra arzuya göre üzerine Hindistan cevizi veya yeşil fıstık serpiştirerek servise sunalım.

Afiyet olsun.
20.01.2024 15:53:28
Hamur Tatlıları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Hamur Tatlıları Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Hamur Tatlıları"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Hamur İşleri

Hamur işleri, bayanların özel günlerinde, beş çaylarında, çocuklarımıza ya da kendimiz için hazırlayabileceğimiz çoğu zaman sofralarımızın baş tacı yiye...
Devamını Oku

Tiramisu

Tiramisu tarifi evde hazırlanabilecek ve misafirlere ikram edilecek, sunumu ve lezzeti ile harikalar yaratacak tariflerden bir tanesidir....
Devamını Oku

Kolay Pizza

Kolay Pizza, damak tadınıza uygun olarak evinizde bulunan malzemelerle kolaylıkla hazırlayacağınız ve doyumsuz lezzetiyle akıllarda kalacak bir pizza çe...
Devamını Oku

Milföylü Yufka Böreği

Milföylü yufka böreği, Üstü kıtır ve içerisi yumuşacık olan bu börek, puf, puf görüntüsü ile günün kurtarıcısı olarak düşünülebilir. Üstelik hamur açmak...
Devamını Oku

Ekmek Hamuru

Ekmek hamuru evde çocuklarınız için, aileniz için ya da misafirleriniz için dışarıdan aldığınız ekmeklere nazaran daha besleyici bir ekmek yapmanızı sağlayac...
Devamını Oku

Kurabiye Hamuru

Kurabiye hamuru; kurabiye malzemeler ve hamur malzemelerinin uygun sırayla ve uygun oranlarda karıştırılıp yoğrulmasıyla elde edilir. Diğer hamur türlerinden çok az...
Devamını Oku

Turta Hamuru

Turta hamuru; gerek hazırlanışı gerek şekli itibariyle diğer hamurlardan biraz farklıdır. Zaten işin sonunda poğaça, pizza, bazlama gibi bir hamur işi değil de...
Devamını Oku

Elmalı Turta Hamuru

Elmalı turta, beş çaylarının baş konuğu olan, lezzetinden ve görünümünden dolayı misafirlerin damaklarını şenlendiren mükemmel bir tatlı çeşididir. Şerb...
Devamını Oku

Pasta Hamuru

Pasta hamuru; ev yapımı pastalar için en klasik ve en basit hammaddedir. Birkaç tane tipik malzemenin karıştırılmasıyla elde edilen pasta hamuru, daha sonra fı...
Devamını Oku

Krep Hamuru

Krep hamuru; diğer hamur türlerinden biraz daha farklı, bazı özgün yanları olan bir hamur çeşididir. Hepsinden önce; krep hamurunun kızartılması sonucunda; sab...
Devamını Oku

Şeker Hamuru

Şeker Hamuru, Şeker hamuru furyasını bugünlerde duymuşsunuzdur. Usanmadan, yorulmadan, sorularımıza yanıt veren, bu işi profesyonel olarak yapıp harika sunum...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru

Profiterol hamuru; hazırlaması çok ama çok basit, en sonunda da pastanelerden bilinen güzel profiterol tatlısının elde edildiği bir hamur çeşididir. En büyük a...
Devamını Oku

Hamur Yoğurma

Hamur Yoğurma, Hamur yoğurma biz hanımların marifetli ellerinden olursa, hamur yoğurma mükemmel olur, elleriniz dert görmesin, kıvamını ve özdeşmesini t...
Devamını Oku

Tart Hamuru

Tart hamuru; birçok yönüyle diğerlerinden farklı bir hamur çeşididir. Hem hazırlanış şekli farklıdır hem tarif sonunda aldığı şekil diğer hamurlardan farklıdır, vb....
Devamını Oku

Şeker Hamuru Malzemeleri

Şeker Hamuru Malzemeleri, Şeker hamuru, herkes tarafından çok beğenilecek ve hanımlarımız tarafından yapılacağına inanıyoruz. Çünkü en kolay ve pratik ş...
Devamını Oku

Pasta Şeker Hamuru

Pasta Şeker Hamuru özellikle pastanelerde yapılmış olan figürlü pastalar üzerinde kullanıldığını gördüğümüz bir hamur çeşidi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu...
Devamını Oku

Gözleme Hamuru

Gözleme hamuru; lezzetli ve afiyetle yenecek bir gözleme yapmak için en önemli kısımdır. Çünkü; tarifin büyük bir kısmı gözleme hamurunun hazırlanmasından ibarettir...
Devamını Oku

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır, Ekmek kadayıfı güzel yurdumuzda hemen hemen herkesin çok sevdiğinden emin olduğumuz ve de genellikle hazır alınıp t...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hamur İşleri
Tiramisu
Kaşarlı Poğaça
Kolay Pizza
Milföylü Yufka Böreği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024