Hamur Kızartması

Hamur Kızartması, Kısa sürede kolayca hazırlanan bu hamur kızartması özellikle kahvaltıda veya beş çayı sofralarında adı üstünde yağda kızarmasına rağmen büyük bir keyifle yenir. Yanında beyaz peynir ve domatesle nefis gider. Yanına elbette olmazsa olmaz demli bir çay. Habersiz misafiriniz geldiğinde, çocuklar börek istediğinde, evde ekmek olmadığında, her zaman 10 dakikada hazırlanabilecek bir tarif.
Şimdi düşünce bulutlarınızda şu da vardır, kızartma ağır olmaz mı? Diyenler vardır. Hiç yağ çekmiyor, bu tezimizi sizlere kanıtlamamız için tek yol var. Deneyip beraberce görelim. Bir sabah uyandığınızda kahvaltıya ne hazırlasam diye düşünenler için, tam size göre bir hamur kızartması, üstelik çok da bereketli bir hamur. Büyük bir tabak kızartma çıkarırsınız, normalde istediğiniz gibi kesip şekil verebilirsiniz. Hafta sonu kahvaltı sofralarınıza doyuruculuk ve tat katacak bu tarifi çok beğeneceğinizi umuyoruz. Hünerli hanımlarımızla hadi buyurun tarifimize başlayabiliriz.

Hamur Kızartması Malzemeleri

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiğince un
  • 1 silme tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Sıvıyağ

Hamur Kızartması Nasıl Yapılır?


Hazırlığımıza başlarken ilk olarak kabımızı alalım. İçine 1 su bardağı yoğurt, 1 adet yumurta, 1 paket kabartma tozu, tuz ve şekerimizi yoğuma kabımızın içine koyalım. Bir çırpma teli ile önce çırpalım.
Sonra alabildiğince unumuzu ilave edelim. Kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar bir hamur elde edelim. Sonra üzerine nemli bir bez ile örtüp yarım saat dinlenmeye bırakalım. Dinlendirdiğimiz hamurumuzu tezgâhımızın üstüne alalım. Tezgâhı biraz un serpiştirip o şekilde başlayalım. Şimdi hamurumuzu da unlu tezgâhımızın üzerinde bir oklava yardımı ile ne çok ince olacak ne de çok kalın olacak. Yaklaşık hamurumuzu yarım cm kalınlığında açalım. Açtığımız hamurumuzu bir bıçak yardımı ile kare parçalarına bölelim. Bu arada ocağımıza tavamızı alalım. İçine sıvıyağımızı dökelim. Yalnız yağımızı iyice kızdıralım. Eğer puf, puf kabarmasını istiyorsanız ocağınızın altını kısmayın. Aksi takdirde kabarmaz ince ve kuru olur. Şekil verdiğimiz hamurlarımızı kızgın yağımızda kızartalım. Pişen hamurlarımızı bir kâğıt havlu üzerine alıp yağını süzelim. Bundan sonra hamur kızartmamız hazırdır. Sizlerin sunumuna ve damak zevkinize göre bu tarifimizi beğeneceğinizi umuyoruz.

Afiyet olsun.
21.01.2024 12:13:13
Hamur Kızartması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Hamur Kızartması Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Hamur Kızartması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Hamur İşleri

Hamur işleri, bayanların özel günlerinde, beş çaylarında, çocuklarımıza ya da kendimiz için hazırlayabileceğimiz çoğu zaman sofralarımızın baş tacı yiye...
Devamını Oku

Tiramisu

Tiramisu tarifi evde hazırlanabilecek ve misafirlere ikram edilecek, sunumu ve lezzeti ile harikalar yaratacak tariflerden bir tanesidir....
Devamını Oku

Kolay Pizza

Kolay Pizza, damak tadınıza uygun olarak evinizde bulunan malzemelerle kolaylıkla hazırlayacağınız ve doyumsuz lezzetiyle akıllarda kalacak bir pizza çe...
Devamını Oku

Milföylü Yufka Böreği

Milföylü yufka böreği, Üstü kıtır ve içerisi yumuşacık olan bu börek, puf, puf görüntüsü ile günün kurtarıcısı olarak düşünülebilir. Üstelik hamur açmak...
Devamını Oku

Ekmek Hamuru

Ekmek hamuru evde çocuklarınız için, aileniz için ya da misafirleriniz için dışarıdan aldığınız ekmeklere nazaran daha besleyici bir ekmek yapmanızı sağlayac...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur Tatlıları, birçok değişik çeşidi olan ve şahane lezzetleri bünyesinde barındıran hamur tatlıları ile mutfaklarınızda harikalar yaratarak davet sof...
Devamını Oku

Kurabiye Hamuru

Kurabiye hamuru; kurabiye malzemeler ve hamur malzemelerinin uygun sırayla ve uygun oranlarda karıştırılıp yoğrulmasıyla elde edilir. Diğer hamur türlerinden çok az...
Devamını Oku

Turta Hamuru

Turta hamuru; gerek hazırlanışı gerek şekli itibariyle diğer hamurlardan biraz farklıdır. Zaten işin sonunda poğaça, pizza, bazlama gibi bir hamur işi değil de...
Devamını Oku

Elmalı Turta Hamuru

Elmalı turta, beş çaylarının baş konuğu olan, lezzetinden ve görünümünden dolayı misafirlerin damaklarını şenlendiren mükemmel bir tatlı çeşididir. Şerb...
Devamını Oku

Pasta Hamuru

Pasta hamuru; ev yapımı pastalar için en klasik ve en basit hammaddedir. Birkaç tane tipik malzemenin karıştırılmasıyla elde edilen pasta hamuru, daha sonra fı...
Devamını Oku

Krep Hamuru

Krep hamuru; diğer hamur türlerinden biraz daha farklı, bazı özgün yanları olan bir hamur çeşididir. Hepsinden önce; krep hamurunun kızartılması sonucunda; sab...
Devamını Oku

Şeker Hamuru

Şeker Hamuru, Şeker hamuru furyasını bugünlerde duymuşsunuzdur. Usanmadan, yorulmadan, sorularımıza yanıt veren, bu işi profesyonel olarak yapıp harika sunum...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru

Profiterol hamuru; hazırlaması çok ama çok basit, en sonunda da pastanelerden bilinen güzel profiterol tatlısının elde edildiği bir hamur çeşididir. En büyük a...
Devamını Oku

Hamur Yoğurma

Hamur Yoğurma, Hamur yoğurma biz hanımların marifetli ellerinden olursa, hamur yoğurma mükemmel olur, elleriniz dert görmesin, kıvamını ve özdeşmesini t...
Devamını Oku

Tart Hamuru

Tart hamuru; birçok yönüyle diğerlerinden farklı bir hamur çeşididir. Hem hazırlanış şekli farklıdır hem tarif sonunda aldığı şekil diğer hamurlardan farklıdır, vb....
Devamını Oku

Şeker Hamuru Malzemeleri

Şeker Hamuru Malzemeleri, Şeker hamuru, herkes tarafından çok beğenilecek ve hanımlarımız tarafından yapılacağına inanıyoruz. Çünkü en kolay ve pratik ş...
Devamını Oku

Pasta Şeker Hamuru

Pasta Şeker Hamuru özellikle pastanelerde yapılmış olan figürlü pastalar üzerinde kullanıldığını gördüğümüz bir hamur çeşidi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu...
Devamını Oku

Gözleme Hamuru

Gözleme hamuru; lezzetli ve afiyetle yenecek bir gözleme yapmak için en önemli kısımdır. Çünkü; tarifin büyük bir kısmı gözleme hamurunun hazırlanmasından ibarettir...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hamur İşleri
Tiramisu
Kaşarlı Poğaça
Kolay Pizza
Milföylü Yufka Böreği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024