Hamur Çorbası

Hamur Çorbası, kendi ellerinizle, emeğinizi ve sevginizi katarak hazırladığınız hamurlar ile yapacağınız lezzetli bir çorbadır. Her mevsimde içilebilen çorba etkinliğine işte bu sıcacık çorbanın özelliği ekmek ile değil, hamuru yutularak yenmesidir. İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun bir kısmı da isim farkı ile bilinir aslında bu çorbayı, ev halkının çok severek içtiği hamur çorbası, sofralarımızdan hiç eksik edemediğimiz süper besleyici olan Türk mutfağının başlıca yemeklerinden olan çorbalar, kansere, sindirime, kolesterole ve bunun gibi bin bir derde çare olduğunu biliyor musunuz?

Hamurun en iyi yoğurma şekli unu su ile karıştırdıktan sonra iki elin parmakları ile hamuru çekerek ve ellerinizle sürterek yoğurmaktır.
Bir de ev hanımlarının yaptıkları gibi yumruklamak suretiyle yoğurulur. Hamur ne kadar çok yoğurulursa yapılacak hamur işleriniz o kadar lezzetli olacaktır. Yoğurma işleminiz bitince hamurun üzerine ıslatıp suyu iyice sıkılmış bir bez örtülürse hamurun kabuk bağlamasını önleyecektir.

Hamur Çorbası Malzemeleri

  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 100 gr kıyma
  • 1 soğan
  • Salça
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Karabiber
  • Tuz

Hamur Çorbası Nasıl Yapılır?


İlk önce kabımızı alarak başlayalım. İçine 1 su bardağı ılık su ile 1 yumurta, ilave edip, çırpalım. İşlem olduktan sonra ilave edeceğimiz unumuzu da içine katarak hamur elde edelim.
Özleşinceye kadar hamurumuzu yoğuralım. Sonra mantı kalınlığı gibi açalım. Daha sonra yufkamızın üzerine bolca unu serpip, rulo gibi yuvarlayarak saralım. 1 santim inceliğine yakın hamurumuzu keselim. Kestiğimiz parçaları açalım. Üst üste dizerek kare şeklinde bıçakla keselim. Bir kâğıt alıp üzerine serelim. Ardından kurumasını bekleyelim. Çorba hemen pişirilecekse az da olsa kurusu da yapılabilir. Pişirmesine başlayabiliriz; Bir derin tenceremizi alalım. İçine kıyma, ince olarak doğradığımız soğanı koyup kapağını kapatıp pişirelim. Suyunu salıp da çekinceye kadar arada bir karıştırarak kontrolünü yapalım. Sonra tuzunu ve salçasını ilave edip beş dakika daha pişirelim. 8 bardak sıcak su ilave edip kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra serili hamurlarımızı içine atalım. Hamurumuzun kokusu gidinceye kadar pişirelim. Daha sonra kıvamını alan çorbamızın üzerine karabiber, kırmızıbiber ve ince doğradığımız maydanozumuzu ilave edip, servis edebiliriz.

Afiyet olsun.
21.01.2024 09:59:17
Hamur Çorbası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Hamur Çorbası Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Hamur Çorbası"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Hamur İşleri

Hamur işleri, bayanların özel günlerinde, beş çaylarında, çocuklarımıza ya da kendimiz için hazırlayabileceğimiz çoğu zaman sofralarımızın baş tacı yiye...
Devamını Oku

Tiramisu

Tiramisu tarifi evde hazırlanabilecek ve misafirlere ikram edilecek, sunumu ve lezzeti ile harikalar yaratacak tariflerden bir tanesidir....
Devamını Oku

Kolay Pizza

Kolay Pizza, damak tadınıza uygun olarak evinizde bulunan malzemelerle kolaylıkla hazırlayacağınız ve doyumsuz lezzetiyle akıllarda kalacak bir pizza çe...
Devamını Oku

Milföylü Yufka Böreği

Milföylü yufka böreği, Üstü kıtır ve içerisi yumuşacık olan bu börek, puf, puf görüntüsü ile günün kurtarıcısı olarak düşünülebilir. Üstelik hamur açmak...
Devamını Oku

Ekmek Hamuru

Ekmek hamuru evde çocuklarınız için, aileniz için ya da misafirleriniz için dışarıdan aldığınız ekmeklere nazaran daha besleyici bir ekmek yapmanızı sağlayac...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur Tatlıları, birçok değişik çeşidi olan ve şahane lezzetleri bünyesinde barındıran hamur tatlıları ile mutfaklarınızda harikalar yaratarak davet sof...
Devamını Oku

Kurabiye Hamuru

Kurabiye hamuru; kurabiye malzemeler ve hamur malzemelerinin uygun sırayla ve uygun oranlarda karıştırılıp yoğrulmasıyla elde edilir. Diğer hamur türlerinden çok az...
Devamını Oku

Turta Hamuru

Turta hamuru; gerek hazırlanışı gerek şekli itibariyle diğer hamurlardan biraz farklıdır. Zaten işin sonunda poğaça, pizza, bazlama gibi bir hamur işi değil de...
Devamını Oku

Elmalı Turta Hamuru

Elmalı turta, beş çaylarının baş konuğu olan, lezzetinden ve görünümünden dolayı misafirlerin damaklarını şenlendiren mükemmel bir tatlı çeşididir. Şerb...
Devamını Oku

Pasta Hamuru

Pasta hamuru; ev yapımı pastalar için en klasik ve en basit hammaddedir. Birkaç tane tipik malzemenin karıştırılmasıyla elde edilen pasta hamuru, daha sonra fı...
Devamını Oku

Krep Hamuru

Krep hamuru; diğer hamur türlerinden biraz daha farklı, bazı özgün yanları olan bir hamur çeşididir. Hepsinden önce; krep hamurunun kızartılması sonucunda; sab...
Devamını Oku

Şeker Hamuru

Şeker Hamuru, Şeker hamuru furyasını bugünlerde duymuşsunuzdur. Usanmadan, yorulmadan, sorularımıza yanıt veren, bu işi profesyonel olarak yapıp harika sunum...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru

Profiterol hamuru; hazırlaması çok ama çok basit, en sonunda da pastanelerden bilinen güzel profiterol tatlısının elde edildiği bir hamur çeşididir. En büyük a...
Devamını Oku

Hamur Yoğurma

Hamur Yoğurma, Hamur yoğurma biz hanımların marifetli ellerinden olursa, hamur yoğurma mükemmel olur, elleriniz dert görmesin, kıvamını ve özdeşmesini t...
Devamını Oku

Tart Hamuru

Tart hamuru; birçok yönüyle diğerlerinden farklı bir hamur çeşididir. Hem hazırlanış şekli farklıdır hem tarif sonunda aldığı şekil diğer hamurlardan farklıdır, vb....
Devamını Oku

Şeker Hamuru Malzemeleri

Şeker Hamuru Malzemeleri, Şeker hamuru, herkes tarafından çok beğenilecek ve hanımlarımız tarafından yapılacağına inanıyoruz. Çünkü en kolay ve pratik ş...
Devamını Oku

Pasta Şeker Hamuru

Pasta Şeker Hamuru özellikle pastanelerde yapılmış olan figürlü pastalar üzerinde kullanıldığını gördüğümüz bir hamur çeşidi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu...
Devamını Oku

Gözleme Hamuru

Gözleme hamuru; lezzetli ve afiyetle yenecek bir gözleme yapmak için en önemli kısımdır. Çünkü; tarifin büyük bir kısmı gözleme hamurunun hazırlanmasından ibarettir...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hamur İşleri
Tiramisu
Kaşarlı Poğaça
Kolay Pizza
Milföylü Yufka Böreği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024