Elmalı Turta Hamuru

Elmalı turta, beş çaylarının baş konuğu olan, lezzetinden ve görünümünden dolayı misafirlerin damaklarını şenlendiren mükemmel bir tatlı çeşididir. Şerbetli tatlı sınıfında olmadığından açma hamurlu tatlılar içinde en hafif olanları arasında sayılabilmektedir. Malzemesine katılan ceviz ve tarçının mükemmel uyumu sonucu hoş kokusuyla baş döndüren Elmalı Turta'nın hamuru da lezzeti kadar biraz uğraştırıcı olsa da tüm malzemeleri kolayca temin edilebilmektedir.
Evinizde olan malzemelerle kolayca yapabildiğiniz Elmalı Turta, tam olarak yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte özellikle bayanlar arasında tarifi elden ele dolaşan hafif lezzetlerdendir.

Çay sohbetlerinin yanında ödül niteliğinde olan Elmalı Turta'nın hamurunun açılışından ve yapılışından bahsedecek olursak;

Elmalı Turta Malzemeleri 8-10 Kişilik

  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 80 gr. Tereyağı veya margarin (Oda sıcaklığında bekletilmeli)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt

İç malzemeleri için

  • Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 adet iri boy elma (Yeşil elma tercih edilirse turtanın tadı daha ekşi olacaktır)
  • 3 çorba kaşığı toz şeker

Elmalı Turta' Nasıl Yapılır?


Elmalı Turta hamurunu yoğurmaya başlamadan önce öncelikle 3 adet elmanın kabuklarını soyalım ve rendenin kalın dişli tarafıyla rendeleyelim.
Elmaların kararmaması için hemen küçük bir pişirme tenceresine elmaları koyalım ve suyunu verip çekene kadar pişirelim. Elmaların suyu pişmesine yakın da içince dövülmüş ceviz ile şekeri ilave edelim ve karıştırmaya devam edelim.

Harcın topak topak olmaması için sürekli karıştıralım ve kısık ateşte elmalar kaynayana kadar pişirme işlemini tamamlayalım. Pişen elmaların üzerine son olarak tarçını ilave edelim ve ocağın altını kapatalım. Soğumaya bıraktığımız harcı bir kenara alarak Elmalı Turta'nın hamurunu açmaya başlayalım.

Derin bir karıştırma kabında margarin, toz şeker, süt ve yumurtayı ekleyelim ve karışımı iyice birbirine yedirinceye kadar yoğuralım. Sürekli harmanlayarak boza kıvamına getirdiğimiz malzemenin üzerine un, vanilya ve kabartma tozunu ilave ederek yoğurtmaya devam edelim. Kabartma tozu ilave ettiğiniz hamuru fazla yoğurmamanız gerekmektedir. Bu hamurun kabarmasını önleyecektir. Bu nedenle kabartma tozunu hamurun tutma aşamasının son evresinde eklemelisiniz.

Kulak memesi yumuşaklığında elde ettiğiniz hamuru 5 eşit parçaya bölelim ve her bir parçayı yaklaşık 30 cm. Çapında kalın bir merdane yardımıyla açalım ve elde edilen parçalardan da 8 adet olacak şekilde parçalar çıkaralım. Bütün parçaları birbirlerine yapışmayacak şekilde mutfak tezgâhının üzerine dizelim ve içlerine hazır halde olan iç harçtan birer kaşık koyalım.

İç harcı hamurdan taşmayacak şekilde eşit şekilde paylaştırdıktan sonra sigara böreği sarar gibi saralım ve fırın tepsinin üzerine dizelim. Elmalı Turta'da fırın tepsisini yağlamamıza gerek yok. İçerisindeki margarin ve yağ hamuru yağlı bir kıvama getirecektir.

Önceden ısıtılmış fırında 150 derecede yaklaşık 20 dakika kadar hamurlarımızı pişirelim. Bu dakikadan itibaren fırın ısısını 175 dereceye çıkaralım. Turta'nın pişme kıvamı üzerleri hafif pembe olacak şekilde olmalıdır. Bu kıvama gelen turtaları alalım ve servis tabaklarına dizelim. Dilerseniz üzerlerine pudra şekeri serpiştirerek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
21.01.2024 15:21:30
Elmalı Turta Hamuru ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Elmalı Turta Hamuru Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Elmalı Turta Hamuru"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Hamur İşleri

Hamur işleri, bayanların özel günlerinde, beş çaylarında, çocuklarımıza ya da kendimiz için hazırlayabileceğimiz çoğu zaman sofralarımızın baş tacı yiye...
Devamını Oku

Tiramisu

Tiramisu tarifi evde hazırlanabilecek ve misafirlere ikram edilecek, sunumu ve lezzeti ile harikalar yaratacak tariflerden bir tanesidir....
Devamını Oku

Kolay Pizza

Kolay Pizza, damak tadınıza uygun olarak evinizde bulunan malzemelerle kolaylıkla hazırlayacağınız ve doyumsuz lezzetiyle akıllarda kalacak bir pizza çe...
Devamını Oku

Milföylü Yufka Böreği

Milföylü yufka böreği, Üstü kıtır ve içerisi yumuşacık olan bu börek, puf, puf görüntüsü ile günün kurtarıcısı olarak düşünülebilir. Üstelik hamur açmak...
Devamını Oku

Ekmek Hamuru

Ekmek hamuru evde çocuklarınız için, aileniz için ya da misafirleriniz için dışarıdan aldığınız ekmeklere nazaran daha besleyici bir ekmek yapmanızı sağlayac...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur Tatlıları, birçok değişik çeşidi olan ve şahane lezzetleri bünyesinde barındıran hamur tatlıları ile mutfaklarınızda harikalar yaratarak davet sof...
Devamını Oku

Kurabiye Hamuru

Kurabiye hamuru; kurabiye malzemeler ve hamur malzemelerinin uygun sırayla ve uygun oranlarda karıştırılıp yoğrulmasıyla elde edilir. Diğer hamur türlerinden çok az...
Devamını Oku

Turta Hamuru

Turta hamuru; gerek hazırlanışı gerek şekli itibariyle diğer hamurlardan biraz farklıdır. Zaten işin sonunda poğaça, pizza, bazlama gibi bir hamur işi değil de...
Devamını Oku

Pasta Hamuru

Pasta hamuru; ev yapımı pastalar için en klasik ve en basit hammaddedir. Birkaç tane tipik malzemenin karıştırılmasıyla elde edilen pasta hamuru, daha sonra fı...
Devamını Oku

Krep Hamuru

Krep hamuru; diğer hamur türlerinden biraz daha farklı, bazı özgün yanları olan bir hamur çeşididir. Hepsinden önce; krep hamurunun kızartılması sonucunda; sab...
Devamını Oku

Şeker Hamuru

Şeker Hamuru, Şeker hamuru furyasını bugünlerde duymuşsunuzdur. Usanmadan, yorulmadan, sorularımıza yanıt veren, bu işi profesyonel olarak yapıp harika sunum...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru

Profiterol hamuru; hazırlaması çok ama çok basit, en sonunda da pastanelerden bilinen güzel profiterol tatlısının elde edildiği bir hamur çeşididir. En büyük a...
Devamını Oku

Hamur Yoğurma

Hamur Yoğurma, Hamur yoğurma biz hanımların marifetli ellerinden olursa, hamur yoğurma mükemmel olur, elleriniz dert görmesin, kıvamını ve özdeşmesini t...
Devamını Oku

Tart Hamuru

Tart hamuru; birçok yönüyle diğerlerinden farklı bir hamur çeşididir. Hem hazırlanış şekli farklıdır hem tarif sonunda aldığı şekil diğer hamurlardan farklıdır, vb....
Devamını Oku

Şeker Hamuru Malzemeleri

Şeker Hamuru Malzemeleri, Şeker hamuru, herkes tarafından çok beğenilecek ve hanımlarımız tarafından yapılacağına inanıyoruz. Çünkü en kolay ve pratik ş...
Devamını Oku

Pasta Şeker Hamuru

Pasta Şeker Hamuru özellikle pastanelerde yapılmış olan figürlü pastalar üzerinde kullanıldığını gördüğümüz bir hamur çeşidi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu...
Devamını Oku

Gözleme Hamuru

Gözleme hamuru; lezzetli ve afiyetle yenecek bir gözleme yapmak için en önemli kısımdır. Çünkü; tarifin büyük bir kısmı gözleme hamurunun hazırlanmasından ibarettir...
Devamını Oku

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır, Ekmek kadayıfı güzel yurdumuzda hemen hemen herkesin çok sevdiğinden emin olduğumuz ve de genellikle hazır alınıp t...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hamur İşleri
Tiramisu
Kaşarlı Poğaça
Kolay Pizza
Milföylü Yufka Böreği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024