Öncelikle elma ve havuçları soyarak, bir kapta rendeleyin. Üzerine şekeri ilave ederek, ateşte suyunu çekene kadar pişirin. İçine yağı, cevizi ve tarçını karıştırarak, bir kenarda soğumaya bırakın. Unu, tereyağını ve şekeri iyice karıştırınız. Daha sonra yoğurt ve yumurtayı da ilave ederek yoğurunuz. Hamuru iki parçaya ayırarak, bir parçasını merdaneyle yarım santimetre kalınlığında açınız. Tartı pişirmek için koyacağınız kabın içerisine, açtığınız hamuru kapatarak, tartın üst bölümünü ayarlayın. Kenarlardan kalan bölümleri keserek, diğer hamurla birleştirin. Tepsiye yerleştirdiğiniz hamurun üzerine hazırladığınız içi yayarak yerleştirin.
Diğer hamuru da aynı şekilde açarak, tartın üst bölümüne koymak için, hamurdan şeritler kesin. Tart kabının üzerine kafes şeklinde şeritleri döşeyin. Hazırladığınız tartı önceden 180 derecede ısıttığınız fırına koyarak, üzeri kızarana kadar pişiriniz. Pişen tartınızı fırından alarak, üzerine pudra şekeri serpiniz. Bu arada tartınızın altının da aynı oranda piştiğine dikkat ediniz. Konuklarınıza ikram etmek için, 1-2 saat beklemenizi tavsiye ederiz. Daha erken keserseniz, tartınız kırılabilir.
Afiyet olsun.