Elmalı Kurabiye Hamuru

Elmalı kurabiye hamuru; adı üzerinde, biraz daha dar kapsamlı ve spesifik bir tarifte kullanılmak üzere hazırlanan hamur çeşididir. Elmalı kurabiye hamurunun içerik olarak diğer çeşitlerden farklı yoktur. Yani asıl farklılığı; elmalı kurabiye hamurunu hazırladıktan sonra eklenen elma, vs. Aromalarda meydana çıkmaktadır. Bu yüzden; ilk aşama olan hamur hazırlamayı biraz tecrübeli olan herkes rahatça uygulayacaktır.
Fakat; ilk defa deneyecek olanlar bir rehber ve temel olması adına; aşağıda elmalı kurabiye hamuru için gerekli malzemeler ve adım adım tarifin uygulanışı yazılmıştır. Kolay gelsin.

Elmalı kurabiye hamuru için gerekli malzemeler

  • 3 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yeterli miktarda un
  • 200-250 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay bardağı şeker

Elmalı kurabiye hamuru nasıl yapılır?

  • Yukarıdaki malzemeler temin edildikten sonra birtakım ön hazırlıkların yapılması, yani malzemeler ve ortamın elmalı kurabiye hamuru hazırlamak için uygun bir hale sokulması gereklidir. Öncelikle kullanılacak olan un mutlaka elenmeli ve topak topak olma durumundan kurtarılmalıdır. Eğer un paketten çıktığı gibi öylece kullanılırsa; elmalı kurabiye hamuru istenen kıvamda olmayacak, dolayısıyla da beklenen tarif elde edilemeyecektir. Ayrıca margarin de oda sıcaklığında olmalı; kesinlikle dolaptan alındığı gibi soğuk bir vaziyetteyken kullanılmamalıdır.
    Yoğurdun da biraz ılık olmasına fayda vardır. Son olarak malzemeleri karıştırıp elmalı kurabiye hamuru hazırlamak üzere uygun bir plastik kap ile lazım olma ihtimaline karşı tahta bir kaşığın da hazır edilmesi gerekir.
  • Hazırlıklar tamamlandıktan sonra elmalı kurabiye hamuru yapımına başlanabilir. Tarifin bu kısmı çok kolaydır. Her hamur tarifinde olduğu gibi; elmalı kurabiye hamuru da malzemelerin sırayla karıştırılması ve yoğrulması ile oluşacaktır. Yoğurma kabına ilk olarak 3 tatlı kaşığı ılıtılmış yoğurt, 1 yumurta ile konur ve tahta kaşık yardımıyla iyice özleşmeleri sağlanır. Bu iki malzeme yeterince karıştıktan sonra sırayla tereyağı, sıvı yağ ve şeker de eklenir; aynı şekilde tahta kaşıkla karıştırılıp iyice karışıma yedirilir.
  • Kaptaki malzemeler bu şekilde hazırlandıktan sonra sıra elmalı kurabiye hamuruna kıvam verecek olan kısma gelmiştir. Bilindiği gibi un, hamur malzemelerini katılaştırır ve bir araya getirir. Bunun için; kullanılacak olan un, kabartma tozuyla beraber elekte geçirilir ve iyice toz haline getirilir. Yeterince elenip topak topak olmaktan kurtarılan un, artık elmalı kurabiye hamuru için kullanılabilir.
  • Daha önce kapta karıştırılmış olan malzemelere bu un-kabartma tozu karışımı azar azar eklenir. Başlarda sıvımsı bir kıvam elde edilecek fakat zamanla un ekledikçe ve yoğurmaya devam ettikçe elmalı kurabiye hamuru katışalıp kulak memesi kıvamına gelecektir. İşte bu kıvam bulunduktan sonra; elmalı kurabiye hamuru, içinde bulunduğu kabın üzeri bir örtü ile kapatılarak kapalı ortamda bırakılır ve yarım saat kadar bekletilir. Yarım saat bekleyip yeterince dinlendirilen elmalı kurabiye hamuru, bundan sonraki aşamalarda kurabiyeyi hazırlamak üzere kullanılır.
21.01.2024 10:26:21
Elmalı Kurabiye Hamuru ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Elmalı Kurabiye Hamuru Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Elmalı Kurabiye Hamuru"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Hamur İşleri

Hamur işleri, bayanların özel günlerinde, beş çaylarında, çocuklarımıza ya da kendimiz için hazırlayabileceğimiz çoğu zaman sofralarımızın baş tacı yiye...
Devamını Oku

Tiramisu

Tiramisu tarifi evde hazırlanabilecek ve misafirlere ikram edilecek, sunumu ve lezzeti ile harikalar yaratacak tariflerden bir tanesidir....
Devamını Oku

Kolay Pizza

Kolay Pizza, damak tadınıza uygun olarak evinizde bulunan malzemelerle kolaylıkla hazırlayacağınız ve doyumsuz lezzetiyle akıllarda kalacak bir pizza çe...
Devamını Oku

Milföylü Yufka Böreği

Milföylü yufka böreği, Üstü kıtır ve içerisi yumuşacık olan bu börek, puf, puf görüntüsü ile günün kurtarıcısı olarak düşünülebilir. Üstelik hamur açmak...
Devamını Oku

Ekmek Hamuru

Ekmek hamuru evde çocuklarınız için, aileniz için ya da misafirleriniz için dışarıdan aldığınız ekmeklere nazaran daha besleyici bir ekmek yapmanızı sağlayac...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur Tatlıları, birçok değişik çeşidi olan ve şahane lezzetleri bünyesinde barındıran hamur tatlıları ile mutfaklarınızda harikalar yaratarak davet sof...
Devamını Oku

Kurabiye Hamuru

Kurabiye hamuru; kurabiye malzemeler ve hamur malzemelerinin uygun sırayla ve uygun oranlarda karıştırılıp yoğrulmasıyla elde edilir. Diğer hamur türlerinden çok az...
Devamını Oku

Turta Hamuru

Turta hamuru; gerek hazırlanışı gerek şekli itibariyle diğer hamurlardan biraz farklıdır. Zaten işin sonunda poğaça, pizza, bazlama gibi bir hamur işi değil de...
Devamını Oku

Elmalı Turta Hamuru

Elmalı turta, beş çaylarının baş konuğu olan, lezzetinden ve görünümünden dolayı misafirlerin damaklarını şenlendiren mükemmel bir tatlı çeşididir. Şerb...
Devamını Oku

Pasta Hamuru

Pasta hamuru; ev yapımı pastalar için en klasik ve en basit hammaddedir. Birkaç tane tipik malzemenin karıştırılmasıyla elde edilen pasta hamuru, daha sonra fı...
Devamını Oku

Krep Hamuru

Krep hamuru; diğer hamur türlerinden biraz daha farklı, bazı özgün yanları olan bir hamur çeşididir. Hepsinden önce; krep hamurunun kızartılması sonucunda; sab...
Devamını Oku

Şeker Hamuru

Şeker Hamuru, Şeker hamuru furyasını bugünlerde duymuşsunuzdur. Usanmadan, yorulmadan, sorularımıza yanıt veren, bu işi profesyonel olarak yapıp harika sunum...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru

Profiterol hamuru; hazırlaması çok ama çok basit, en sonunda da pastanelerden bilinen güzel profiterol tatlısının elde edildiği bir hamur çeşididir. En büyük a...
Devamını Oku

Hamur Yoğurma

Hamur Yoğurma, Hamur yoğurma biz hanımların marifetli ellerinden olursa, hamur yoğurma mükemmel olur, elleriniz dert görmesin, kıvamını ve özdeşmesini t...
Devamını Oku

Tart Hamuru

Tart hamuru; birçok yönüyle diğerlerinden farklı bir hamur çeşididir. Hem hazırlanış şekli farklıdır hem tarif sonunda aldığı şekil diğer hamurlardan farklıdır, vb....
Devamını Oku

Şeker Hamuru Malzemeleri

Şeker Hamuru Malzemeleri, Şeker hamuru, herkes tarafından çok beğenilecek ve hanımlarımız tarafından yapılacağına inanıyoruz. Çünkü en kolay ve pratik ş...
Devamını Oku

Pasta Şeker Hamuru

Pasta Şeker Hamuru özellikle pastanelerde yapılmış olan figürlü pastalar üzerinde kullanıldığını gördüğümüz bir hamur çeşidi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu...
Devamını Oku

Gözleme Hamuru

Gözleme hamuru; lezzetli ve afiyetle yenecek bir gözleme yapmak için en önemli kısımdır. Çünkü; tarifin büyük bir kısmı gözleme hamurunun hazırlanmasından ibarettir...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hamur İşleri
Tiramisu
Kaşarlı Poğaça
Kolay Pizza
Milföylü Yufka Böreği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024