Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır, Ekmek kadayıfı güzel yurdumuzda hemen hemen herkesin çok sevdiğinden emin olduğumuz ve de genellikle hazır alınıp tüketilen Kaymaklı Ekmek Kadayıfı'nı evde yapalım istedik, sevgili hanımlar. En çok Hatay yöresinde yapılır. Anadolu'da her yerde çok yapılan bir tatlıdır. Ekmek kadayıfı bir tatlı olmasına karşın en sevilen şerbetli tatlılardan biri.
Ekmek kadayıfı'nı hazırlaması son derece kolay bir tatlı türüdür. Bugün ki iftar sonrası menümüz yine her zaman ki gibi harika. Bugün size iftardan sonra sevdiklerinizle yemeniz için ekmek kadayıfının tarifini sunuyoruz. Bu eşsiz tatlıyı. Buyurun bakalım sevgili hanımlar.

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır?


Malzemeleri

  • 10 gram yaş maya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 250 gram un

Islatmak için

  • 1 su bardağı pekmez
  • 2,5 su bardağı ılık su
Şerbetlemesi

4 su bardağı toz şeker, 5 su bardağı iki damla limon suyu, hazırlanışı, toz şekerin yarısını kaynatacağınız tencereye alıp kısık ateşte rengi değişene kadar bekleyelim. Kesinlikle yakmadan olacak. İstediğimiz renge gelince, yavaş yavaş suyunu ve kalan toz şekeri ekleyelim.

Üzerine

Kaymak, krema veya dondurma koyarak servis yapabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

İlk olarak fırınımızı 200 C derecede ısıtalım.
Yoğurma kabımızın içine, sütümüz ılık olacak şekilde toz şekerimizi ve mayamızı eritelim. İçerisine diğer malzemelerimizi de ilave edip hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Hamur miktarı gözünüze az gelebilir ama bir tepsi oluyor. Bir öneri olarak, hamuru ikiye bölüp pişirilebilir, birini şerbetleyip hemen kullanılabilir, diğerini de sarıp sarmalar saklarsınız. Hazırladığımız hamurumuzu 30 cm çapında bir alüminyum tepsi kullanılabilir, pişirmek için, böylece kalın olur. Daha ince olmasını isterseniz, daha büyük tepside yapılabilir. Hamurumuzu, tepsimize göre merdanemizle açalım. Yağladığımız tepsimize yerleştirip, mayalanması için 1 saat bekleyelim. Mayası olan hamurumuzun altı ve üstü iyice nar gibi kızarana dek önceden ısıttığımız fırınımızda pişirelim. Piştikten sonra bu hamurumuzu iyice soğumaya ve kurumaya bırakalım. Eğer bir gün bekletirseniz çok daha güzel sonuç alabilirsiniz. Ertesi günü hamurumuzu daha büyük bir tepsiye alıp, hamurumuzun üzerini şerbetleyelim. Bu şerbetlediğimiz karışımımızın kabarması için bir süre bekleyelim. Şerbetleme esnasında kendi ebadından daha büyük bir tepsiye yerleştirmemiz gerekir. Suyu ve şerbeti içince büyüyecek. Dinlenen Ekmek kadayıf hamurumuzu dilimleyip ve tabii ki, kaymak eşliğinde servise hazır hale gelmiştir.

Afiyet olsun.
19.01.2024 04:33:08
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır"
Yanliş bir tarif bu. uyguladım. su gibi bir şey oldu verilen degerlerle. hamuru oklavayla açıcakmış. hamur yok ki ortada resmen su.
Hüseyin . 26.05.2016

Hamur İşleri

Hamur işleri, bayanların özel günlerinde, beş çaylarında, çocuklarımıza ya da kendimiz için hazırlayabileceğimiz çoğu zaman sofralarımızın baş tacı yiye...
Devamını Oku

Tiramisu

Tiramisu tarifi evde hazırlanabilecek ve misafirlere ikram edilecek, sunumu ve lezzeti ile harikalar yaratacak tariflerden bir tanesidir....
Devamını Oku

Kolay Pizza

Kolay Pizza, damak tadınıza uygun olarak evinizde bulunan malzemelerle kolaylıkla hazırlayacağınız ve doyumsuz lezzetiyle akıllarda kalacak bir pizza çe...
Devamını Oku

Milföylü Yufka Böreği

Milföylü yufka böreği, Üstü kıtır ve içerisi yumuşacık olan bu börek, puf, puf görüntüsü ile günün kurtarıcısı olarak düşünülebilir. Üstelik hamur açmak...
Devamını Oku

Ekmek Hamuru

Ekmek hamuru evde çocuklarınız için, aileniz için ya da misafirleriniz için dışarıdan aldığınız ekmeklere nazaran daha besleyici bir ekmek yapmanızı sağlayac...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur Tatlıları, birçok değişik çeşidi olan ve şahane lezzetleri bünyesinde barındıran hamur tatlıları ile mutfaklarınızda harikalar yaratarak davet sof...
Devamını Oku

Kurabiye Hamuru

Kurabiye hamuru; kurabiye malzemeler ve hamur malzemelerinin uygun sırayla ve uygun oranlarda karıştırılıp yoğrulmasıyla elde edilir. Diğer hamur türlerinden çok az...
Devamını Oku

Turta Hamuru

Turta hamuru; gerek hazırlanışı gerek şekli itibariyle diğer hamurlardan biraz farklıdır. Zaten işin sonunda poğaça, pizza, bazlama gibi bir hamur işi değil de...
Devamını Oku

Elmalı Turta Hamuru

Elmalı turta, beş çaylarının baş konuğu olan, lezzetinden ve görünümünden dolayı misafirlerin damaklarını şenlendiren mükemmel bir tatlı çeşididir. Şerb...
Devamını Oku

Pasta Hamuru

Pasta hamuru; ev yapımı pastalar için en klasik ve en basit hammaddedir. Birkaç tane tipik malzemenin karıştırılmasıyla elde edilen pasta hamuru, daha sonra fı...
Devamını Oku

Krep Hamuru

Krep hamuru; diğer hamur türlerinden biraz daha farklı, bazı özgün yanları olan bir hamur çeşididir. Hepsinden önce; krep hamurunun kızartılması sonucunda; sab...
Devamını Oku

Şeker Hamuru

Şeker Hamuru, Şeker hamuru furyasını bugünlerde duymuşsunuzdur. Usanmadan, yorulmadan, sorularımıza yanıt veren, bu işi profesyonel olarak yapıp harika sunum...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru

Profiterol hamuru; hazırlaması çok ama çok basit, en sonunda da pastanelerden bilinen güzel profiterol tatlısının elde edildiği bir hamur çeşididir. En büyük a...
Devamını Oku

Hamur Yoğurma

Hamur Yoğurma, Hamur yoğurma biz hanımların marifetli ellerinden olursa, hamur yoğurma mükemmel olur, elleriniz dert görmesin, kıvamını ve özdeşmesini t...
Devamını Oku

Tart Hamuru

Tart hamuru; birçok yönüyle diğerlerinden farklı bir hamur çeşididir. Hem hazırlanış şekli farklıdır hem tarif sonunda aldığı şekil diğer hamurlardan farklıdır, vb....
Devamını Oku

Şeker Hamuru Malzemeleri

Şeker Hamuru Malzemeleri, Şeker hamuru, herkes tarafından çok beğenilecek ve hanımlarımız tarafından yapılacağına inanıyoruz. Çünkü en kolay ve pratik ş...
Devamını Oku

Pasta Şeker Hamuru

Pasta Şeker Hamuru özellikle pastanelerde yapılmış olan figürlü pastalar üzerinde kullanıldığını gördüğümüz bir hamur çeşidi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu...
Devamını Oku

Gözleme Hamuru

Gözleme hamuru; lezzetli ve afiyetle yenecek bir gözleme yapmak için en önemli kısımdır. Çünkü; tarifin büyük bir kısmı gözleme hamurunun hazırlanmasından ibarettir...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hamur İşleri
Tiramisu
Kaşarlı Poğaça
Kolay Pizza
Milföylü Yufka Böreği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024