Değişik Hamur İşleri

Değişik hamur işleri ile sevdiklerinize ve sizi seven konuklarınıza güzel ikramlar hazırlayabilirsiniz. Özellikle klasik tariflerden artık sıkılmış iseniz size önereceğimiz değişik hamur işlerinden gönlünüze yatanı hazırlayıp farklı tarifler deneyebilirsiniz.

Değişik Hamur İşleri


Nokul (Ce
vizli, üzümlü) malzemeleri

  • 3,5 su bardağı un
  • 3,5 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı margarin
  • 3 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
  • 1 tane yumurta akı
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 tane kesme şeker
  • 1,5 fincan bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı kuru maya

İç Malzemesi için

  • 1 fincan toz şeker
  • 1 yemek kaşı Ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı ezme haşhaş
  • 1 fincan kuru üzüm
  • 1 fincan dövülmüş ceviz içi
Üzeri için
  • 1 tane yumurta sarısı
  • Susam
Nokul (Cevizli, üzümlü) Nasıl Yapılır?

Derin bir karıştırma kabı alalım ve içerisine ılık su ile mayayı ilave edip karıştıralım. Mayanın üzerine kesme şekerleri alalım ve eriyene dek parmak uçlarımızla açalım. Ardından mayanın içerisine yumurta akı, un, sıvıyağ, margarin ve toz şekeri ekleyip iyice yoğuralım. Yoğurdumuz hamurun üzerine nemli bir bez örtelim ve 10 dakika kadar dinlenmeye bırakalım. Yeteri sürede dinlenmiş olan hamuru düz bir zeminin üzerine veya tezgâhın üzerine alalım ve 1 cm kalınlığında hamuru açalım. Dikdörtgen şeklinde açtığımız hamurun her tarafına bir fırça yardımıyla sıvıyağ sürelim.
Üzerine de haşhaş sürelim ve toz şeker, üzüm, dövülmüş ceviz serpiştirip rulo şeklinde saralım. Sıkıca sardığımız hamuru biraz çekiştirelim ve uzunlamasına olacak şekilde hafif uzatalım. Ardından üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirelim ve bir bıçak ile 2-3 cm kalınlığında parçalara keselim. Elde ettiğimiz parçaları yağlanmış fırın tepsisinin üzerine dizip 180 derecelik fırına gönderelim ve 25 dakika kadar pişmeye bırakalım. Nokullar piştikten sonra arzuya göre sıcak veya soğuk servis yapılır.

Afiyet olsun.

Üç Renkli Börek malzemeleri
  • 4 tane yufka
  • 3 yemek kaşığı margarin
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Bir çimdik tuz
  • 1 tane yumurta
İç Harcı için
  • 2 tane haşlanmış patates (1 yemek kaşığı ve baharat ilaveli)
  • 1 küçük kâse peynir (Maydanoz ve dereotu ilaveli)
  • 2 tane havuç
Üç Renkli Börek Nasıl Yapılır?

İlk olarak patatesleri haşlayalım ve baharatlar ile karıştırıp harmanlayalım. Ardından üzerine bir yemek kaşığı margarin ekleyelim ve patatesleri püre haline getirelim. Ardından peynirli harcı hazırlamak için peynirleri ayrı bir kâseye boşaltalım ve içerisine ince kıyım yapılmış maydanoz ile dereotunu ilave edip karıştıralım. Son olarak havuçları da rendeleyelim ve tavanın içerisinde azıcık yağ ile pişirelim. Bu arada iç malzemeler hazır hale gelmiştir. Şimdi sırada yufkaları hazırlamak var.

Uygun büyüklükte bir karıştırma kabı alalım ve içerisine yumurta, yoğurt ve yağ ilavesi yapıp karıştıralım. Hazırladığımız bu sıvı karışımdan bir tane yufkanın üzerine sürelim. Islattığımız yufkanın üzerine önceden hazırladığımız peynirli karışımdan koyup rulo şeklinde saralım. Diğer malzemeleri de aynı şekilde sardıktan sonra geride kalan tek yufkayı da aynı şekilde ıslatalım ve önceden sardığımız ruloları içerisine üçgen olacak şekilde ikisi altta birisi üstte dizip saralım. Sardığımız son yufkayı elimiz ile düzeltelim ve buzdolabına kaldırıp 2 saat kadar bekleteli. 2 saatin ardından böreğimizden 3,4 cm kalınlığında parçalar keselim ve fırın tepsisine dizelim. Böreklerimizin en üstüne de kalan harçtan sürelim ve 180 derecelik fırında 25 dakika kadar pişmeye bırakalım. Böreklerimizin yanları kızardıktan sonra sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Kavuk Poğaça malzemeleri
  • 2 tane yumurta
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çimdik şeker
  • 1,5 çay bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı yaş maya
  • 1 fincan sıvıyağ
  • Yeteri kadar un

İç Malzemesi için

  • 1 paket eritilmiş tereyağı veya margarin
  • 1 kâse beyaz peynir
  • Bir tutam maydanoz
Kavuk Poğaça Nasıl Yapılır?

Öncelikle hamuru için geniş bir kabın içerisine mayayı, sütü, tuzu, yumurtayı, şekeri ve sıvıyağı ilave edip karıştıralım. Ardından içerisine unu, azar miktarlarda ekleyelim ve yoğurmaya devam edelim. Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur oluşturduktan sonra hamuru eşit dört parçaya ayıralım. Her bezeyi ayrı, ayrı açalım ve üzerlerine eritilmiş margarinden sürelim. Ardından yağlı yufkaları üst üste koyalım ve tıpkı bohça katlarmış gibi katlayalım. Daha sonra hamuru buzdolabına kaldıralım ve yarım saat kadar bekletelim. Sürenin ardından dolapta bekleyen hamuru çıkartalım ve bir merdane ile tekrar açalım. Açtığımız hamuru yine yağlayalım ve önceden katladığımız gibi katlayalım. Ardından hamuru 1 cm kalınlığında tekrar bir oklava ile açalım ve 1 parmak kalınlığında eşit şeritlere keselim. Kestiğimiz hamurları rulo gibi saralım ve sardığımız ruloların üzerlerin peynirli ve maydanozları karışımdan ilave edelim. Ardından ruloların alt kısmından tutup üzerine doğru kapatalım. Hamurlu kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisine dizelim ve 185 derecelik fırında pişirelim. Fırından çıkınca kavuk poğaçalarımızı sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.
19.01.2024 01:42:32
Değişik Hamur İşleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Değişik Hamur İşleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Değişik Hamur İşleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Hamur İşleri

Hamur işleri, bayanların özel günlerinde, beş çaylarında, çocuklarımıza ya da kendimiz için hazırlayabileceğimiz çoğu zaman sofralarımızın baş tacı yiye...
Devamını Oku

Tiramisu

Tiramisu tarifi evde hazırlanabilecek ve misafirlere ikram edilecek, sunumu ve lezzeti ile harikalar yaratacak tariflerden bir tanesidir....
Devamını Oku

Kolay Pizza

Kolay Pizza, damak tadınıza uygun olarak evinizde bulunan malzemelerle kolaylıkla hazırlayacağınız ve doyumsuz lezzetiyle akıllarda kalacak bir pizza çe...
Devamını Oku

Milföylü Yufka Böreği

Milföylü yufka böreği, Üstü kıtır ve içerisi yumuşacık olan bu börek, puf, puf görüntüsü ile günün kurtarıcısı olarak düşünülebilir. Üstelik hamur açmak...
Devamını Oku

Ekmek Hamuru

Ekmek hamuru evde çocuklarınız için, aileniz için ya da misafirleriniz için dışarıdan aldığınız ekmeklere nazaran daha besleyici bir ekmek yapmanızı sağlayac...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur Tatlıları, birçok değişik çeşidi olan ve şahane lezzetleri bünyesinde barındıran hamur tatlıları ile mutfaklarınızda harikalar yaratarak davet sof...
Devamını Oku

Kurabiye Hamuru

Kurabiye hamuru; kurabiye malzemeler ve hamur malzemelerinin uygun sırayla ve uygun oranlarda karıştırılıp yoğrulmasıyla elde edilir. Diğer hamur türlerinden çok az...
Devamını Oku

Turta Hamuru

Turta hamuru; gerek hazırlanışı gerek şekli itibariyle diğer hamurlardan biraz farklıdır. Zaten işin sonunda poğaça, pizza, bazlama gibi bir hamur işi değil de...
Devamını Oku

Elmalı Turta Hamuru

Elmalı turta, beş çaylarının baş konuğu olan, lezzetinden ve görünümünden dolayı misafirlerin damaklarını şenlendiren mükemmel bir tatlı çeşididir. Şerb...
Devamını Oku

Pasta Hamuru

Pasta hamuru; ev yapımı pastalar için en klasik ve en basit hammaddedir. Birkaç tane tipik malzemenin karıştırılmasıyla elde edilen pasta hamuru, daha sonra fı...
Devamını Oku

Krep Hamuru

Krep hamuru; diğer hamur türlerinden biraz daha farklı, bazı özgün yanları olan bir hamur çeşididir. Hepsinden önce; krep hamurunun kızartılması sonucunda; sab...
Devamını Oku

Şeker Hamuru

Şeker Hamuru, Şeker hamuru furyasını bugünlerde duymuşsunuzdur. Usanmadan, yorulmadan, sorularımıza yanıt veren, bu işi profesyonel olarak yapıp harika sunum...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru

Profiterol hamuru; hazırlaması çok ama çok basit, en sonunda da pastanelerden bilinen güzel profiterol tatlısının elde edildiği bir hamur çeşididir. En büyük a...
Devamını Oku

Hamur Yoğurma

Hamur Yoğurma, Hamur yoğurma biz hanımların marifetli ellerinden olursa, hamur yoğurma mükemmel olur, elleriniz dert görmesin, kıvamını ve özdeşmesini t...
Devamını Oku

Tart Hamuru

Tart hamuru; birçok yönüyle diğerlerinden farklı bir hamur çeşididir. Hem hazırlanış şekli farklıdır hem tarif sonunda aldığı şekil diğer hamurlardan farklıdır, vb....
Devamını Oku

Şeker Hamuru Malzemeleri

Şeker Hamuru Malzemeleri, Şeker hamuru, herkes tarafından çok beğenilecek ve hanımlarımız tarafından yapılacağına inanıyoruz. Çünkü en kolay ve pratik ş...
Devamını Oku

Pasta Şeker Hamuru

Pasta Şeker Hamuru özellikle pastanelerde yapılmış olan figürlü pastalar üzerinde kullanıldığını gördüğümüz bir hamur çeşidi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu...
Devamını Oku

Gözleme Hamuru

Gözleme hamuru; lezzetli ve afiyetle yenecek bir gözleme yapmak için en önemli kısımdır. Çünkü; tarifin büyük bir kısmı gözleme hamurunun hazırlanmasından ibarettir...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hamur İşleri
Tiramisu
Kaşarlı Poğaça
Kolay Pizza
Milföylü Yufka Böreği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024