Çiğ Börek Hamuru

Çiğ börek hamuru; hazırlaması son derece basit ve tarifin sonuna kadar devam edildiğinde epey leziz bir böreğin elde edildiği hamur çeşididir. Diğer hamur çeşitlerinden farklı olarak çiğ börek hamurunda sirke de kullanılır. Ayrıca; marketlerden hazır olarak alınan mayaların da kullanılmasına gerek yoktur. İlk defa deneyeceklere bir rehber olması adına; aşağıda çiğ börek hamuru için gerekli malzemeler ve adım adım çiğ börek hamurunun hazırlanışı yazılmıştır.
Kolay gelsin.

Çiğ börek hamuru için gerekli malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Yarım kiloun
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta

Çiğ börek hamuru nasıl yapılır?

  • Çiğ börek hamuru yapımına geçmeden önce birtakım ön hazırlıkların yapılarak; malzemelerin ve ortamın çiğ börek hamuru hazırlamaya uygun bir hale sokulması gereklidir. Malzemeler arasından öncelikle un hazırlanmalıdır. Bunun için; yarım kilo un kullanılmadan önce mutlaka elekten geçirilmeli ve çiğ börek hamuru için uygun kıvama getirilmelidir. Un; kesinlikle paketten çıkarıldığı gibi kullanılmamalıdır. Unun yanı sıra 1 su bardağı suyun da uygun sıcaklığa getirilmesi gereklidir. Şurası kesindir ki; soğuk su, çiğ börek hamuruna bir katkı sağlamayacaktır. Bu yüzden; kullanılacak olan suyun sıcaklığı; oda sıcaklığından aşağı düşmemelidir. Ayrıca; çiğ börek hamurunu yoğurmaya uygun plastik bir kap ile karıştırma işlemi için de tahta bir kaşık şimdiden hazır edilmelidir.
  • Hazırlıklar yapıldıktan sonra çiğ börek hamuru tarifine başlanabilir. İlk olarak yoğurma işlemi için ayrılan kaba 1 su bardağı ılıtılmış su eklenir. Hemen ardından 2 yemek kaşığı sirke ile 2 çay kaşığı tuz da bu suyla karıştırılır ve tahta kaşık yardımıyla homojen bir görünüm almaları sağlanır.
  • Bu üç malzeme karıştırıldıktan sonra; 1 yemek kaşığı yoğurt ile 1 adet yumurta da aynı kaba eklenir ve tahta kaşıkla karıştırma işlemine devam edilir.
  • Tüm malzemeler karıştırıldıktan sonra; sıra çiğ börek hamuru için en önemli kısma, un eklemeye gelmiştir. Un; çiğ börek hamurunu katılaştırıp istenen kıvamı almasını sağlayan malzeme olduğu için, tamamı boca edilmeden azar azar kullanılmalıdır. Böylece; çiğ börek hamuru için gerekli olan en ideal kıvam rahatlıkla bulunabilecektir. Öncelikle; unun 100 gram kadarı bırakılır ve geri kalanı yoğurma kabına dökülür. Artık çiğ börek hamuru tahta kaşıkla değil; elle yoğrulmaya başlanabilir. Eklenen bu un; çiğ börek hamurunu yoğrulabilecek kadar katılaştıracak fakat yeterli kıvamı veremeyecektir. Bundan sonrasında; kalan 100 gram un tutam tutam kaba eklenir, bir taraftan da yoğrularak yavaş yavaş çiğ börek hamurunu katılaştırması sağlanır. Sonuçta da ideal çiğ börek hamuru elde edilmiş olur.
  • Bu şekilde hazırlanan çiğ börek hamuru; içinde bulunduğu kabın üzeri bir örtü, naylon, vs. İle kapatılarak dinlenmeye bırakılır ve mayalanıp boyutları iki katına çıkıncaya kadar kapalı bir şekilde bekletilir.
  • Yeterli bir süre beklendikten sonra çiğ börek hamuru tamamlanmış olacaktır. Börek hazırlama tercihlerine göre sonraki adımlarda kullanılabilir.
20.01.2024 04:29:00
Çiğ Börek Hamuru ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Çiğ Börek Hamuru Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Çiğ Börek Hamuru"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Hamur İşleri

Hamur işleri, bayanların özel günlerinde, beş çaylarında, çocuklarımıza ya da kendimiz için hazırlayabileceğimiz çoğu zaman sofralarımızın baş tacı yiye...
Devamını Oku

Tiramisu

Tiramisu tarifi evde hazırlanabilecek ve misafirlere ikram edilecek, sunumu ve lezzeti ile harikalar yaratacak tariflerden bir tanesidir....
Devamını Oku

Kolay Pizza

Kolay Pizza, damak tadınıza uygun olarak evinizde bulunan malzemelerle kolaylıkla hazırlayacağınız ve doyumsuz lezzetiyle akıllarda kalacak bir pizza çe...
Devamını Oku

Milföylü Yufka Böreği

Milföylü yufka böreği, Üstü kıtır ve içerisi yumuşacık olan bu börek, puf, puf görüntüsü ile günün kurtarıcısı olarak düşünülebilir. Üstelik hamur açmak...
Devamını Oku

Ekmek Hamuru

Ekmek hamuru evde çocuklarınız için, aileniz için ya da misafirleriniz için dışarıdan aldığınız ekmeklere nazaran daha besleyici bir ekmek yapmanızı sağlayac...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur Tatlıları, birçok değişik çeşidi olan ve şahane lezzetleri bünyesinde barındıran hamur tatlıları ile mutfaklarınızda harikalar yaratarak davet sof...
Devamını Oku

Kurabiye Hamuru

Kurabiye hamuru; kurabiye malzemeler ve hamur malzemelerinin uygun sırayla ve uygun oranlarda karıştırılıp yoğrulmasıyla elde edilir. Diğer hamur türlerinden çok az...
Devamını Oku

Turta Hamuru

Turta hamuru; gerek hazırlanışı gerek şekli itibariyle diğer hamurlardan biraz farklıdır. Zaten işin sonunda poğaça, pizza, bazlama gibi bir hamur işi değil de...
Devamını Oku

Elmalı Turta Hamuru

Elmalı turta, beş çaylarının baş konuğu olan, lezzetinden ve görünümünden dolayı misafirlerin damaklarını şenlendiren mükemmel bir tatlı çeşididir. Şerb...
Devamını Oku

Pasta Hamuru

Pasta hamuru; ev yapımı pastalar için en klasik ve en basit hammaddedir. Birkaç tane tipik malzemenin karıştırılmasıyla elde edilen pasta hamuru, daha sonra fı...
Devamını Oku

Krep Hamuru

Krep hamuru; diğer hamur türlerinden biraz daha farklı, bazı özgün yanları olan bir hamur çeşididir. Hepsinden önce; krep hamurunun kızartılması sonucunda; sab...
Devamını Oku

Şeker Hamuru

Şeker Hamuru, Şeker hamuru furyasını bugünlerde duymuşsunuzdur. Usanmadan, yorulmadan, sorularımıza yanıt veren, bu işi profesyonel olarak yapıp harika sunum...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru

Profiterol hamuru; hazırlaması çok ama çok basit, en sonunda da pastanelerden bilinen güzel profiterol tatlısının elde edildiği bir hamur çeşididir. En büyük a...
Devamını Oku

Hamur Yoğurma

Hamur Yoğurma, Hamur yoğurma biz hanımların marifetli ellerinden olursa, hamur yoğurma mükemmel olur, elleriniz dert görmesin, kıvamını ve özdeşmesini t...
Devamını Oku

Tart Hamuru

Tart hamuru; birçok yönüyle diğerlerinden farklı bir hamur çeşididir. Hem hazırlanış şekli farklıdır hem tarif sonunda aldığı şekil diğer hamurlardan farklıdır, vb....
Devamını Oku

Şeker Hamuru Malzemeleri

Şeker Hamuru Malzemeleri, Şeker hamuru, herkes tarafından çok beğenilecek ve hanımlarımız tarafından yapılacağına inanıyoruz. Çünkü en kolay ve pratik ş...
Devamını Oku

Pasta Şeker Hamuru

Pasta Şeker Hamuru özellikle pastanelerde yapılmış olan figürlü pastalar üzerinde kullanıldığını gördüğümüz bir hamur çeşidi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu...
Devamını Oku

Gözleme Hamuru

Gözleme hamuru; lezzetli ve afiyetle yenecek bir gözleme yapmak için en önemli kısımdır. Çünkü; tarifin büyük bir kısmı gözleme hamurunun hazırlanmasından ibarettir...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hamur İşleri
Tiramisu
Kaşarlı Poğaça
Kolay Pizza
Milföylü Yufka Böreği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024