Pasta Hamuru

Pasta hamuru; ev yapımı pastalar için en klasik ve en basit hammaddedir. Birkaç tane tipik malzemenin karıştırılmasıyla elde edilen pasta hamuru, daha sonra fırında pişmeye bırakılır ve kek kıvamında bir pasta temeli elde edilir. Sonradan tamamen isteğe ve tercihe bağlı olarak bu pişmiş pasta hamuru kremalarla, vs. Tatlarla süslenir ve gerçek bir pastaya dönüştürülür fakat işin o kısmı, bu yazının konusu değildir.
Bu yazıda; ilk defa evde kendi pastasını yapmak isteyenler için; pasta hamuru tarifinin adım adım uygulanışı ve pasta hamuru tarifi için gerekli malzemeler genel hatlarıyla yazılmıştır. Kolay gelsin.

Pasta hamuru için gerekli malzemeler

  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,75 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Pasta hamuru tarifi nasıl yapılır?

  • Pasta hamuru yapımına başlamadan önce bazı ön hazırlıkların yapılması ve malzemeler ile ortamın pasta hamuru tarifine uygun bir hale sokulmasında yarar vardır. Öncelikle 1,75 su bardağı unun kullanılmadan önce mutlaka elekten geçirilmesi ve bu şekilde kullanılması gereklidir. Un; asla kabından çıktığı gibi öylece kullanılmamalıdır. Ayrıca; pasta hamuru malzemelerinin karıştırılıp son halinin verilmesi ve fırında pişirilmesi için bir borcam, kalıp, vs. Edinilmelidir. Bir de elde edilecek karışımlar için uygun derinlikte bir kap gereklidir. Lazım olma ihtimaline karşı da bir kaşık, spatula, vs.
    Gerecin bulunmasında yarar vardır.
  • Hazırlıkla tamamlandıktan sonra pasta hamuru yapımına başlanabilir. İlk olarak; karışım kabında yumurta ile şeker karıştırılır ve bu karışım iyice homojen oluncaya kadar beklenir. Daha sonra aynı karışıma sırasıyla 1,75 su bardağı un, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu eklenir. Bu malzemeler tamamen özleşinceye ve homojen görüntü alıncaya kadar karıştırılır. Malzemeler tamamen karıştığında pasta hamuru da hazır edilmiş olacaktır. Dolayısıyla tarifte sonraki aşamalara geçilebilir.
  • Hazırlanan karışım; fırına verilmek üzere ayarlanan kabın içine dökülür. Her kısımda yüksekliğinin eşit olması sağlanan pasta hamurunun üzeri de bir kaşık, spatula, vs. Gereç ile düzleştirilir ve pasta hamuru bu şekilde fırına verilir. Pasta hamurunun fırında pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi uygulanabilir. (Pasta hamuru pişmişse kürdan temiz olarak geri çıkacaktır).
  • Pasta hamuru fırında yeterince piştikten sonra alınıp soğuması için bekletilir. Sonra da elde edilmek istenen pasta tarifi ne ise ona göre kullanılır.
19.01.2024 21:25:19
Pasta Hamuru ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Pasta Hamuru Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Pasta Hamuru"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Hamur İşleri

Hamur işleri, bayanların özel günlerinde, beş çaylarında, çocuklarımıza ya da kendimiz için hazırlayabileceğimiz çoğu zaman sofralarımızın baş tacı yiye...
Devamını Oku

Tiramisu

Tiramisu tarifi evde hazırlanabilecek ve misafirlere ikram edilecek, sunumu ve lezzeti ile harikalar yaratacak tariflerden bir tanesidir....
Devamını Oku

Kolay Pizza

Kolay Pizza, damak tadınıza uygun olarak evinizde bulunan malzemelerle kolaylıkla hazırlayacağınız ve doyumsuz lezzetiyle akıllarda kalacak bir pizza çe...
Devamını Oku

Milföylü Yufka Böreği

Milföylü yufka böreği, Üstü kıtır ve içerisi yumuşacık olan bu börek, puf, puf görüntüsü ile günün kurtarıcısı olarak düşünülebilir. Üstelik hamur açmak...
Devamını Oku

Ekmek Hamuru

Ekmek hamuru evde çocuklarınız için, aileniz için ya da misafirleriniz için dışarıdan aldığınız ekmeklere nazaran daha besleyici bir ekmek yapmanızı sağlayac...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur Tatlıları, birçok değişik çeşidi olan ve şahane lezzetleri bünyesinde barındıran hamur tatlıları ile mutfaklarınızda harikalar yaratarak davet sof...
Devamını Oku

Kurabiye Hamuru

Kurabiye hamuru; kurabiye malzemeler ve hamur malzemelerinin uygun sırayla ve uygun oranlarda karıştırılıp yoğrulmasıyla elde edilir. Diğer hamur türlerinden çok az...
Devamını Oku

Turta Hamuru

Turta hamuru; gerek hazırlanışı gerek şekli itibariyle diğer hamurlardan biraz farklıdır. Zaten işin sonunda poğaça, pizza, bazlama gibi bir hamur işi değil de...
Devamını Oku

Elmalı Turta Hamuru

Elmalı turta, beş çaylarının baş konuğu olan, lezzetinden ve görünümünden dolayı misafirlerin damaklarını şenlendiren mükemmel bir tatlı çeşididir. Şerb...
Devamını Oku

Krep Hamuru

Krep hamuru; diğer hamur türlerinden biraz daha farklı, bazı özgün yanları olan bir hamur çeşididir. Hepsinden önce; krep hamurunun kızartılması sonucunda; sab...
Devamını Oku

Şeker Hamuru

Şeker Hamuru, Şeker hamuru furyasını bugünlerde duymuşsunuzdur. Usanmadan, yorulmadan, sorularımıza yanıt veren, bu işi profesyonel olarak yapıp harika sunum...
Devamını Oku

Profiterol Hamuru

Profiterol hamuru; hazırlaması çok ama çok basit, en sonunda da pastanelerden bilinen güzel profiterol tatlısının elde edildiği bir hamur çeşididir. En büyük a...
Devamını Oku

Hamur Yoğurma

Hamur Yoğurma, Hamur yoğurma biz hanımların marifetli ellerinden olursa, hamur yoğurma mükemmel olur, elleriniz dert görmesin, kıvamını ve özdeşmesini t...
Devamını Oku

Tart Hamuru

Tart hamuru; birçok yönüyle diğerlerinden farklı bir hamur çeşididir. Hem hazırlanış şekli farklıdır hem tarif sonunda aldığı şekil diğer hamurlardan farklıdır, vb....
Devamını Oku

Şeker Hamuru Malzemeleri

Şeker Hamuru Malzemeleri, Şeker hamuru, herkes tarafından çok beğenilecek ve hanımlarımız tarafından yapılacağına inanıyoruz. Çünkü en kolay ve pratik ş...
Devamını Oku

Pasta Şeker Hamuru

Pasta Şeker Hamuru özellikle pastanelerde yapılmış olan figürlü pastalar üzerinde kullanıldığını gördüğümüz bir hamur çeşidi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu...
Devamını Oku

Gözleme Hamuru

Gözleme hamuru; lezzetli ve afiyetle yenecek bir gözleme yapmak için en önemli kısımdır. Çünkü; tarifin büyük bir kısmı gözleme hamurunun hazırlanmasından ibarettir...
Devamını Oku

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır, Ekmek kadayıfı güzel yurdumuzda hemen hemen herkesin çok sevdiğinden emin olduğumuz ve de genellikle hazır alınıp t...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hamur İşleri
Tiramisu
Kaşarlı Poğaça
Kolay Pizza
Milföylü Yufka Böreği
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024