{ "title": "Tiramisu", "image": "https://www.hamurisleri.gen.tr/images/tiramisu(1).jpg", "date": "19.01.2024 16:54:02", "author": "Civanbaht", "article": [ { "article": "
Tiramisu tarifi evde hazırlanabilecek ve misafirlere ikram edilecek, sunumu ve lezzeti ile harikalar yaratacak tariflerden bir tanesidir.

Tiramisu Malzemeleri
Tiramisu Nasıl Yapılır?

Tiramisu için kullanılacak bütün malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edilmelidir. 4 tane yumurta sarısını ve beyazını birbirinden ayırın ve yumurtaların sarısını derin bir çırpma kabının içine alın. Yumurta sarılarının üzerine 1 çay bardağı toz şekeri ekleyerek çırpma teli ile 3 - 4 dakika kadar çırpın. Daha sonra üzerine labne peyniri ekleyin ve malzemeler birbiri ile karışana ve kıvam alana kadar çırpmaya devam edin.

Diğer yandan sarılarından ayırdığınız yumurtaların beyazını çukur bir kâsenin içine alın ve mikser ile kar haline gelene kadar çırpın. Çırpma kasesinin içine 2 çorba kaşığı toz şeker ekleyerek çırpmaya devam edin. Kıvam alan yumurta aklarını, yumurta sarısının bulunduğu karışıma ilave edin. Yumurtaların kabarıklığını yitirmemesi için bir kaşık yardımı ile hafif bir şekilde karıştırın.

Tiramisu için gerekli malzeme hazırlandıktan sonra, 1 su bardağı neskafeyi çukur bir kabın içine alın ve kedidili bisküvileri neskafeye bulayarak orta büyüklükte bir tepsiye sıralayın. Bütün kedidili bisküvileri aynı işlemden geçirdikten sonra daha önce hazırladığınız harcı kaşık yardımı ile kedidili bisküvilerin üzerine sürün. Birinci katı tamamladıktan sonra bisküvilerin üzerine kakao serpin. Tiramisu üç kat olana kadar aynı işlemi tekrarlayın. En üst kata yine kakao serperek tiramisuyu birkaç saat buzdolabında dinlendirin. Artık tiramisu servis için hazır, arzuya göre dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }