{ "title": "Şeker Hamuru Malzemeleri", "image": "https://www.hamurisleri.gen.tr/images/seker-hamuru-malzemeleri.jpg", "date": "20.01.2024 14:14:08", "author": "Şirin", "article": [ { "article": "
Şeker Hamuru Malzemeleri, Şeker hamuru, herkes tarafından çok beğenilecek ve hanımlarımız tarafından yapılacağına inanıyoruz. Çünkü en kolay ve pratik şeker hamuru budur. Şeker hamuru, kurabiye yapımında, pasta süslemelerinde vazgeçilmezlerin içindedir. Pastanede gördüğünüz tatlıların lezzetini ve görselliğini yaratmak istiyorsanız, şeker hamuru yapımını öğrenmekte siz hanımlara fayda katacaktır. Özellikle en çok pasta süslemesinde kullanılan şeker hamuru, o şirin şirin figürler, şekilli desenler, mis kokan çiçekler hep o şeker hamuruyla yapılır. Ayrıca pastayı daha pratik şekilde olmasını isterseniz, pastanızı direk şeker hamuruyla kaplayıp çok güzel ve farklı pastane usulü de bir pasta oluşturabilirsiniz. Şeker hamurunu pasta malzemeleri satan dükkanlarda kolaylıkla bulabilirsiniz. İhtiyaç duyulan malzemeleri temin ederek ve bazen aksi durumlarda şeker hamurunu bulamayanlar için ya da evinde kendi yapmak isteyen hanımlara özel şeker hamurumuzun tarifini sunalım. Buyurun hazırlığımıza başlayalım.

Şeker Hamuru Malzemeleri

Malzemeleri
Şeker Hamuru İçin Jelatinsiz
Yapılışı;
İlk önce şeker hamurumuzun yapılışında pasta hazırlayıp üzerini kaplama yapabiliriz. Toz jelatini soğuk su ile eritelim. Ardından biraz ısıtalım. Yine pudra şekerimizi ve diğer kalan malzemelerimizi ekleyip karıştıralım. Sonra yoğuralım. Çokça yoğurma yapmadan hamurumuza gıda boyasını da ekleyip renklendirelim. Gıda boyasını az çay kaşığımızın ucuyla olacak şekilde eklersek kâfi gelecektir. Bu yaptığımız hamurumuzdan çiçekler ve değişik desenler yapabilirsiniz.

Diğer şeker hamur tarifi için; Başlarken yoğurma kabımızın içine glikozu ve yumurtayı içine döküp karıştıralım. İçine pudra şekerini de ekleyip bir spatula yardımı ile karıştıralım. Bu işlemden sonra elimizle tezgâhımızın üzerine pudra şekerimizi serperek yoğuralım. Hamurumuzu açabilmek için pudra şekerimizi kullanabiliriz. Streç Filmle de hamurumuzu kaplayıp normal oda sıcaklığında muhafaza edebiliriz. Buzdolabına asla koymayın. Bunun nedeni soğuktan kuruyacaktır. Aşırı sıcakta olursa da eriyecektir. Pasta yapacağınız esnada 2-3 gün içerisinde tüketilmesini öneririz.

Afiyet olsun.
" } ] }