{ "title": "Şeker Hamurlu Pasta", "image": "https://www.hamurisleri.gen.tr/images/seker-hamurlu-pasta(1).JPG", "date": "20.01.2024 07:15:34", "author": "Mükrim", "article": [ { "article": "
Şeker Hamurlu Pasta, farklı lezzetler arayalar için mükemmel bir pasta çeşidi olan şeker hamurlu pastamızın hazırlanışı da oldukça basit ve zaman almayan bir pasta olarak tercih edilebilen bu mükemmel pastayı özel günleriniz de çocuklarınızın doğum günlerinde ve canınız pasta çektiği zamanlarda hazırlayarak sevdiklerinizle birlikte damaklarınızı tatlandırabilirsiniz.

Şeker Hamurlu Pasta İçin Gerekli Malzemeleri

Pandispanyası için
Ganaj Krema için
Kaplamak için
Şeker Hamurlu Pasta Nasıl Yapılır?

Şeker hamurlupastamın yapımına öncelikle pandispanyasını hazırlayarak başlayalım. Karıştırma kabımıza ilk olarak 5 adet yumurtayı kırdıktan sonra üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave ederek mikserin yüksek hızında 3-4 dakika kadar yumurta ve şeker karışımı köpük, köpük kar şekline gelene kadar çırpalım. Kar haline gelen karışımın üzerine bir kabın içine 1 su bardağı un,1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı eleyerek ilave edelim. Ardından unlu karışımı bir kaşık yardımıyla kaşık kaşık şekerli karışımın üzerine ilave ederek karışımı söndürmeden karıştırarak kıvam alana kadar hafifçe çırpalım. Kelepçeli kek kalıbımızı önce iyice yağladıktan sonra üzerine un serpiştirdikten sonra hazırladığımız pandispanya hamurunu kalıba dökerek yayalım. Ardından fırınımızı 170 derecede önceden ısıtarak kalıbı fırına verelim ve yarım saat kadar kekimiz kabarıp kızarıncaya kadar pişirelim.

Daha sonra ganaj kremayı hazırlamak için bir tencereye 400 ml kremayı ilave ederek kaynama noktasına gelene kadar pişirelim. Kaynama noktasına gelen kremanın üzerine 400 gr kuvertür çikolatayı parçalayarak ekleyelim ve çikolata eriyinceye kadar beklettikten sonra karıştırarak kremayı ocaktan alalım. Kreme ılıdıktan sonra karıştırarak buzdolabına alalım ve yaklaşık olarak 2 saat kadar buzdolabında bekleterek buzdolabından alarak kremayı iyice çırpalım. Ardından kelepçeli kalıpta pişirerek soğumaya bıraktığımız kekimizi kalıptan çıkartarak keskin bir bıçak yardımıyla tam ortasından iki eşit parçaya bölelim. Kestiğimiz kekin ilk parçasını 1 su bardağı soğuk sütün içine 2 çorba kaşığı toz şeker ekleyip karıştırarak şekerin erimesini sağladıktan sonra şekerli karışımdan serpiştirerek ıslatalım.

Ardından hazırladığımız ganaj kremanın bir kısmını ıslatılmış kekin üzerine yayarak sürdükten sonra üzerine dilediğiniz meyve dilimlerinden örneğin çilek, kivi, muz ve vişne parçacıkları yerleştirelim. Diğer kekimizi de sütlü karışımla ıslattıktan sonra krema sürdüğümüz kekin üzerine düzgün bir şekilde kapatalım. Üzerini ve yan kısımlarını tamamen ganaj kremayla sıvadıktan sonra pastamızı buzdolabına koyarak en az 2-3 saat bekleterek dinlendirelim. Pastamızı şeker hamuruyla kaplamak için Yaklaşık olarak yarım kg istediğiniz renkteki şeker hamurunu pudra şekeri serpiştirilmiş tezgâhımıza alarak oklava yardımıyla pastamızın üzerini ve kenarlarını tamamen kaplayacak büyüklükte açalım.

Ardından buzdolabında bekleterek kremasının iyice sertleşmesini sağladığımız pastamızı dolaptan çıkartarak pastamızı kaplayacak büyüklükte açtığımız şeker hamurunu alarak düzgün bir şekilde yerleştirerek şeker hamurunun pastamızın üzerinden taşan kısımlarını keserek alalım. Hazır hale gelen şeker hamurlu pastamızın üzerini süslemek için yine şeker hamuru kullanarak ve arzuya göre şekilli kalıplarla kesilen şeker hamurlarıyla süsledikten sonra pastamızı tekrar buzdolabına alalım ve yaklaşık olarak 4-5 saat kadar bekletip dilimleyerek servise sunalım.

Afiyet olsun.
" } ] }