{ "title": "Pizza Hamuru", "image": "https://www.hamurisleri.gen.tr/images/pizza-hamuru(1).JPG", "date": "19.01.2024 23:57:00", "author": "Ahsen", "article": [ { "article": "
Pizza hamuru güzel bir pizza yemek için, özenle yapılmalıdır. Hazırlanan hamurun içeriğinden, kalınlığına kadar düzgün ayarlanmalıdır. Hazırlanan hamurun düzgün mayalanması gerekir. Aksi takdirde pişme sırasında aşırı kabararak ya da çökerek hayal kırıklıkları yaşayabilirsiniz. Öncelikle taze ürünleri kullanmanızı tavsiye ederiz.

Hazırlayacağınız malzemeleri 10-12 dakika kadar yoğurmanız gerekir. Çok fazla hamuru yoğurmanız önerilmez. Hamur bu süre içerisinde pürüzsüz bir kıvam alacaktır. Bu sizin güzel bir pizza hazırlamanızda yardımcı olacaktır. Hamurunuzu yoğurduktan sonra şekillendirerek, üzerini yağlayınız. Üzerine kapatarak buzdolabında ya da soğuk bir yerde mayalanmaya bırakın. Mayalanma süreci bir güne kadar uzayabilir. Bu süreçleri tamamladıktan sonra, hamurunuzu pizza yapımında kullanabilirsiniz. Sizlere vereceğimiz ölçülerde hazırlayacağınız pizzayı afiyetle yiyebilirsiniz.

Pizza hamuru için gerekli malzemeler
Hamurunuzu yukarıda anlattığımız şekilde yoğurarak, buzdolabında dinlenmeye ve mayalanmaya bırakabilirsiniz. Yoğurduğunuz hamur iki katına ulaştığında pizza yapımı için kullanabilirsiniz. Bu ölçü yaklaşık olarak 30 santimetre çapındaki bir tepsi için uygun olacaktır. Hazırlayacağınız pizza da güzel neticeler almanız dileğiyle.

Afiyet olsun.
" } ] }