{ "title": "Pide Hamuru", "image": "https://www.hamurisleri.gen.tr/images/pide-hamuru.jpg", "date": "19.01.2024 22:47:41", "author": "Rahdan", "article": [ { "article": "
Pide hamuru; gereken malzemeleri ve hazırlanışı itibariyle diğer hamurlardan pek de farkı olmayan, neredeyse ortak bir hamur türüdür. Zaten aşağıda anlatılan pide hamurunu hazırlayarak pide değil de poğaça, pizza, vs. Hamur işi yemekler yapılsa dahi, tatları gayet normal ve tüketilebilir durumda olacaktır. Yani; bu tarif özellikle pide hamuru olarak verilse de sadece pide için kullanılabilir diye bir kural yoktur.

Tüm bu ortak noktalarından dolayı; hamur yoğurma konusunda tecrübeli olan birisi, pide hamuru hazırlamakta da hiç zorlanmayacaktır. İlk defa deneyenler de bir iki denemeden sonra doğru malzeme oranlarını tutturarak kısa sürede kolayca istenen pide hamurunu elde edecektir. Yazının devamında da özellikle ilk defa deneyecek olanlar için pide hamurunun adım adım hazırlanışı ve pide hamuru için gerekli malzemeler yazılmıştır.

Pide hamuru hazırlamak için gerekli malzemeler
NOT: Yukarıda verilen malzemeler sadece pide hamuru içindir. Yani; hangi çeşit hazırlanıyor olursa olsun, tarifin ilk aşamasında mutlaka bu pide hamurunun hazırlanması gereklidir. Tam pide tarifleri içinse; pide hamuru değil de direkt pide çeşitlerinin tarifinin bulunduğu yazılar incelenebilir. Aynı zamanda pide hamuru olarak hazırlanacak bu hamur; poğaça, pizza, ekmek, vs. Birçok hamur işi yemeğin yapımında da kullanılabilir.

Pide hamuru nasıl yapılır?
" } ] }