{ "title": "Pasta Şeker Hamuru", "image": "https://www.hamurisleri.gen.tr/images/pasta-seker-hamuru.JPG", "date": "19.01.2024 10:05:21", "author": "Gökçen", "article": [ { "article": "Pasta Şeker Hamuru özellikle pastanelerde yapılmış olan figürlü pastalar üzerinde kullanıldığını gördüğümüz bir hamur çeşidi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu hamur çeşidi ile pastalara şekil vermek hem daha kolay olduğundan hem de bu şekilde hazırlanan pastaların görsel zenginliğe sahip olması nedeniyle tercih edildiğini görebilmek mümkündür.

Pasta Şeker Hamuru İçin Gerekli Malzemeleri
Pasta Şeker Hamuru Nasıl Yapılır?

Öncelikle 4 yemek kaşığı suyu ısıya dayanıklı bir kabın içine koyuyor ve ardından toz jelatini bu suya ekliyoruz. Toz jelatinin biraz şişmesini bekledikten sonra tamamen eriyebilmesi için benmari usulü eritmemiz gerekecek. Bu sebeple öncelikle ocağımız yeterli miktarda suyu tencereye koyarak kaynatmaya başlıyoruz. Suyun miktarını ayarlarken toz jelatinimizin bulunduğu kabı göz önünde bulundurmanız gerekir, çünkü benmari usulünde eritme yaparken kabımızın bu suya değmemesi gerekmektedir. Rahat bir kullanım için de eritme kabımızı tencere üzerine bırakıp rahatlıkla hareket edebilmemiz gerekmektedir. Su buharı sayesinde eriyen toz jelatinimizin üzerine glikozumuzu da ekliyoruz. Sürekli olarak karıştırarak toz jelatin ve glikozun erimesini sağlıyoruz. Tamamen eriyen ve akışkan bir hal alan karışımımızı ocaktan alıyoruz.

Pudra şekerimizi karıştırma kabının içine alıyoruz ve ortasını açıyoruz. Erittiğimiz toz jelatin ve glikoz karışımını pudra şekerinin ortasına döküyoruz. Karışım sıcak olduğundan öncelikle spatula ya da kaşık yardımıyla karıştırıyoruz, daha sonra tamamen bir hamur haline getirebilmek için elimizle yoğurmaya başlıyoruz. Elimize yapışmayacak hale gelene kadar yoğurduktan sonra isteğe bağlı olarak tylose-c'yi de ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz. Daha sonra hazırladığımız pasta şeker hamuru hava almasın diye jelatinle sararak bir gün serin bir yerde bekletiyoruz.

Hamurunuzu jel gıda boyası kullanarak renklendirebilmeniz mümkündür. Bunu yaparken küçük parçalar halinde yapmanız önem taşır. Çünkü küçük parçaları boyayarak daha büyük bir parçayı renklendirmek daha kolay olacaktır. Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı gıda boyaları üç şekilde bulunmaktadır. Toz halinde bulunanlar hamura tam anlamıyla nüfus edemeyebilmektedir, sıvı olanlar ise hamurunuzun kıvamını bozabilmektedir. Bu sebeple en iyisi jel boya kullanmak olacaktır. Bunu yaparken hamurunuza direk boya dökmeniz yanlış olacaktır.

Renklendirilmiş hamurunuzu kurabiye hamuru açar gibi merdane yardımıyla açtıktan sonra pastanızın şekline göre kalıplaştırabilirsiniz. Dilerseniz kurabiye kalıpları kullanarak pastanızın üzerine farklı şekiller halinde yerleştirebilirsiniz. Bu hamurları kurabiyelerinizi süslemek için de kullanabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }