{ "title": "Pandispanya Hamuru", "image": "https://www.hamurisleri.gen.tr/images/pandispanya-hamuru.jpg", "date": "20.01.2024 17:04:30", "author": "Abdülkayyum", "article": [ { "article": "Pandispanya hamuru özellikle pasta yapımı için en önemli noktalardan biridir. Her ne kadar marketlerde hazır olarak satılan pandispanya kekleri bulunuyor olsa da elde hazırlanmış olan ile hazır olarak alınmış olan kek arasında dağlar kadar fark bulunmaktadır. Pek çok kişi zor geldiğini düşündüğünden ya da hamurunu hazırlama konusunda vakit kaybedeceğini düşündüğünden hazır kekler alabilmektedir. Ancak evde yapacağınız pandispanya yani pasta keki daha sağlıklı ve kesinlikle daha leziz olacaktır. Üstelik bu şekilde hazırlamış olduğunuz pastalar hazırladığınız kişiler için de daha özel olacaktır. Bu yüzden özel günlerinizde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bu hamur ile sevdiğiniz meyvelere ve diğer unsurlara sahip bir pasta hazırlamanız daha iyi olacaktır.

Pandispanya Hamuru Malzemeleri
Pandispanya Hamuru Nasıl Yapılır?

Karıştırma kabımızı alıyoruz. Üzerine eleğimizi koyuyoruz. Eleğimizin içine kabartma tozunu ve unumuzu koyarak elekten geçirip karıştırma kabımıza alıyoruz. Bir kenarda da başka bir kabın içine kırdığımız yumurtaların hem sarısını hem de beyazını alıyoruz. İçine şeker ve vanilya da ekledikten sonra eğer mikseriniz varsa 15 dakika boyunca köpüklenene kadar çırpıyoruz. Eğer mikseriniz yoksa da çatal yardımıyla ya da el çırpıcısıyla köpüklendiğinden emin olana kadar çırpın. Bu sırada rengi de beyazımsı olacaktır. Daha sonra bu karışımın içine kabartma tozu bulunan unumuzu da ekleyerek tahta kaşık yardımı ile düzgün bir hamur elde edene kadar karıştırın. Bu karışım tıpkı kek hazırlarken hazırlamış olduğunuz hamur gibi bir kıvama sahip olmalıdır.

Hazırladığımız hamuru çapı yaklaşık olarak 22-24 cm olan bir kelepçeli kalıba dökün. 180 derecede bulunan ve daha önceden ısıtılmış olan fırına koyduğumuz kek yaklaşık 15 dakika sonra istediğimiz gibi pişecektir. Fırından çıkardıktan sonra pasta tabanı olarak kullanmak için hazırladığınız keki enine şekilde keserek üç parça elde edin. Eğer çok büyük çaplı bir kalıpta pişirdiyseniz kekinizi iki parçaya da bölebilirsiniz. Bundan sonra Pandispanya hamuru ile elde etmiş olduğunuz keki kullanarak dilerseniz meyveli dilerseniz çikolatalı pastalar hazırlayabilirsiniz. Eğer pastanızı çikolatalı yapmak istiyorsanız hamurunuzu hazırlarken arzunuza göre bir kaşık ya da iki kaşık kakao kullanabilirsiniz. Kekinizin kıvamı bozulmasın diye kakaolu yapacaksanız içine kakao koyduğunuz kadar süt de koyabilirsiniz. Ancak bu malzemeleri yumurta, şeker ve vanilya ile karıştırmayı unutmayın.

Afiyet olsun.
" } ] }