{ "title": "Milföylü Yufka Böreği", "image": "https://www.hamurisleri.gen.tr/images/milyoflu-yufka-boregi(1).JPG", "date": "20.01.2024 05:47:59", "author": "Talu", "article": [ { "article": "
Milföylü yufka böreği, Üstü kıtır ve içerisi yumuşacık olan bu börek, puf, puf görüntüsü ile günün kurtarıcısı olarak düşünülebilir. Üstelik hamur açmak gibi zahmetler de bulunmadan lezzeti kolayca yakalayabileceğiniz bir tariftir. İsterseniz milföylü yufka böreğini hazır hale getirdikten sonra, dondurucuya gönderip, çat kapı gelen misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz.

Milföylü yufka böreği malzemeleri
Milföylü yufka böreği nasıl yapılır?

İlk olarak işleme başlarken 4 parça milföyü böreği pişireceğiniz tepsinin ebadına göre merdane ile fazla inceltmeden açalım. Ardından açılan milföyleri yağladığımız veya yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisinin tabanına dizelim. Eğer milföylü yufkaböreğini, kalın seviyor iseniz fırın tepsinin ebadını biraz küçük kullanabilirsiniz.

Yumurta, yağ, süt ve sodayı karıştırma kabının içerisine alıp bir çırpıcı veya çatal yardımı ile çırpalım. Yufkanın bir tanesini sıvı halde bekleyen karışımın içerisine alıp ıslatalım. Tepsiye dizdiğimiz açılmış milföyün üzerine ıslak yufkayı serelim.

İki çeşit peyniri bir kâsenin içerisinde karıştırıp, yufkanın üzerine serpiştirelim. Kalan diğer yufkayı da sıvı karışımın içerisinde iyice ıslatalım ve peynirlerin üstüne kırıştırılmış halde yerleştirelim. Geride kalan dört parça milföy hamurunu da ilk seferinde uyguladığımız gibi açalım ve tepsinin en üst katmanını oluşturacak şekilde yerleştirelim. Keskin bir bıçak vasıtasıyla böreği ister kareler halinde ister üçgenler halinde zevke göre keselim.

Eğer böreği akşamdan yapıp dolap da dinlendirirseniz, börek sosunu daha güzel çekecek ve daha çok kabaracaktır. Böreği hazır hale getirdikten sonra fırını 180 dereceye ayarlayalım ve milföylü yufka böreğini fırına gönderelim. Yaklaşık 40 dakika kadar fırında pişirilmesi yeterli olacaktır. Pişmiş olan böreği fırından alalım ve 10-15 dakika kadar dinlendirelim. Böreğiniz servise sunum için hazır hale gelmiştir.
" } ] }