{ "title": "Milföy Hamurlu Börek", "image": "https://www.hamurisleri.gen.tr/images/milyof-hamurlu-borek.jpg", "date": "21.01.2024 23:30:06", "author": "Türkan", "article": [ { "article": "Milföy Hamurlu Börek, Milföy hamuru birçok hanımlar için habersiz veya son dakika gelen misafirlerine ikramlarda bulunabilecek kurtarıcı bir lezzettir. Düz bir hamur değil de ağızda erir dökülür. Milföy hamurunu herkes seviyordur hem tatlı hem de tuzlu böreği yapılabiliyor. Derin dondurucuda muhafaza edilen hamur, çay demlenene kadar hem çözülür hem bir parça peynirle de pişirerek ortaya nefis bir tat sunar. Sevgili hanımların mutfaklarından vazgeçilmezi olarak, yemek çeşitlerinden biri olan böreklerin milföy hamurunu kullanılarak yapılan gevreğimsi, çıtır çıtır ama bir o kadar da doyurucu ve lezzetlidir. Milföy hamurunun yapısı gereği pişince ince ince katmanlar haline gelerek, yemeğe değişik bir tat katmış olur. Ama bu pratik bir börek malzemesi olma özelliğiyle olan milföy hamuruyla da görselliğe ve farklılığa önem verenlerin yapabileceklerini düşündüğümüz tarifimiz.

Milföy Hamurlu Börek Malzemeleri
Milföy Hamurlu Börek Nasıl Yapılır?

İlk önce Milföy hamurlarımızı oda sıcaklığına gelmesi için dolaptan çıkaralım. Hazır olarak almış olduğumuz milföy hamurlarımızı birbirinden ayıralım. Daha sonra içine koyacağımız harcımızı hazırlayalım. Kasemizi alalım. İçine maydanozları ince ince doğrayalım. Peynirini de ufalayarak birbirine karıştıralım. Milföy hamurumuzun ortasına hazırladığımız peynirli içten koyup, üçgen şeklini verip kapatalım. Bu arada fırınımızı 160 C derecede ısıtalım. Ardından fırın tepsimizi yağlayalım. Milföy hamurlarımızı da tepsimize yerleştirip üzerine yumurtanın sarısını sürelim. Isınan fırınımıza tepsimizi yerleştirelim. Üzerleri kızarıp, katları açılıncaya kadar pişirelim. Takriben 20-25 dakika da pişime hazır olacaktır. Pişen milföy hamurlu böreğimiz, sıcacık olmak üzere her an yapılması kolay ve pratik, bu harika böreğinizi her zaman ikramlarınız da yanınızda olacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }