{ "title": "Mayalı Hamur", "image": "https://www.hamurisleri.gen.tr/images/mayali-hamur.JPG", "date": "21.01.2024 18:40:56", "author": "Baba", "article": [ { "article": "Mayalı hamur; hazırlaması sırasında özellikle mutfak konusunda yeni olanların ve püf noktaları pek fazla bilmeyenlerin zorlandığı bir iştir. İtiraf etmek gerekirse; mutfak konusunda gayet ustalaşmış olanlar bile mayalı hamur hazırlama konusunda bazen zorlanabilmektedir. Aslında; mayalı hamur hazırlama sırasında uygulanacak adımlar hep sabittir ve tıpkı bir yemek tarifinin hazırlanışı gibi rutin işlemlerden oluşur. Asıl ustalık isteyen kısım; mayalı hamur için karıştırılan malzemelerin uygun oranlarda, uygun sıcaklıklarda karıştırılması ve uygun bir şekilde yoğrulmasıdır. Bu işlemleri uygun bir şekilde yapmak; mayalı hamur içerisindeki bakteriler için daha rahat bir ortam sağlayacaktır. Bakteri denildiğinde hemen akla hastalığa sebep olan zararlı bakteriler gelmesin. Maya bakterileri; tıpkı insan bağırsağında da yaşayan bakteriler gibi; zararsız, hatta bazı yönleriyle yararlı bakterilerdir.

Mayalı hamur hazırlamanın püf noktaları

Aşağıda mayalı hamur hazırlamak için uygulanması gereken tüm adımlar yazmaktadır. Fakat bu adımların uygulanışı sırasındaki en önemli noktalara dikkat edilirse; sıcaklık, sıvı kıvam ve yoğurmadır. Bunlar; maya bakterilerinin çalışabilmesi için en gerekli şartlardır.
" } ] }