{ "title": "Kaşarlı Poğaça", "image": "https://www.hamurisleri.gen.tr/images/kasarli-pogaca(1).jpg", "date": "20.01.2024 11:38:44", "author": "Ahmet Emin", "article": [ { "article": "
Kaşarlı Poğaça İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Kaşarlı Poğaça Nasıl Yapılır?

Derin bir kaba 4 adet yumurta, 1 paket oda sıcaklığında margarin ve 1 su bardağı ılık süt ilave ederek elinizle yoğurmaya başlayın. 1 su bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı toz şeker de ilave ederek 5 dakika kadar yoğurmaya devam edin. Son olarak 1 paket kabartma tozu ve 3.5 su bardağı unu elekten geçirerek karışıma ilave edin ve kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurmaya devam edin. Hamur kulak memesi kıvamına geldikten sonra üstünü temiz bir bezle hava almayacak şekilde örtün ve yarım saat dinlendirmeye bırakın.

Hamur dinlendikten sonra limon büyüklüğünde bezeler koparın ve elinizle yuvarlak şekil vererek içine 1 yemek kaşığı kaşar rendesi koyun, D harfi olacak şekilde bir ucunu diğer ucuna kapatın. Tüm bezeleri aynı işlemle yaptıktan sonra yağlı kâğıt serilmiş olan fırın tepsisine dizin ve üstlerine yumurta sarısı sürün. Fırının ayarını 200 dereceye getirin ve 10 dakika ısınmasını bekleyin. Fırın ısındıktan sonra fırın tepsisini fırına koyun ve ilk 10 dakika boyunca hamurun sönmemesi için fırının kapağını asla açmayın. Yaklaşık olarak 25 dakika pişirin ve fırından çıkarttıktan sonra üzerini kurumaması için temiz bir bezle örtün. Kaşarlı poğaça hazır.

Afiyet olsun.

" } ] }