{ "title": "Kahvaltılık Hamur İşleri", "image": "https://www.hamurisleri.gen.tr/images/kahvaltilik-hamur-isleri.JPG", "date": "19.01.2024 16:22:12", "author": "Özaltın", "article": [ { "article": "
Kahvaltılık Hamur İşleri, özellikle tüm ailenin bir arada olduğu hafta sonu kahvaltılarında hanımların keyifli bir kahvaltı için hazırladıkları pek çok çeşidi olan kahvaltılık hamur işlerinden birkaçını sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu birbirinden lezzetli ve nefis olan kahvaltılık hamur işleriyle sizlerde sevdikleriniz ve kendiniz için mükemmel bir kahvaltı sofrası hazırlayabilirsiniz.

Kahvaltılık Hamur İşleri Arasında Yer Alan Kaşarlı Dilimlerle Başlayalım

Kaşarlı Dilimler İçin Gerekli Malzemeler:
Kaşarlı Dilimlerin Üzeri için
Kaşarlı Dilimlerin Nasıl Yapılır?

Kaşarlı dilimleri hazırlamaya öncelikle karıştırma kabımıza 5 su bardağı elenmiş un, yeteri kadar tuz ve 1 paket kabartma tozunu ilave edip iyice karıştırarak harmanlayalım. Ardından oda sıcaklığında bekletilerek yumuşatılmış 200 gr margarini ekleyip avuç içimizde ovuşturarak un ve margarini granüller şekline getirelim. Üzerine 1 adet yumurtayı çırparak ilave etikten sonra 1 su bardağı sütü yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım. İyice Yoğrularak pürüzsüz bir kıvam alan hamurumuzu Toplayarak tek beze şekline getirelim. Ardından un serpiştirilmiş tezgâhın üzerine hamuru alarak 5 cm kalınlığında olacak şekilde bir merdane yardımı ile açalım. Açılan hamurun üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürdükten sonra rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirerek hamurumuzu 10 cm eninde ve 10 cm boyunda kareler şeklinde keserek yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Fırınımızı180 derecede önceden ısıttıktan sonra kaşarlı dilimleri fırına vererek 15-20 dakika kadar kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirerek sıcak olarak servise sunalım.

Afiyet olsun.

Kahvaltılık Hamur İşleri Kıymalı Börek

Kıymalı Börek İçin Gerekli Malzemeleri

Kıymalı Böreğin Hamuru İçin:
Kıymalı Böreğin İç Harcı için
Kıymalı Böreğin Üzeri için
Kıymalı Börek Nasıl Yapılır?

Kıymalı börek hazırlamaya öncelikle hamurumuzu yoğurarak başlayalım. Karıştırma kabımıza 5 su bardağı elenmiş un, yeteri kadar tuz 1 paket kabartma tozunu ilave edip iyice karıştırarak harmanlayalım. Ardından oda sıcaklığında yumuşatılmış 200 gr margarin, 1 adet yumurta ve 1 su bardağı sütü azar azar ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Yoğrularak kulak memesi yumuşaklığına gelen hamurun üzerine nemli temiz bir bez kapatarak 10 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.

Hamurumuz dinlenirken bizde iç harcımızı hazırlayalım. Bir tavaya 1 çorba kaşığı kadar margarini ekleyerek ocağa koyalım ve margarin eridikten sonra üzerine kabukları soyularak incecik doğranmış kuru soğanları ilave ederek pembeleşinceye kadar kavuralım. Kavrulmakta olan soğanların üzerine 300 gr kıymayı ilave ederek kıyma bıraktığı suyu çekene kadar kavurmaya devam edelim. Üzerine 1 tutam ince kıyılmış maydanoz, yeteri kadar tuz ve 1 çay kaşığı kadar karabiber ekleyip karıştırarak iç harcımızı ocaktan alalım.

Daha sonra dinlenmekte olan hamurdan mandalina iriliğinde parçalar kopartarak bezeler şekline getirelim ve her bir bezeyi un serpiştirilmiş tezgâhın üzerinde tatlı tabağı büyüklüğünde açarak içine kıymalı harçtan koyup yarım ay şeklinde kenarları açılmayacak halde kapatalım. Tüm bezelere aynı işlemleri uyguladıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim ve hamurların üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörek otu veya susam serpiştirelim. Fırınımızı 185 derecede önceden ısıtarak tepsiyi fırına verip böreklerin üzerleri kızarıncaya kadar pişirerek sıcak sıcak servise sunalım. Afiyet olsun.

Kahvaltılık Hamur İşleri Lorlu Kurabiye:
Lorlu Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler:
Lorlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Lorlu kurabiye hazırlamaya ilk olarak kurabiye hamurumuzu yoğurarak başlayalım. Karıştırma kabımıza oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağını ekledikten sonra üzerine 1 çay bardağı yoğurt, 2 adet yumurta, 300 gr lor peynir, yeteri kadar tuz ve 1 paket kabartma tozunu ilave ederek iyice harmanlayarak karıştıralım ve üzerine azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğuralım. Hazır hale gelen hamurun üzerine nemli bir bez kapatarak 5-10 dakika kadar dinlenmesi için bekletelim. Ardından fırın tepsimizin tabanına yağlı kâğıt yayalım ve dinlenen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopartıp avuç içimizde yuvarlayarak fırın tepsimize döşeyelim. Hazır hale gelen lorlu kurabiyelerin üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürdükten sonra susam veya çörek otu serpiştirerek önceden 185 derecede ısıtılmış fırına verelim ve kurabiyelerin üzeri kızarana kadar pişirerek sıcak olarak servise sunalım.

Afiyet olsun.
" } ] }