{ "title": "İçli Köfte Hamuru", "image": "https://www.hamurisleri.gen.tr/images/icli-kofte-hamuru(1).jpg", "date": "21.01.2024 16:50:41", "author": "Lefif", "article": [ { "article": "İçli Köfte Hamuru hazırlamak pek çok farklı yöntemle gerçekleştirilebilmektedir. Kimi tariflerde un, kimi tariflerde irmik, kimi tariflerde de patates kullanılarak hazırlanması mümkün olmaktadır. Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından biri olan içli köfte yaparken hamurunda değişiklikler yapabilmek mümkün olduğu gibi iç malzemesini hazırlarken de bazı küçük değişiklikler yapabilmeniz mümkündür. Biz Hamur hazırlarken irmik kullanılan tarifi anlatacağız.

İçli Köfte Hamuru Malzemeleri
İçli Köfte Hamuru Nasıl Yapılır?

Köfte hamurunu hazırlayabilmek için yapmanız gereken ilk şey ince bulgurunuzu bir kaba almaktır. Bu kaba bulgurunuzu, pul biberi, karabiberi, tuzu ve kimyonu ekleyip iyice harmanlayın. Daha sonra bulgurun üzerini hafifçe örtecek kadar sıcak suyu bu karışıma dökün. Bu miktar tahminen 3 çay bardağı kadar su olacaktır. Daha sonra kabın kapağını kapatarak bulgurların şişmesini ve yumuşamasını beklemeniz gerekmektedir.

Islanınca iyice yumuşayıp şişen bulguru önce hafifçe karıştırın. Daha sonra içine 1 adet orta büyüklükte yumurtayı kırın. Daha sonra 1 tatlı kaşığı domates salçasını ve yarım çay bardağı irmiği de ekledikten sonra bu karışımı iyice yoğurun. Bu karışımın macun kıvamına gelip kendini salmaz bir hale gelmesi gerekmektedir. Bu aşamada çok az un da ekleyebilirsiniz kıvamından memnun kalmazsanız, ancak miktarları doğru şekilde ayarladığınızda buna gerek kalmayacaktır.

Kıvama gelen içli köfte hamuru 5 dakika kadar bekletildikten sonra hazırladığınız iç harcını ekleyebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli husus hamur harcınızı hazırlamak için bulgura su koyduğunuzda aşırıya kaçmamanız gerektiğidir. Bulgurlarınızın aşırı sulu kalması hamurunuzun istediğiniz kıvamda olmasını engelleyecektir. Hamuru köfte yapımında kullanırken ceviz büyüklüğünde parçalar kullanmanız da pişirme sırasında size kolaylık sağlayacaktır.

Afiyet Olsun.
" } ] }