{ "title": "Hamur Tatlıları", "image": "https://www.hamurisleri.gen.tr/images/hamur-tatlilari.jpg", "date": "20.01.2024 15:53:28", "author": "Metehan Bekir", "article": [ { "article": "
Hamur Tatlıları, birçok değişik çeşidi olan ve şahane lezzetleri bünyesinde barındıran hamur tatlıları ile mutfaklarınızda harikalar yaratarak davet sofralarında ve hanımların kabul günlerinde hazırlayarak sevdiklerinize ve misafirlerinize mükemmel lezzetler sunabilirsiniz.

Hamur Tatlıları Fındıklı Pare

Fındık Pare İçin Gerekli Malzemeleri
Fındık Pare Nasıl Yapılır?

Fındık pare tatlımızı hazırlamaya ilk olarak hamurumuzu yoğurarak başlayalım. Karıştırma kabımıza oda sıcaklığında yumuşatılmış 200 gr tereyağını alıp elimizle mıncıklayarak ezelim ve üzerine 1 su bardağı pudra şekeri ekleyerek iyice karıştırarak harmanlayalım. Ardından karışımın üzerine 2 adet tüm yumurta ve diğer yumurtanın sarısını ayırarak akını,1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ilave ederek karıştıralım. Üzerine azar azar un ilave ederek karıştırarak yoğuralım ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Yoğrularak hazır hale gelen hamurun üzerine nemli bir bez kapatarak 10 dakika kadar dinlenmesi için bekletelim.

Bizde bu arada şerbetimizi hazırlayalım. Uygun bir tencereye 3,5 su bardağı toz şeker ve 3,5 su bardağı su ilave ettikten sonra karıştırarak ocağa koyalım. Şerbet kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra ise kısık ateşte 15 dakika kadar kaynatarak üzerine 1 dilim limon suyu ekleyelim. Ardından şerbeti birkaç taşım daha kaynatarak ocaktan alalım.

Daha sonra dinlenen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar alarak avuç içimizde yuvarlayalım ve yuvarlanan hamurları ilk önce çırpılmış yumurta sarısına sonrasında ise dövülmüş fındığa batırarak yağlanmış fırın tepsisine döşeyelim. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırladıktan sonra fırınımızı 180 derecede önceden ısıtarak tepsiyi fırına verip hamurlar pembeleşinceye kadar pişirerek fırından çıkartalım. Fırından çıkan fındık parelerin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine sıcak şerbeti dökelim ve tatlı şerbetini çekene kadar bekleterek servise sunalım.

Afiyet olsun.

Hamur Tatlıları Kaşık Tatlısı

Kaşık Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Kaşık Tatlısının Şerbeti için
Kaşık Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kaşık tatlısı, hazırlamaya öncelikle şerbetimizi hazırlayarak başlayalım. Uygun bir tencereye 2,5 su bardağı toz şeker ve 2,5 su bardağı su ilave ettikten sonra ocağa koyalım. Ardından şerbet kaynayıncaya kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra ise kısık ateşte 15 dakika kadar kaynatalım ve üzerine 1 dilim limon suyu ekleyerek 2-3 dakika kadar kaynatarak şerbeti ocaktan alarak soğumaya bırakalım.

Daha sonra hamurumuzu yoğurmak için karıştırma kabımıza 3 çorba kaşığı yoğurt, 3 adet yumurta, 1 kahve fincanı sıvı yağ, bir paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu ilave ederek harmanlayalım. Karışımın üzerine unu azar azar ekleyerek krep hamuru kıvamından biraz daha koyu bir hamur elde edelim.

Daha sonra çukur bir tavaya bolca sıvı yağ ilave ederek yağı kızdıralım ve kızgın yağın içine bir tatlı kaşığı yardımıyla hamuru döküp pembeleştirerek soğuk şerbetin içine çıkartalım. Tatlılar şerbetini çektikten sonra servis tabağına çıkartarak servise sunalım.

Afiyet olsun.

Hamur Tatlıları Revani

Revani İçin Gerekli Malzemeleri
Revaninin Şerbeti için
Revani Nasıl Yapılır?

Revani tatlımızı hazırlamaya ilk olarak şerbeti hazırlayarak başlayalım. Bir tencereye 3,5 su bardağı toz şeker ve 3,5 su bardağı su ilave ettikten sonra karıştırarak ocağa koyalım. Şerbetimiz kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra ise kısık ateşte 15 dakika kadar kaynatarak üzerine yarım limon suyu ekleyelim. Şerbetimizi 3-4 taşım daha kaynatarak ocaktan alarak soğumaya bırakalım.

Daha sonra karıştırma kabımıza ilk olarak yumurta ve şekeri ekleyerek karışım kar haline gelene kadar çırpalım. Ardından karışımın üzerine 1 su bardağı yoğurt, yarım su bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı irmik, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozunu ekleyerek karışımı harmanlayalım. Karışımın üzerine 1 su bardağı unu azar azar ilave ederek kek hamuru kıvamında bir hamur elde edelim.

Hazır hale gelen hamuru yağlanmış fırın tepsisine dökerek yayalım ve fırınımızı önceden 185 derecede ısıtarak tepsiyi fırına verelim. Revaninin üzeri nar gibi kızarana kadar pişirerek tatlımızı fırından çıkartalım. Revaninin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökelim ve revani şerbeti çekene kadar bekletelim. Hazır hale gelen revaniyi dilimledikten sonra arzuya göre üzerine Hindistan cevizi veya yeşil fıstık serpiştirerek servise sunalım.

Afiyet olsun.
" } ] }