{ "title": "Hamur Kızartması", "image": "https://www.hamurisleri.gen.tr/images/hamur-kizartmasi.jpg", "date": "21.01.2024 12:13:13", "author": "Sıbgatullah", "article": [ { "article": "Hamur Kızartması, Kısa sürede kolayca hazırlanan bu hamur kızartması özellikle kahvaltıda veya beş çayı sofralarında adı üstünde yağda kızarmasına rağmen büyük bir keyifle yenir. Yanında beyaz peynir ve domatesle nefis gider. Yanına elbette olmazsa olmaz demli bir çay. Habersiz misafiriniz geldiğinde, çocuklar börek istediğinde, evde ekmek olmadığında, her zaman 10 dakikada hazırlanabilecek bir tarif. Şimdi düşünce bulutlarınızda şu da vardır, kızartma ağır olmaz mı? Diyenler vardır. Hiç yağ çekmiyor, bu tezimizi sizlere kanıtlamamız için tek yol var. Deneyip beraberce görelim. Bir sabah uyandığınızda kahvaltıya ne hazırlasam diye düşünenler için, tam size göre bir hamur kızartması, üstelik çok da bereketli bir hamur. Büyük bir tabak kızartma çıkarırsınız, normalde istediğiniz gibi kesip şekil verebilirsiniz. Hafta sonu kahvaltı sofralarınıza doyuruculuk ve tat katacak bu tarifi çok beğeneceğinizi umuyoruz. Hünerli hanımlarımızla hadi buyurun tarifimize başlayabiliriz.

Hamur Kızartması Malzemeleri
Hamur Kızartması Nasıl Yapılır?

Hazırlığımıza başlarken ilk olarak kabımızı alalım. İçine 1 su bardağı yoğurt, 1 adet yumurta, 1 paket kabartma tozu, tuz ve şekerimizi yoğuma kabımızın içine koyalım. Bir çırpma teli ile önce çırpalım. Sonra alabildiğince unumuzu ilave edelim. Kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar bir hamur elde edelim. Sonra üzerine nemli bir bez ile örtüp yarım saat dinlenmeye bırakalım. Dinlendirdiğimiz hamurumuzu tezgâhımızın üstüne alalım. Tezgâhı biraz un serpiştirip o şekilde başlayalım. Şimdi hamurumuzu da unlu tezgâhımızın üzerinde bir oklava yardımı ile ne çok ince olacak ne de çok kalın olacak. Yaklaşık hamurumuzu yarım cm kalınlığında açalım. Açtığımız hamurumuzu bir bıçak yardımı ile kare parçalarına bölelim. Bu arada ocağımıza tavamızı alalım. İçine sıvıyağımızı dökelim. Yalnız yağımızı iyice kızdıralım. Eğer puf, puf kabarmasını istiyorsanız ocağınızın altını kısmayın. Aksi takdirde kabarmaz ince ve kuru olur. Şekil verdiğimiz hamurlarımızı kızgın yağımızda kızartalım. Pişen hamurlarımızı bir kâğıt havlu üzerine alıp yağını süzelim. Bundan sonra hamur kızartmamız hazırdır. Sizlerin sunumuna ve damak zevkinize göre bu tarifimizi beğeneceğinizi umuyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }