{ "title": "Hamur Çorbası", "image": "https://www.hamurisleri.gen.tr/images/hamur-corbasi.jpg", "date": "21.01.2024 09:59:17", "author": "Nuratay", "article": [ { "article": "Hamur Çorbası, kendi ellerinizle, emeğinizi ve sevginizi katarak hazırladığınız hamurlar ile yapacağınız lezzetli bir çorbadır. Her mevsimde içilebilen çorba etkinliğine işte bu sıcacık çorbanın özelliği ekmek ile değil, hamuru yutularak yenmesidir. İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun bir kısmı da isim farkı ile bilinir aslında bu çorbayı, ev halkının çok severek içtiği hamur çorbası, sofralarımızdan hiç eksik edemediğimiz süper besleyici olan Türk mutfağının başlıca yemeklerinden olan çorbalar, kansere, sindirime, kolesterole ve bunun gibi bin bir derde çare olduğunu biliyor musunuz?

Hamurun en iyi yoğurma şekli unu su ile karıştırdıktan sonra iki elin parmakları ile hamuru çekerek ve ellerinizle sürterek yoğurmaktır. Bir de ev hanımlarının yaptıkları gibi yumruklamak suretiyle yoğurulur. Hamur ne kadar çok yoğurulursa yapılacak hamur işleriniz o kadar lezzetli olacaktır. Yoğurma işleminiz bitince hamurun üzerine ıslatıp suyu iyice sıkılmış bir bez örtülürse hamurun kabuk bağlamasını önleyecektir.

Hamur Çorbası Malzemeleri
Hamur Çorbası Nasıl Yapılır?

İlk önce kabımızı alarak başlayalım. İçine 1 su bardağı ılık su ile 1 yumurta, ilave edip, çırpalım. İşlem olduktan sonra ilave edeceğimiz unumuzu da içine katarak hamur elde edelim. Özleşinceye kadar hamurumuzu yoğuralım. Sonra mantı kalınlığı gibi açalım. Daha sonra yufkamızın üzerine bolca unu serpip, rulo gibi yuvarlayarak saralım. 1 santim inceliğine yakın hamurumuzu keselim. Kestiğimiz parçaları açalım. Üst üste dizerek kare şeklinde bıçakla keselim. Bir kâğıt alıp üzerine serelim. Ardından kurumasını bekleyelim. Çorba hemen pişirilecekse az da olsa kurusu da yapılabilir. Pişirmesine başlayabiliriz; Bir derin tenceremizi alalım. İçine kıyma, ince olarak doğradığımız soğanı koyup kapağını kapatıp pişirelim. Suyunu salıp da çekinceye kadar arada bir karıştırarak kontrolünü yapalım. Sonra tuzunu ve salçasını ilave edip beş dakika daha pişirelim. 8 bardak sıcak su ilave edip kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra serili hamurlarımızı içine atalım. Hamurumuzun kokusu gidinceye kadar pişirelim. Daha sonra kıvamını alan çorbamızın üzerine karabiber, kırmızıbiber ve ince doğradığımız maydanozumuzu ilave edip, servis edebiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }