{ "title": "Gözleme Hamuru", "image": "https://www.hamurisleri.gen.tr/images/gozleme-hamuru.jpg", "date": "19.01.2024 15:52:47", "author": "Direnç", "article": [ { "article": "Gözleme hamuru; lezzetli ve afiyetle yenecek bir gözleme yapmak için en önemli kısımdır. Çünkü; tarifin büyük bir kısmı gözleme hamurunun hazırlanmasından ibarettir, geri kalan küçük bir kısımda ise gözleme kızartılmaktadır. Fakat tarifte bu kadar önemli bir yeri olması göz korkutmamalı. Çünkü; gözleme hamuru hazırlamanın diğer hamur çeşitlerinden neredeyse hiçbir farkı yoktur ve bazı püf noktalara dikkat edildiği sürece son derece basittir. Bu yüzden; hamur açma konusunda tecrübeli olup da ilk defa gözleme hamuru açacak olanlar fazla zorlanmayacaklardır. Yıllardır gözle hamuru açıp pişirenlerin ise muhtemelen bu tarife bakmaya ihtiyaçları bile yoktur. Yazının devamında; ilk defa deneyecek olanlar veya tarifini iyileştirmek isteyenler için gözleme hamurunun adım adım tarifi ve gözleme hamuru için gerekli malzemeler yazılmıştır.

Gözleme hamuru için gerekli malzemeler
NOT: Malzemelerin net miktarlar şekilde verilmemiş olmasının sebebi; kullanılacak miktarın maya çeşidine göre değişebilmesi ve karışımın biraz göz kararı oluşturulmasıdır. Zaten; marketlerden alınan hazır mayaların üzerinde birim başına kullanılması gereken malzeme miktarları da yazmaktadır.

Gözleme hamuru nasıl yapılır?

" } ] }