{ "title": "Dereotlu Peynirli Poğaça", "image": "https://www.hamurisleri.gen.tr/images/dereotlu-peynirli-pogaca.jpg", "date": "21.01.2024 05:13:09", "author": "Şehalem", "article": [ { "article": "Dereotlu Peynirli Poğaça İçin Malzemeleri
Dereotlu Peynirli Poğaça İçi İçin Malzemeleri
Dereotlu Peynirli Poğaça Üzeri İçin Malzemeleri
Dereotlu Peynirli Poğaça Nasıl Yapılır?

Derin bir kaba 125 gram margarin ve 1 su bardağı sıvı yağ ilave edip elinizle yoğurmaya başlayın. Margarin eriyene kadar yoğurun. 1 su bardağı yoğurt ve 1 adet yumurtayı da ilave edip yoğurmaya devam edin. 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı toz şeker dökerek yoğurmaya devam edin. 4 su bardağı un ve 1 paket kabartma tozunu elekten geçirerek karışıma ilave edin ve kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurmaya devam edin. Hamur kulak memesi kıvamına geldikten sonra 3 yemek kaşığı dereotu ilave edip son bir kez yoğurun ve üzerini temiz bir bezle örterek yarım saat dinlendirin. Poğaça hamuru dinlendikten sonra mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. Bir bezeyi alın ve elinizle ortasına delik açtıktan sonra deliği büyütün. Ortasına beyaz peynir koyun ve bir ucunu diğer ucuna kapatacak şekilde elinizle kapatın.

Tüm bezelere aynı işlemi yapın ve yağlı kâğıt serilmiş fırına dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu dökün. 10 dakika dinlendirin. Fırının ayarını 180 dereceye getirin ve 10 dakika ısınmasını bekleyin. Fırın ısındıktan sonra fırın tepsisini fırına koyun ve ilk 10 dakika boyunca fırının kapağını asla açmayın. Eğer açarsanız dereotlu peynirli poğaça hamuru kabarmaz ve söner. Yaklaşık 25-30 dakika piştikten sonra fırından çıkartın ve üzerini temiz bir bezle örtün. Bezle örtmenizin sebebi poğaçaların kurumasını engellemektir. Dereotlu peynirli poğaça hazır. Sıcak servis ediniz.

Afiyet olsun.
" } ] }